На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 253
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Огнян яде само ако е от моето ядене и му давам с ръка  Rolling Eyes
Хапва по 2 лъжици от неговото и отказва повече. Бута ми ръцете, пърпори с уста, върти си главата.
Направих му моркови на пара, да го опитам поне дали ще лапне нещо. След половин час облиза единия и другите ги разхвърля из цялата стая.
Само на кърма беше днес, вечерта седнах да ям и щеше да ми влезе в чинията, та му давах. Правих картофи на фурна с гъби и топено сирене, отбирах някои картофи и му давах парченца. Яде с апетит, даже муча и ме дърпа да му давам още.
Утре ще се пробвам да му изпека в едно гювече, дано го яде.

# 241
  • Prague Czech Republic
Кевин си яде пюретата които му правя, проявява голям интерес към нашата храна когато ни гледа че ядем и ако не му дам започва да реве пищи да му дам..

Елиас, пасираш ли лещата ?  Аз я бях пасилара и може за това да нея хареса?

# 242

Не, настъргах моркова и лука, а самата леща много бързо се разварява и стана като кашичка.

# 243
  • Prague Czech Republic

Не, настъргах моркова и лука, а самата леща много бързо се разварява и стана като кашичка.

Благодаря ти!  Hug

# 244
  • на брега на морето
Бобо е голям фен на ЗВБ, както бе и батко му. По ЗВБ яде вече всичко-всякаква твърдост и размер. Преди седмици сам си вземаше и ядеше зрънце по зрънце френско грозде и касис. Много обича боровинки. От по-твърдите яде ябълка, круша(обелени, на парчета) и краставица, суров морков. Грозде без семки, зрънцата както са, без да ги беля, слива, също необелена и домати необелени. Най-често му предлагам пъпеш, нектарини или банан, след като се е наобядвал. Яде и риба по ЗВБ(без кости разбира се), както и парченца пиле(по-крехкото месо от бутчето). С лъжицата някой път се опъва затова му я подавам и сам си я слага в устата, после му я пълня и пак така. Като почне да я хвърля значи не иска повече. От 2 дена му давам и закуска в 7.00, след като са е насукал хубаво преди това в 6.30. Закуската е само плод, 40-50 гр. Яде обяд, манджичка/каша и след това пак плод- на корем. Следобяд(15-16ч) яде коричка хляб с парченце краставица или малко парче банан. И вечеря в 18ч-манджа/каша и хляб. И той без хляб на масата не сяда. Laughing Яде често от нашата храна-супи, варива, преди да са и сложени подправките, мм отделя в една по-дълбока купичка за него. Лещата я яде с чесън, морков и лук, както си е, без да се пасира(обикновена леща), но без подправки. Аз нищо не съм пасирала за него откакто е захранен. Месото го яде накълцано на ситно(ако е дроб, телешко, агнешко...по-жилаво месо). Доста суче, въпреки че хубаво хапва, нека. Hug

# 245
  • Варна
Аз червената леща я бях сварила с морков, чесън, лук, зехтин, куркума и босилек. После добавих сухарче и я пасирах и Ани я одобри.

# 246
  • София
Привет!  Hug
Не съм писала отдавна!
Аз за мой ужас не съм свалила нищо! +6 кг съм си и това си е! Иначе съм се събрала, нося си дрехите от преди бременността ( е, не ми седят по същия начин  Rolling Eyes , но си ми стават! ) Коремът сутрин ми изглежда прилично, обаче като хапна малко и веднага ставам като в 5-ия месец  Twisted Evil Честно казано нямам сила и живец за никакви упражнения и се дразня сама на себе си, но..... т'ва е положението!

Иначе като цяло всичко ни е наред! Марта има две зъбчета, долните резци. Горе венците дори не са и чули, въпреки че от около десетина дни много усърдно ги чеше!
Започнала е да подрежда много...  Twisted Evil отваря шкафовете, изважда, прибира, поправя  Twisted Evil ужас някакъв... Също така много харесва цветята ми и само гледа да ги докопа и да ги скъса... аз си мислех, че котаракът ми е напаст, но се оказа, че той е нищо пред  нея!
 И него го преследва! Той милия се чуди вече къде да се скрие! Онзи ден след като го преследва в продължение на един час, той тъкмо се беше изтегнал на дивана, тя се изправи пред него и започна да пищи в лицето му и да му бърка в ушите.... е, маркира я предупредително с лапа по ръчичката..... Тя не можа да повярва, гледа го него, гледа си ръката и се разплака след една минута!  След два часа вече беше забравила и го погна наново!

Днес въведох жълтъка, размачках и го в зеленчуковото пюре, не показа признаци да го забеляза!
Видях, че сте давали вече варива. Аз знам, че са газообразуващи и до сега се въздържах, но мисля другата седмица да и направя червена леща! Тя общо взето нищо не връща като храна, храни се много добре ( пу, пу ). Даже като види, че някой яде, започва да се тръшка и да плаче, въпреки че може да е яла преди 5 минути! Давам и коричка хляб или бисквита, за да спася положението  Grinning

# 247
Хаха, представих си я Марта с котарака:).

# 248
  • на брега на морето
И аз си я представих Марта с котарака. Simple Smile
И Бобо редовно преследва нашия, ама той е по-невъзмутим. В повечето случаи се оставя да го дърпа. Сигурно щото има тренинг, от баткото. Mr. Green
Бобо обича да смущава и рибите. Застава изправен пред аквариума и почва да блъска с ръка по масичката, и да им се кара. Кефи го като се разбягат насам-натам. Hug

