На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 245
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Хо-хо "нищо му няма" и на мен ми е любим израз. Или "като не ще да яде това, му давай, каквото обича". Интересно аз да не би да го държа гладен? Днес понеже валеше, викам на свекървата, че май няма да ходя за кухнята. "Ама той какво ще яде??" Бреййй, та до сега какво ли е ял, като сме на кухня от началото на тази седмица  newsm78 Педиатърката още от 7-мия месец си мисли, че кърмя само сутрин и вечер  Rolling Eyes Та хич не ми пука кой какво си мисли и как си храни детето.

Аз давам жълтък отдавна, защото е полезен. Имаме от къде да вземаме домашни яйца. Дори в последния месец на бременността лекарката ми каза да ям по едно яйце на ден, защото Вили изоставаше на грамчета по ехографски показатели.

Подправки съм въвела лук, чесън, магданоз, копър, босилек, целина (листа и глава), черен пипер чрез варене на зеленчуков бульон. Скоро мисля и дафинов лист да вкарам в някоя супа.

Правих супа със сьомга и Вили много я хареса на фона на отказите му на храна на обяд. Иначе закуски и следобедната каша не отказва. Давах вече няколко пъти супа към 19 ч., но пак се буди нощем. Таткото от понеделник е в отпуска и ще правим опити да махам среднощното кърмене за успокоение и приспиване (стана ясно, че не се буди от глад). Стискайте палци да стане бързо и без много драми  Praynig

# 196
  • Бургас
Стискам палци, Цвети! С баткото никак не беше лесно. Сега се чудя как съм могла да му го причиня, ама после наистина се научи, че вечер се спи, а не се става за мляко или вода.
Зорница две вечери не се е будила, ама ме е страх да се зарадвам. Много ми е трудно да ставам, но вече съм на друг акъл и ще трая колкото мога.

# 197
Значи докато не почне сам да спи или да отказва циците, нямам намерение нищо да махам. С баткото след две непробудно вечери му спрях кърменето и какво след това висях на фотьола с шишето с вода до две годишна възраст. При положение, че след нова година се връщам на работа, а той на ясла, бутането на цица и аз да продължа да спя повече ме устройва.

# 198
  • на брега на морето
Успех, Цвети! Hug
И аз като Сиску за кърменето нощем. Peace Тъй и тъй си спи при нас, да се кърми колкото му душа иска. Той пак се кърми по-рядко от баткото нощем. Рядко повече от 1-2 пъти(като излиза някой зъб тогава може и по-често). Вообще е доста благ и непретенциозен, как да не му угоди човек! Simple Smile Толкова рядко настоява за нещо. Баткото и той бе кротък като цяло, но доста по-настойчив сякаш в определени ситуации. Като се усетя, че съм уморена си лягам рано с децата и се отспивам. После съм нов човек.  Simple SmileHug

# 199
  • София
И аз няма да махам. Честно казано не мисля да си давам зор, като след 3 седмици може да го заболят венците и да почне пак да се буди. Само ще си създавам излишни нерви, пък ме мързи  Joy
А и мъжът ми работи доста-нощни, дневни. И като си спи в нас нощем му е ценен съня, не искам и него да тормозя. Затова като мрънка го взимам и го кърмя и си доспиваме.
След време ако нещо ми се наложи може и да направя някакви усилия.
Кърменията ни намаляха рязко, но не знам на колко  newsm78 Нощем не мога да ги преброя, защото не помня.Но денем са да речем...5  newsm78 Но не яде големи количества твърда храна.
Бебето на братовчедка ми е с 3 седмици по-голямо от Оги, тя го захрани на 4 месеца, но още кърми от едната гърда, около 2-3 пъти денем(макар, че наскоро детето беше болно и караха само на кърма) и на едно ядене изяжда голям буркан купено пюре и за десерт пак голям или среден буркан сладко пюре.
Огнян яде половин бурканче от 80гр.  Joy Пазя си някои стъклени бурканчета и в тях подгрявам супите и правя каши, та си имам на гербер мъничките от 80гр, тази сутрин яде каша в него. Беше на половината и той не го изяде цялото  Rolling Eyes
Та такива количества яде, а често не мога да го прелъжа и за 1 лъжица.
Но пак си дебелее, станал е много пухкав, чак се тревожа да не му натежи дупето и още повече да не иска да мърда.

