На една годинка става вече ДЕКЕМВРИйското човече

• 75 257
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Нашето краче е 12 см, което уж отговаря на 20ти номер горе-долу Simple Smile

Зимно чувалче няма да взимам засега, ще обличам по-дебело, а и количката има едно като покривало за крачетата, което пази от вятър Simple Smile

# 271
  • София
Аз май няма да купувам чувалче! Сдобихме се с  3 разкошни палтенца, две от които за съжаление много скоро ще ни умалеят, но с третото може би ще изкараме зимата! Също така имаме подаръци още като  се роди М. два космонавта, които обаче съм закарала на вилата, да не ми се пречкат вкъщи! Искрено се надявам, че поне единия ще И става!  
 Тя така или иначе не би търпяла чувал! Все нещо се кикерчи, качва си краката върху масата, върху разделителната пръчка на количката също! Ако трябва ще я покривам с едно тъничко, вълнено одеялце и отгоре покривалото на количката.  Само не знам със шапките как ще се справим. Не търпи нищо на главата си!

ПП сега премерих, стъпалцето И е 12.5 см

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 14:58 от placebo7

# 272
  • Бургас
Ами предавам се тогава.  На Зорито е около 10см. На ръст и тегло сме на горната граница, а за краче сме направо извън класацията, поне според тази таблица Simple Smile)) www.---/article/224-%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-% … D0%B2%D0%BA%D0%B8
Нещо не се отваря линка, но за 9м-13.5см ; 12м-14см...

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 17:01 от sunny-n

# 273
13 см. му е Филип крачето- около 21 номер е това, май  Rolling Eyes
Той е извън класацията за ръст, 78см. беше на 9м., та може и крачето да му е по-голямо от средното за тези месеци.
Чувал няма да купувам, защото не ми е ясно как точно ще го пъхна и ще го задържа там  Mr. Green Нашата количка има зимен чувал, не знам дали ще мога да го ползвам, той е като шило и с мъка му обувам панталоните, какво остава да стои опакован в нещо...По-интересно ми е как ще процедираме с шапките. Сега сложа ли му шапка я сваля за точно 0,003 секунди, просто мълниеносно. Нито качулка търпи, нито шапка, дори качулката на хавлийката си сваля преди още да го извадя от коритото  Laughing

# 274
  • Варна
Елиас, и аз имам същите притеснения за шапките... в чуденка съм как ще закрепя нещо на главата й, освен да е нещо с връзки, което се връзва под брадичката. Но не знам дали това, че няма да може да я махне, няма да я изнерви още повече.. но ще пробвам.  Laughing

# 275
Като им замръзнат ушите сами ще почнат да търпят:). Крачето е 11,5см.

# 276
  • на брега на морето
Сиску, аз написах, че е нормално като прохождат да носят 22-23. Peace Малко деца прохождат под годинката(имам предвид вече да са проходили и да си вървят без някой да ги държи). Баткото проходи на 11 мес и носеше 22 тогава(бяха му по-големи с 1 номер). 22 носи до 1.5 години. Но и той беше голямо бебе, какъвто е и Бобо. Около 12 см му е крачето. Hug

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 18:11 от Мелина_3

# 277
Мелина, не че се заяждам, но нашият батко проходи твърдо сам на 10,5 месеца с обувки 17/18 номер, с 22 номер обувки е бил на година и половина.  Племенницата ми проходи на същата възраст даже с по-малък номер на крачето. Андрей в момента е на 9,5месеца с 11,5см лраче и носи също 17/18 номер. Мога да кажа, че е почти е проходил. Предполагам, че до месец ще ходи свободно без да го държи някой. То и сега не иска никой да го държи:). Та размера на крачето и прохождането като всичко останало зависи много от генетичните дадености наследени от родителите:). Няма как всички да са по-калъп. Но да ми твърдиш, че се прохожда с 22 номер е смешно:).