# 249
  • София
 Simple Smile  да, много им е смешна комуникацията

Скрит текст:

И Марта се кара на всички... много е смешна, чуваш все едно разярен самурай крещи, поглеждаш и виждаш.... едно синеоко, русо ангелче  Whistling

# 250
  • София
В събота бяхме на консултация и педиатърката каза, че трябва да купим обувки с твърда подметка, за прохождане! Аз като и казах, че държа Марта боса и тя ми се накара, че босото ходене било добре само като ходи детето по пясък, трева, когато има дразнение на стъпалото. Иначе вкъщи, на ламината нямало никакъв смисъл и ако не и купя обувки с твърда подметка ще се научи да ходи на пръсти и ще се деформира ходилото!
Днес изрових едни обувчици, които ми беше дала една позната, но Марта отказа да ходи с тях! Подгъва си колената или си настъпва крачетата едно друго и се пльосва на пода! Иначе си обикаля подпирайки се на секцията!
 Да не говорим, че изобщо не мога да преценя дали са и добре обувките като размер. Обух ги с голямо усилие, но не мога да преценя опира ли и палчето.

Някакви насоки от къде да купя обувки и как точно преценявате дали са тамън обувчиците! Вие купихте ли обувки и трябва ли да са някакви специални, когато прохождат?

# 251
  • Бургас
Аз й слагам едни буйки на Колев като я вадя от количката, но това се случва доста рядко, за по 10-15 мин. Иначе вкъщи си ходи боса. Купих й едни Firetrap по интернет, но се оказа, че подметката им не е твърда и не стават за ходене навън. Или вкъщи ще ги носи или в количката, да не е по чорапи само. А ходенето на пръсти мисля, че е в следствие на слагането в паяк, не защото ходи босо детето.

# 252
  • София
Мъжът ми се интересува много от тази тема, самият той ходи бос винаги вкъщи, лятото дори по улиците.Има специални сандали, които имитират босо ходене.
След нещата, които е прочел е на мнение, че детето трябва да прохожда босо-така се чувстват повърхностите, крачето се нагажда и се развива само, без да го оформят обувки.
Даже сме в лек спор с него, не иска никакви обувки да му купувам, но зимата просто няма как.
Доколкото знам, подметката трябва да е възможно най-гъвкава, да може да се сгъне на две.Да има опора на глезена, защото обувката може да го подлъже някой път при някоя стъпка и да му се подгъне глезена.
Засега има два чифта бебешки обувки-едните с твърд плат долу с гумени точки, другите с гумена подметка.
Сега съм му поръчала боти, малко като кецове.Кожата е изкуствена, а вътре има някакъв естествен пух. В ОЛХ ги намерих, не са носени, жената каза, че имат два чифта едни и същи.
Подобни видях в H&M, но струваха 30лв., тези ги взех за 15. Нямам нищо против да дам толкова, но за следващите обувки.Той още не се изправя сам, за стъпки и придвижване-абсурд. Та тези ще ги носи, като го вадя от количката навън, след което, като почне сам да се изправя ще му купя някакви ботушки.
Вкъщи ще е с гумирани чорапи или от онези мокасини с чорапче нагоре.

# 253
  • Варна
Аз все още не съм купувала обувки, но засега рядко я вадя от количката да ходи. Имаме едни затворени сандалки с каишка (подарък са ни), стават за есента, но ми се струва много твърда подметката. Вкъщи ходи само по чорапки. Та може би ще търся някакви с по-мека подметка. Засега съм се спряла на марката Бефадо - полски са, все още обаче не съм поръчала нищо. След 3 седмици сме на профилактичен преглед при ортопед, та ще изчакам може би до тогава, за да видя той какво ще ме посъветва.
Ето и сайта, за който се интересува:
Скрит текст:

# 254
  • на брега на морето
Аз му обувам сега едни обувки, които са били на баткото, малко ги е носил, той проходи юни месец. Подметката е твърда, гъвкава, от ест.кожа са, с вързалки, лесно ги обувам и събувам, 22 номер, малко са му големи(кракът му е около 21 номер в момента). Като му сложиш крачето отдолу на подметката и може да видиш на око. Съветват да са 1 номер по големи. Като почнат да стъпват при нас в м-ните за обув-ки има нарисувани крачета с надписани см- и номер. Слагаш го да стъпи и гледаш. Можеш да го направиш и вкъщи върху лист хартия да му очертаеш крачето и да премериш колко см е. Някой път трябват по-големи обувки и когато крачето е по-широко, затова е хубаво в м-на да се пробват разл. модели. На Бобо сега му обувам обувките само когато е мокро или кално. Иначе го пускам по чорапи навън, като беше по-топло- бос. Вкъщи си ходи бос, рядко по чорапи. Вкъщи обувки не съм ползвала с баткото, няма да ползвам и сега. Peace И по двата начина(и с обувки и без) се придвижва и прав(подпирайки се по пейки или бутайки трактора с педали). Стъпва с цяло краче. На пръсти ако се надига да стигне нещо. Доста стабилно стои, даже някой път се пуска и стои така без да се държи за нищо няколко секунди. Онзи ден направи и 1ва стъпка(единична) и седна. Heart Eyes И двамата с мм го видяхме. Беше тръгнал от леглото към батко си. Hug

Общи условия

Активация на акаунт