# 200
  • Варна
Моят мъж също работи дневни и нощни, затова изчаках да излезе в отпуска. Ще опитаме, пък каквото стане. Аз така и не свикнах да спя, докато той си суче. А сега няма и как - хапе ме, когато само си играе, а не суче ефективно. Честно казано нямам и кърма кой знае колко. Та не смятам, че ще продължа още дълго с кърменето. Иначе след нова година аз също трябва да започна работа и баба му ще го гледа. Така че и дневни кърмения няма да имаме повече. Ако останат сутрин и вечер, ще се радвам. Но колкото - толкова Simple Smile

# 201
  • на брега на морето
На този етап 5 дневни кърмения си звучат съвсем нормално. И Бобо някъде толкова се кърми на ден. И той като ще му излиза зъб не яде много, но по ЗВБ на обяд все похапва нещо, и вечер гледам да хапне. На едно ядене яде иначе около 50-70 гр макс, пак зависи какво яде точно.  Hug

# 202
...на едно ядене изяжда голям буркан купено пюре и за десерт пак голям или среден буркан сладко пюре.

Shocked
Филип е абсурд да изяде половин бурканче от големите с каквото и да било  Rolling Eyes Максимум 60-70 грама изяжда и то само ако е по-течна храната. Обаче и аз не настоявам- щом започне да не си отваря устата или да се набира да става от стола, веднага го свалям. Смятам, че сам си знае колко иска, не държа да поема количества.
Кърменията и при нас са 5-6- едно сутрин, когато се пробужда към 7 (след това продължава да дреме), после към 11:30, когато прави един междинен сън, после към 14,  когато пак ще спи  Laughing, към 18 и преди лягане в 21. Някое междинно може и да направи, ако нещо му докривее или му се приспи. Нощем се буди най-много веднъж, ако се разбуди когато си лягаме, но суче с апетит, макар и в полусън. 
Твърдите храни за сега са на обяд- зеленчуково пюре или някоя каша, домашна, от елда или киноа и следобед- сурови плодове или плодово пюре с овесени ядки/царевично киселче. Ако аз ям нещо пред него и надвечер мога да му дам една коричка домашен хляб да си ръфа- много обича. Задължително ръфа хляб и докато му давам обедното пюре. Вече му давам само домашен- снабдих се с био мая и брашно от твърда пшеница- нямам машина за хляб и го меся и пека сама, става приличен, от него му давам с чиста съвест да хапва.

# 203
  • София
Много е ящно детето явно, аз също гледам така  Shocked като я бухат.
Чат пат не иска, но явно е свикнала да отваря уста и иска-не иска го изяжда.

И аз смятам след време да пека някакви хлябове. Нямам хлебопекарна и надали ще си купя, та в някакяи тавички ще правя"нещо"  Laughing

# 204
Нормално ли е при поникване на зъбки да има детето леко хремичка да текат сополки и да е запушено носленцето,давам разтворче но пак си има

# 205
  • София
Доколкото знам, може да има хрема от зъби. Почиствай с физиологичен разтвор редовно. То и при настинка така са ме съветвали.

# 206
Да почиствам  с разтворче и с помпичка но пак има, притеснявам се да не е настинала,а зъбчето почти е пробило

# 207
  • Варна
Да се върна по предната тема. И на мен това "и нищо му няма сега" ми е било винаги много странно и съм се чудила какво е, когато му има нещо..  Laughing При някои хора "грешките" при отглеждането/захранването може и в много по-късна възраст да се проявят. Например баща ми на 50 години получи алергия и даже още не може да се разбере от какво. Така че никой не е застрахован.
Също така - дори и да има някой някакъв хранителен проблем, не е гаранция, че това е в следствие от погрешно захранване, така че "ми на него еди си как са му правили еди си кое и нищо му няма" е малко неправилно да се каже според мен.  Peace

# 208
  • София
Явно имат предвид, че липсва моментна алергична реакция.
Но в повечето случаи проблемите се проявяват по-нататък. И то не под формата на алергия.
Уврежда се лигавицата на стомах, черва и в един момент ...например пубертета, когато трябва да се справи с кризисна ситуация, някакъв вирус, някаква тежка храна, не успява и започват гастрити, язви, алергии, киселини.
Почти всеки има проблем със стомаха,з апек, хронично разстройство, все нещо ги боли, киселини...та това хич не е "нищо ми няма", но ние сме свикнали да неглижираме такива проблеми, от които не ниболи непрекъснато.
Та храненето със сухо мляко, краве и друго прясно, кисело, ранното захранване и сокчетата си дават отражения, но не си признаваме.
Мен ме боли глава днес от твърде много спане  Joy Напоследък си спим до 10, явно времето е поспаливо и като пусна пердетата става по-тъмно. Много добре си спим напоследък, при мен по-скоро ми пречи ранното събуждане, а не ставането нощем. Тази нощ примрънкваше 3-4 пъти, но му давам веднага да суче и продължаваме с къртенето.
Да ви питам, бънджитата на какви каси се закачат? Че сестра ми има и ми предлага да ми го даде. Те нямаха подходяща каса, завинтиха в тавана кука и там го закачаха.
Тук нещо ме съмнява да имаме подходяща каса, а свеки ще забели очите ако и пробия тавана  Rolling Eyes А и мъжът ми надали ще поиска нещо да направи, сама не мога да пробивам.

# 209
Ирайн, касата трябва да е издадена от стената, за да се закрепи бънджито. И не мен ми донесоха, но касите ми са равни със стените и го върнах.

Общи условия

Активация на акаунт