На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 252
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте!
Ние бяхме на екскурзия и мини почивка за седмица. Ходихме до Хасково да посетим и последната прабаба на Вили, която не го беше виждала. Успяхме да се запознаем и с Елиас и Филип  Flutter
След това се разходихме един следобед в Морската градина на Бургас, а от там се прехвърлихме на Слънчев бряг за 2 дни. Посетихме и Несебър. Беше много приятно, слънчево. Вили се държа чудесно. Беше най-веселото и послушно бебе  Heart Eyes
За тази седмица се научи да маха за чао и да дава "боц", напредва и с пълзенето, особено ако го сложим на килимчето за пикник, а той иска да докопа тревата  hahaha

Аз червена леща давах вече, имаше я в детската кухня. Хареса му. Той от дестина дни пак си яде, както преди, явно зъбките са го поотпуснали. Нямаме все още нови.

Ние с ММ от утре започваме 90-дневната диета, ще видим до къде ще я докараме, че аз никога до сега не съм спазвала диети. Обаче вече не мога да се трая, та ще пробваме.

# 226
Здравейте мами!
На Денис му изби втория зъб и сега има малко затишие.От няколко дни спи само на обяд и вечерта, а преди седмица имаше и сутрешна и следобедна 15-20 минутна дрямка  newsm78 .Надявам се да е временно.
Относно лещата и аз дадох от кухнята, хареса я, но той като цяло харесва всичко, което му се предложи с изключение на броколите.Тях хич не ги обича, като почти всеки средностатистически българин  Grinning .
Tsvetin 90-дневната диета е страхотна.Направих я 2 пъти за 2 години и резултатите бяха впечатляващи, но след това забременях и ... Simple Smile . Хубавото е че може да си изцяло на домашна храна и не е нужно да ядеш точно определени неща както в доста други диети, които си костват доста средства.Аз се бях надъхала да я почвам обаче нямам хич време да готвя покрай малкия и не спазвам обяд, закуска и вечеря.Ям когато имам време нещо на крак. Диетата не е трудна за спазване, не е ограничаваща, не гладуваш със сигурност, но си иска постоянство.

# 227
  • Варна
Аз съм вече почти месец на 90-дневната диета и засега съм повече от доволна - вече свалих почти 7 килца и съм 2 кг под тези, които бях като забременях. Надявам се и още да сваля, защото и преди имах за сваляне. Наистина е много хубава диетата, всичко си хапваш, просто спазваш график. Даже не бих я нарекла диета, а по-скоро режим. Препоръчвам я с две ръце!  Peace

# 228
  • София
Габи, а как правправиш плодовите и водния ден?
Аз не съм много килограми, даже съм свалила килограм и съм 53кг. Но коремът ми е отпуснат и като хапна веднага става на шкембе.
Огнян много спи тези дни, чак се чудя дали не му има нещо.
На мен онзи ден и вчера нещо не ми беше добре и вчера следобед спахме двамата 3 часа. Аз само като съм болна  спя денем.Днес нищо ми няма, но той спа около обяд, събуди се и беше много кисел, не поиска да обядва, а заспа пак и откара до 4.
Към 8 пак задряма, беше много мрънкав.
Чудя се с какво да го храня. Имаме ориз с дробчета, отказа си супата, а ми изяде 1/3 от ориза в чинията. Не съм му давала дробчета, само от ориза с пръсти. Яде, даже посягаше сам.
Та явно нещо не са му вкусни бебешките супи . А не от всичко наше мога да му давам. Едва го храня напоследък, не намирам кога да обядва, защото яде закуската от 10 до 12, после спи, после става сякаш късно за обяда. Опитвам се да въвеждам яйце, но той не го харесва май.
А и не знам с какво да го съчетая.

# 229
  • на брега на морето
Цвети, чудесно е, че хубаво сте си починали!  HugСтрелците обичат да пътуват, затова бебчетата ни се забавляват на път. Wink
Ирайн, аз яйцето му го "пробутвах" в кашата-съвсем по мъничко. Ако кашата е "суха", слагах малко суров домат вътре(настъргана вътрешност от домат). Стигнах до половинка жълтък, да не му накъртя и малка трохичка от белтъка давах мин. седмица(2 гр белтък на ден). Давах му яйце само на 1 ядене(на обяд).
Бобо броколи не съм му предлагала, но не хареса карфиол. Карфиолът е от малкото неща, които не е харесал, ящничкият той(пу пу). Hug
С кг съм екстра, само 1+ съм все още, някой път 2. Харесвам се и така. Не съм се ограничавала, ям си каквото ми се яде, ежедневно сладко. Даже и сега ям шоколад. Embarassed И коремът ми изглежда сравнително добре. Може би има нужда от малко кор.преси, правя чат-пат, ако се сетя и имам време. Hug

# 230
  • Варна
Ирайн, в началото много се чудех за тези плодови дни и се притеснявах за кърмата. Исках да я започна още преди 3-4 месеца, но реших да изчакам да намаля кърменията и тогава. А сега я кърмя сутрин, вечер, следобед за приспиване и нощем... и ако е по-крива също. Та сега плодовите дни не са проблем, не намалява кърмата, Ани не протестира. Но задължително в плодов ден хапвам минимум 100 гр сурови ядки. Воден ден още не съм правила, но ми предстои другата седмица и много се чудя. Май ще вкарам и малко айран, така хем няма да съм само на вода, а хем пак ще съм само на течности. Ще го мисля в движение. Simple Smile

