Забременели след инвитро - тема 13

• 53 817
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
И на мен никой никога не ми е споменавал за тези молекули, камо ли да ги изследвам! Или пък обременяване с глюкоза  newsm78 Тук никой не прави изследвания, които не са нужни, и не изписва лекарства, без които може. Аз като им казах, че в БГ се подтискат подготвителните контракции и те се оцъклиха  Simple Smile

# 646
И аз съм в Надежда, но плацентарни молекули не съм пускала. Така че не е на всички, може би при някакви показания ги изследват?  newsm78 Обременяване не съм правила също.

# 647
И аз съм в Надежда, но плацентарни молекули не съм пускала. Така че не е на всички, може би при някакви показания ги изследват?  newsm78 Обременяване не съм правила също.

+1
Даже за първи път чувам за тези молекули.
Наскомкми, и аз като Лили мисля, че трябва да започнеш да се радваш на бременността си. Не е нужно сама да си назначаваш някакви изследвания и да търсиш във форума за нови.
Цвети, не чети всички глупости, които се изписват. Пий си утрогестана и бъди спокойна- няма да му се объркат никакви хормони на малкия, това са поредните измишльотини. А утреогестана е важен за бебчо, никакви размисли за спиране!

Мами, бъдете по- спокойни и се радвайте на дебелеенето! Това е начина за кротички и усмихнати бебчета, а не плачещи нерваци Simple Smile

# 648
Благодаря Дивчо  Grinning Общо взето съм много спокойна, но от време на време се вкарвам в някой филм  Whistling

# 649
  • Пловдив
Не съм си го изписала сама, милички!
На прегледа в 8-ма г.с., когато д-р Персенска установи, че едното ембрионче е спряло развитие, аз я попитах да продължавам ли зарзиото. Тя тогава ми каза да пусна тези плацентарни. И тъй като на резултатите от инумологията пише да се продължава и контрол в 11-12 г.с., затова реших да попитам. Дори доц. Балтаджиева ми каза, че по-добре да го пусна сега, защото иначе не било хубаво да бия зарзиото чак до другия петък, когато ще съм последния ден на 12-та г.с.
Не ме разбирайте погрешно - радвам се...просто...искам да избегна всякакви рискове за бебенцето ми, пък и само слушам и изпълнявам каквото ми кажат лекарите.

# 650

Питах за тромбофилията и фраксито. То не било задължително да се бие фракси, дори и тромбофилията нямало нужда, защото можело да излезе само фактор онзи, дето е висок и при вас, че го забравих  Embarassed

хаха е, тука вече се разсмях, честно!
Значи, тромбофилията която не е имунологична не е задължителна, ама пустите молекули са задължителни, че чак бързо с куриера ooooh!
"можело да излезе онзи фактор" - ми ако не излезе "онзи" фактор? При мен "онзи" фактор си е ок, но другия важния за бебето се оказа проблемен.
И ако си с вродена тромбофилия риска ще се прояви или няма да се прояви при кой остава? Thinking

В същност незнам дали въобще има смисъл от поста ми, пиша го само и единствено от солидарност...

# 651
  • При вещиците
Плясмляс, и на мен някой път ми идва в повече забатачването и си трая. Но пък често и си казвам.
Бях днес на преглед и все повече си харесваме докторката. Принцесата е пораснала доста, напред е с 2 седмици, 2900 гр, води и плацента са ок. Всеха ми влагалищен секрет. Аз си дебелея и съм си кит вече. Док ми каза да си куоя колан защото бебка е голяма а и аз се оплаках, че чуствам много напрежение в пъпа (ефект след 4 лапороскопии).

# 652
  • Живее на Луната
Лили, много голяма ми се вижда твоята бебка, моята преди 2 седмици беше 1 кг  Crazy Иначе и аз ще ходя другата седмица в Токуда да се запозная с д-р Корсачки. Ако се харесаме да раждам при него. Ти как ще раждаш?

# 653
  • Пловдив

Питах за тромбофилията и фраксито. То не било задължително да се бие фракси, дори и тромбофилията нямало нужда, защото можело да излезе само фактор онзи, дето е висок и при вас, че го забравих  Embarassed

хаха е, тука вече се разсмях, честно!
Значи, тромбофилията която не е имунологична не е задължителна, ама пустите молекули са задължителни, че чак бързо с куриера ooooh!
"можело да излезе онзи фактор" - ми ако не излезе "онзи" фактор? При мен "онзи" фактор си е ок, но другия важния за бебето се оказа проблемен.
И ако си с вродена тромбофилия риска ще се прояви или няма да се прояви при кой остава? Thinking

В същност незнам дали въобще има смисъл от поста ми, пиша го само и единствено от солидарност...

Има смисъл поста ти! Благодаря, защото оценявам съпричастността!  Hug И на мен ми стана хем смешно, хем тъжно...Ама какво да правя - засега слушам и изпълнявам и най-вече - моля се  Praynig, пък ще питам пак Михова и ще настоявам като ида за тази тромбофилия.

# 654
  • София
naskomimi , резултатът от тромбофилиите е много по-важен от тия молекули. Това е лично мое мнение  Peace И ако наистина нямаш пускани, не е нужно да чакаш някой да ти ги назначи, докато времето си тече. В Геника пълния пакет е на цена 320 лв., основния около 160 лв.

Биопсиите и плац.молекули са запазена марка на клиника"Надежда" и когато чета момичетата как попадат в омагьосания кръг ми се вдига кръвното  Mr. Green

# 655
Titka подписвам се 100% зад поста ти.

# 656
naskomimi, преди няколко месеца имах същите терзания с плацентарните молекули. При това аз не се проследявах в Надежда, а извън тази клиника никой не се занимава с това. Като се хванах на хорцето, чинно ходих да пускам кръв и после да се чудя какво да правя с резултатите и препоръките.  А са и скъпи тези изследвания, 90 лева всеки месец не е пренебрежимо, особено като дори нямах с кого да коментирам препоръките. Пуснах се от хорцето на 16-тата седмица, но продължи да ме гложди отвътре... толкова изстрадана бременност е, как може да не правя всичко възможно.  Трудно е, дано поне Персенска да ти даде някаква насока.

# 657
С риск да ме обвинят, че го слагам в култ ама тези молекули са внедрени от Сигридов по времето в което е работел в Надежда. След раздялата му с клиниката, почти никой не е на ясно за какво става въпрос и каква терапия се прилага. Единствено от него съм чула информирано решение за терапия след лоши резултати от тези молекули и съм убедена, че той знае за какво точно става въпрос. И за да не си помислите, че отричам Надежда, ще ви кажа, че той лично препоръчва самите молекули да се пускат там Peace

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 21:19 от plqsmlqs

# 658
Ох, момичета, май почти всички в "Надежда" сме имали драма с тези плацентарни молекули. При мен този филм продължи до 12 г.с., когато се записах на ЖК при д-р Ташков, той пък ме изпрати при Сигридов и....дотам бях с плацентарните молекули, неупогена и утрогестана Laughing Между другото, Дизастър, в потвърждение на твоите думи - Сигридов каза, че само в България и Румъния подготвителните контракции се разглеждат като опасно явление и лекарите тук масово изписват магнезий, а според него, той вреди повече на бременните, но това вече сме го дъвкали....
Вчера бях на ЖК тук, в Русе, при новия ми лекар. И според него всичко е наред с бебка, но като цяло се държа заядливо и пренебрежително към софийските лекари /явно яко го пере синдрома на провинциалния лекар/. Като го помолих да пуснем изследване за гестационен диабет, защото имам фамилна обремененост, се ядоса и каза, че двата диабета нямали нищо общо и било добре малко повече да се информирам от интернет (?!). Отрече категорично пробиотиците като вариант за справяне с влошеното нхраносмилане и ги изкара супер вредни. Днес също много се издразних. Беше ми време да пускам тсх - нали съм с Хашимото и гледам да съм стриктна всеки месец. Ендокриноложката, която първия път харесах, много ме разочарова. Каза, че не можела вече да ми пуска направления за изследване. Да съм искала от лекаря, който ми води ЖК /а моят смята, че няма такава болест ooooh!/. Като я питах кога да отида при нея, сви рамене и каза: "Ами няма нужда да идваш. Ти сама можеш да си регулираш хормона - ако тсх-то ти е високо, си увеличи елтироксина".  ooooh! То това и аз го знам, ама бива ли такава безхаберност от лекар?! Направо не знам как ще издържа 2 години в този убит град, честно....Помрънках си, за да ми олекне Laughing
Видях снимчиците в албума. Хехе, Ниана, какво хубаво коремче си имаш! А Мишо е голяяяяяям бонбон! По децата човек разбира колко бързо върви времето....
Лили, браво на твоята бебка - още малко и ще е готова да излиза май-май:)
Днес беше много хубав празник - Малка Богородица! Нали закриля бременните и майките - дано да са ни леки бременностите и ражданията и всички да си имаме накрая хубави, здрави бебчета!

# 659
  • София
Плясмляс, това за Сигридов хич не е вярно. Самият той, още докато работеше в Надежда, ми каза да не си давам повече парите за тези изследвания и затова след 11 г.с не съм ги пускала. Та не знам кое е внедрено от него, като самият той не ги зачиташе.

Общи условия

Активация на акаунт