# 278
  • София
На Огнян крака е 12см, но не знам дали съм го измерила правилно, защото не търпи да го държа.
Той не е проходил, съвсем в началото е на този процес.Сега му е забавно още да пружинира на крака и като го изправя и държа за ръцете успява да седи прав известно време, преди да му се подгънат краката.
За прохождане не може да става и дума, сигурно ще му дойде идеята за крачки доста по-нататък.
Той онзи ден се научи от легнало положение да сяда  Laughing Сега го чакам да се сети да се изправя в креватчето по оградата, но нещо не му покълва в мозъка.
Но има някакъв прогрес в седенето по корем и лазенето.Не, че лази, но ляга напреди и се гъне нагоре надолу.

Днес бях на бебешко кафе на Ла Лече Лига.С една от консултантките си говорихме за педиатрите и защо им е такова отношението. Защо бебето като не качва не кажат на майката да кърми по-често, да потърси помощ от консултант...а веднага дохранване с АМ.Та заключихме, че си връзват гащите и нямат никакво доверие в родителите.С някакъв такъв манталитет са, че са всезнаещи, че родителят трябва да мълчи и да ги гледа в очите и все нещо не е достатъчно осведомен и неспособен.
Може би и ние сме си виновни, защото мълчим и следваме малоумни съвети.Като сме по-изискващи и отворени, може и да им дойде акъла.
Чувал не взимах миналата година, сега също няма.Имам калъф на количката и ще му обнличам дебели дрехи.
Шапки също не търпи, веднага ги сваля.

# 279
Ирайн, не всички педиатри са така, слава Богу. За осем години разлика моята искрено ме изненада на тема захранване. Не ми е давала кой знае какви съвети за кърмене, но пък и двамата са наддавали добре:). За мен е повече важно да са добри диагнозитици, кърменето и захранването все ще го избутаме:). То и за това сега се влача всеки месец от Люлин до Борово, не исках да я сменям.
Но пък от друга гледна точка на тема кърмене/захранване/наддаване съм се информирала достатъчно и сама, та съм била подготвена. Обаче има голям % родители, които безрезервно вярват на педиатрите и самите те не са достатъчно нахъсани да кърмят и колко им трябва да се поддадат.
Кога е следващото ЛЛЛ кафе?

# 280
  • София
Това е програмата до края на годината

Ла Лече Лига събития в София - ОКТОМВРИ - ДЕКЕМВРИ 2015 г.
28 септември 2015 г. в 10:54

Събитията са СЪС ЗАПИСВАНЕ на e-mail: sofia.info@lllbg.org
Дори и да не успеете да се запишете обаче, винаги сте добре дошли!
През есента на 2015 г. заповядайте на Ла Лече Лига събития в гр. София както следва:

ОКТОМВРИ 2015

3 октомври, събота, 11:00 ч., Медицински комплекс "Д-р Щерев" (кв. „Разсадника“, ул. „Христо Благоев“ №25-31), Ла Лече Лига лекция, тема: "Раждане и кърмене. Едно добро начало", за контакт: Десислава Пеева 0887 559 648
15 октомври, четвъртък, 11:00 ч., Мандала – център за цялостна трансформация, бул. Кн. Мария Луиза 58, ет. 5 (сградата с Карфур), Ла Лече Лига среща, тема: "Кърменето и цялото семейство", за контакт: Ива Петкова 0898 556 071
22 октомври, четвъртък, 14:00 ч., Мандала – център за цялостна трансформация, бул. Кн. Мария Луиза 58, ет. 5 (сградата с Карфур), Ла Лече Лига допълваща среща, тема: "Кърмене на недоносени бебета", за контакт: Десислава Пеева 0887 559 648
27 oктомври, вторник, 11:00 ч., "Play Park", Bulgaria Mall, бул. България 69, етаж 3, Бебешко кафе с Ла Лече Лига, тема: „Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“, за контакт: Симона Стоянова, 0889 730 909

НОЕМВРИ 2015

1 ноември, неделя, 11:00 ч., Медицински комплекс "Д-р Щерев" (кв. „Разсадника“, ул. „Христо Благоев“ №25-31), Ла Лече Лига лекция, тема: "Избягване и преодоляване на често срещани трудности с кърменето", за контакт: Десислава Пеева 0887 559 648
19 ноември, четвъртък, 11:00 ч., Мандала – център за цялостна трансформация, бул. Кн. Мария Луиза 58, ет. 5 (сградата с Карфур), Ла Лече Лига среща, тема: "Краят на кърменето", за контакт: Ива Петкова 0898 556 071
24 ноември, вторник, 11:00 ч., "Play Park", Bulgaria Mall, бул. България 69, етаж 3, Бебешко кафе с Ла Лече Лига, тема: „Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“, за контакт: Симона Стоянова, 0889 730 909