# 231
  • София
Ако пиеш достатъчно течност,и надали ще се отрази на кърмата.
По-скоро на теб може да ти стане зле, да ти падне кръвното.
Оги харесва броколи, с тях пробутах веднъж яйце.
Мисля малко да наблегнана ЗВБ, защото той преди си хващаше и гризеше, но покрай тези течни яденета сякаш е забравил и сега само клати и чопли парчетата.
Вече сяда сам от легнало положение. За лазене, седене на колене, изправяне и ходене въобще не можем и да говорим. Но поне не трябва да го надигам аз.
ММ го няма от няколко дни, ще се прибере ввъв Вторник вечерта. А така ми е добре да си спим сами  Joy
Идеално се наспиваме, пък сякаш като татко му е тук, Оги е по-мрънкав нощем.

# 232
Здравейте и от нас!

На 18 бяхме на консултация и резултатите са: 8100 и 73 см (+200гр и 2 см). Лекарката каза, че вече можем да минем на кухня, но ще изчакам да посвикне още малко с по-едро смлени храни. Вече гризка бисквитки и много му харесва. Обича и да го държа под мишниците, за да крачи и да рита и гони топка.

Освен това днес успя да се изправи сам в кошарката. Все още се опитва да сяда сам от легнало положение, но засега без успех. Мисля, че така и няма да започне да лази, а направо ще проходи.

# 233
  • Варна
Вили харесва броколи, но не и в комбинация с тиква (не знам как ми хрумна да му направя  Laughing )
Ирайн, Оги ще почне да прави номера и ще прояде все някога, но явно е решил да ти прави напук и да те дразни Wink Пробвай ЗВБ, тъкмо няма да хвърляш храна Simple Smile Вили изведнъж започна да надига дупето и да прави мост, но не се изправя по мебелите. Няма и желание да ходи ако го изправим и придържаме. А от съвсем скоро, може би седмица, започна да сяда от легнало положение и то първо от легнало по корем  Grinning Ежедневно ни изненадват с нещо  Heart Eyes

Забравих да пиша за възглавницата в предния пост - не ползвам още. Вили напоследък обича да се обръща и да спи по корем, така че искам да му е удобно.

# 234
  • Варна
И Ани харесва броколи. Днес понеже нямаше кухня заради почивния ден, й правих пюренце от картоф, тиквичка, броколи, червена чушка и пащърнак. Хареса го като цяло, но яденето пак беше зор заради зъбите..

# 235
  • Бургас
Зорито пък като е будна не спира на едно място - може да сяда от легнало положение и по гръб и по корем, пълзи, изправя се и ходи сама по мебелите, а от скоро и само за една ръка да я държа, пак ходи, но по-предпазливо стъпва. Иначе като я хвана за двете ръце е много бърза... Онзи ден проби трети зъб, но явно и други са на път, защото е много изнервена, пъха всичко в устата и хапе Sad Нищо общо с бебето, което само ядеше и спеше в първите месеци.

# 236
  • Prague Czech Republic
Кевин никак не харесва броколите.  Кевин се изправя хваща се където може , вече и пълзи. 

# 237
  • на брега на морето
А Бобо вчера изкачи едни стъпала на центъра(около 10). Shocked Е, аз бях зад него, да не залитне назад. По-безразсъден е от батко си. Peace И вкъщи ако го пусна в антрето веднага дръпва по стъпалата към горния етаж. ooooh! Кирил беше също напорист, но по-предпазлив. Също така се завира целият под леглото, за да докопа нещо, а Кирил никога не е правил така. Някой път се пуска както стои прав и така стои няколко секунди преди да се хване отново, с някоя играчка из ръцете обикновено. А за пълзенето- вече пълзи много бързо, особено ако види отворена някоя врата, която обикновено е затворена. Laughing Hug

# 238
Здравейте на всички,отдавна не съм писала тук,относно килограмите при мен са -3 от преди да забременея и допреди два месеца корема ми изглеждаше ужасно,но сега не виждам друга причина освен Драго който е 9кг и често е в ръцете ми,се е прибрал много добре дори е стегнат.Ние вече сме във Франция.Пътувахме с кола,въпреки очакванията ми за кошмарно пътуване всичко мина нормално.Изправя се сам,само да има къде да се подпре,качва стълби,пълзи....... просто постоянно съм нащрек.

# 239
Цвети  Hug
Майка ми имаше голям успех с 90 дневната диета, спазваше я много стриктно и наистина имаше ефект.
И Пипо яде червена леща онзи ден, не му хареса особено- сварих я с малко лук и настърган морков, не знам защо не му хареса.
Иначе с все по-голям апетит си хапва храна, различна от кърма- особено голям фен е на хляба. Види ли коричка, чак се кара, ако не му дадеш Simple Smile А ако се опиташ да му вземеш храната от ръцете, ще разбереш, че изразът "Лесно, като да вземеш близалка от бебе" не е особено точен  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт