На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 256
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз много трудно му меря крака, опитахме се с ММ, но не знам колко е достоверно това, което измерих.
Затова обувам обувката и мушкам отзад пръст...ако мога, значи му е добре.

# 256
Нашата малка принцеса само на пръсти ходи вкъщи, обувки не съм и слагала,сега се притесних че може да и се деформира крачето,пък забравям да питам педиатърката

# 257
Ирайн да не сме гледали едни и същи кецки в OLX?Аз също харесах едни синички дето не са носени Grinning, но се разколебах, че не знам дали ще му стават след месец и така и не се обадих Simple Smile .
Аз съм се насочила към буйки КК или Беко, тях също ги хвалят уж.Чакам почивните дни , че да ме закара ММ до един магазин да разгледам.
Денис иначе седи прав, пуска се понякога, но много бързо губи равновесие и тупва по дупе.Честно казано май повече му харесва да си лази.По-лесно му е и не се напъва много много да седи прав.
С яденето иначе е ламя,омита всичко и когато да му предложиш нещо да хапне, не отказва.Постоянно иска да бърка в нашите чинии, даже много често седи и чака с отворена уста да му подадем нещичко, като малко гладно кученце Grinning , ако не дадем нищо започва да се тръшка разбира се Simple Smile .

# 258
  • Варна
Ани понякога също ходи на пръсти, понякога на цяло стъпало.. различно. Вече много често се пуска и стои без опора (на цяло стъпало). Даже вече се научи да се изправя от седнало положение без да се подпира някъде - първо застава клекнала и подпирайки се на земята, надига дупето и се изправя, най-често държейки играчка. Крачки засега не е правила, още май я е страх и не се чувства сигурна. Simple Smile

# 259
  • София
Оххх, ей сега разгледах сайта на Колев и Колев , ами тези прословути буйки (много странна дума!!!! винаги съм си мислила, че идва от обувки, ама произнесена лигаво и по бебешки  Embarassed  ) са до 20 номер! Пък тя мамината сладка явно ще се е метнала на майка си, която е с 40 номер  Twisted Evil , та малката май е с 21-22 номер. Тези обувчици, които се опитах да обуя днес са 20 номер, обаче едвам ги обувам! Нямам никакъв шанс да бръкна с пръст, както беше написала Ирайн!

Утре ако не вали много ще се натоваря с бебешорката на колата и ще отидем до мола, видях че имат КК фирмен магазин. Ще пообиколим и другите магазини и се надявам да купим някакви обувки, че и аз нещо се притесних! Сега като се загледах и Марта ходи на пръсти. Явно ще трябва да ходи и вкъщи с обувки!

# 260
  • София
Те сега прохождат и е напълно нормално да не стъпват "нормално". Аз не бих се тревожила ако сега стъпва на пръсти.
Аз гледах вчера доста сайтове, има симпатични обувчици и на едни марки Барт и Денди.
Имаше някъде стелка с по-дебеличко за свода, мисля, че така може да се приспособи някоя друга обувка.

# 261
  • София
Стана ми притеснено, но няма драма! Дето се вика, те дечицата още не са проходили, дори да са свикнали на пръсти, все още лесно може да се промени навика!
Просто аз не се бях интересувала много, много по темата и педиатърката като ми се поскара  и се почувствах незнаеща и некомпетентна!
 Думите и бяха, че от нас не зависи кога ще излезнат зъбките, но е абсолютно родителска отговорност дали детето ще има правилна стойка и походка!
Аз съм ходила в детството ми ( а и не само ) много боса и сега съм със супер висок свод ( То даже дразнещо, особено като обуя по-елегантна обувка на висок ток) А и в допълнение Марта не търпи нищо на краката си и на главата си! Бях и купила едни обувчици, като кецки, с две ленти велкро! Еми тя го скъса, защото непрекъснато чоплеше, за да ги свали! За чорапи изобщо няма да коментирам....  Та и аз това казах на докторката, че нямаме обувки!
И за това разпитвам. Явно и двете теории имат поддръжници!

# 262
  • на брега на морето
Нормално е детето като прохожда да носи 22-23 номер. Все съм се чудила- тези обувки, миниатюрните, за кого ги произвеждат.

# 263
Андрей в момента е с 17/18 и от няколко дена се пуска самичък на два-три метра разстояние. Брат му също проходи с 17/18 номер буйки, на 10,5м.

# 264
  • Варна
Мелина_3, според мен миниатюрните обувки ги правят само за носене в количката ей така, както се казва за "фръц-фръц"  Sunglasses

# 265
За обувките лично моето усещане е, че няма по-добро от босото краче. Раждаме се боси, все пак, ако не беше нормално да ходим боси, природата щеше да измисли нещо.
И тъй като няма как декемврийчето да проходи босо навън, ми се ще да взема обувчици, които максимално да дават усещане за босо краче. Не че съм ги открила, но това изказване на педиатърката, че подметката трябва да е твърда, ми се струва абсурдно.

Филип сега "ходи" бос в къщи, но ние всички сме босоноги, аз и кака му чорапи не търпим, какво остава за пантофи  Laughing, та затова и него го оставям бос. За навън има едни бутафорни обувчици, колкото да не е бос в количката, но аз не го вадя да ходи за сега.
Каката проходи с типичните буйки с ципчето отдолу, колкото и да гледам, май и на него такива ще взема, колкото и да ми се иска нещо по-фешънско  Rolling Eyes А за зимата някакви ботушки ще търся.

# 266
  • Бургас
Колко см горе долу са стъпалата на вашите бебета? Може номерациите на обувките да са различни. Вярно, че и децата са различни, ама нашите буйки са 16/17 и са й големи, та не мисля, че номер 22-23 е нормален.  Или по-скоро разликата от 6 номера при деца на една и съща възраст не ми се вижда нормална.

# 267
Не съм мерила колко см е, но баткото беше с 22 на година и половина.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 14:41 от sisku

# 268
Момичета,мислите ли да вземате зимни чувалчета за количките или ще обличате с по-дебели дрешки?

# 269
Малко през пост, но имам пак от баткото. Ползвах го и миналата зима, той има дупки за петточков колан.

Общи условия

Активация на акаунт