ДЕКЕМВРИ 2015

6 декември, неделя, 11:00 ч., Медицински комплекс "Д-р Щерев" (кв. „Разсадника“, ул. „Христо Благоев“ №25-31), Ла Лече Лига лекция, тема: "Често задавани въпроси за кърменето", за контакт: Десислава Пеева 0887 559 648
17 ноември, четвъртък, 11:00 ч., Мандала – център за цялостна трансформация, бул. Кн. Мария Луиза 58, ет. 5 (сградата с Карфур), Ла Лече Лига среща, тема: "Захранване на бебето - различни стилове и идеи", за контакт: Ива Петкова 0898 556 071
29 декември, вторник, 11:00 ч., "Play Park", Bulgaria Mall, бул. България 69, етаж 3, Бебешко кафе с Ла Лече Лига, тема: „Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!“, за контакт: Симона Стоянова, 0889 730 909

За повече информация: sofia.info@lllbg.org, lllbg.org/kontakti/grupi/
За промени и актуалност на събитията: www.facebook.com/lllsf

# 281
Благодаря!

# 282
Пламен е далеч от прохождането, според мен, макар че иска да стои изправен - с помощ естествено.
Но има няколко чифта меки обувчици, които му слагам когато е студено.Не може нагоре да е с кат боди, блуза и яке, а краката му да са само по чорапки.Та затова са малките номера буйки...
За зимата съм му поръчала и ботушки с вата, но не помня дали стават за ходене или не...

Едно се чудя само - аз ли не мога добре да му обуя обувките, нещо друго ли е?...обаче никога не могат добре да се уплътнят на ходилото, т.е. ако пръстите му лягат плътно на стелката, то между петата и дъното на буйката има поне сантиметър луфт!? newsm78Дали е така с меките обувки или съм попаднала все на некачествени?

# 283
Филип също е далеч от прохождането- сега любимо му е изправянето до и по каквото види. Просто е неудържим, прави опити в несвяст и най-честия звук у дома е "Туп...уаааааааааааа"  Crazy, защото не винаги уцелва стабилна опора.
От няколко дни се научи и прави плахи крачки настрани, но само ако има примамка, най-често обикаля телевизора и в захлас блъска по приемника на телевизията, кога ли ще му види сметката  Rolling Eyes

# 284
Здравейте, мами ☺
Отдавна не съм писала, но си ви чета дума по дума 😊
Стефан последните три месеца не е качил нищо.. 8,700 кг беше последно като го теглихме. Иначе вече съм заместила всички хранения, като включих закуска преди 2 седмици някъде. Кърмя го вечер преди лягане и през нощта се буди 2-3 пъти, понякога и повече. Иначе си яде, но с претенции. Първо опитва, ако му хареса изяжда си всичко, ако не...мучи със затворена уста и се дърпа.. случва се едно и също нещо да не го иска...
Иначе си обикаля навсякъде, толкова бързо лази вече, че за секунда е от спалнята в кухнята  #Crazy ,  изправя се по всичко, дори прави опити да се катери...пуска се между два предмета, за да се хване за друг, крачки прави ако някой му подаде пръсти.. но хич не бързам и май само бабите го водят така..
Обувки и аз не съм взела.. засега го пускам по чорапи.. Имаме буйки на КК, 20 номер, ама му са малки вече... аз съм ги слагала 5 пъти, защото той не може дори да лази с тях, сплитат му се краката някак си и се ядосва и ги маха.  Вече дава боц, маха за чао и ясно разбира думата НЕ.  Много обича да си играе с книжки , отваря и затваря и голям кефф като отвори у е на друга страница 😆😅☺

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 00:11 от Gallaa

Общи условия

Активация на акаунт