Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 511
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
На сайта има цени, приспадате 400 лв, ако сте осигурена. Сигурно пак там пише и кога са дните на отворени врати Peace
Само че не ги приспадаш, а изваждаш.  Wink Информацията за отворените врати доколкото си спомням беше в раздел Новини. Ако телефоните ти дават заето, изчакай докато дойде твоят ред. Никога не ми се е случвало да ми вдигнат веднага.

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 17:44 от commala

# 121
Все същото Wink Всичко го има на сайта Simple Smile

# 122
Здравейте.
И аз ще следя темата. Общо взето струва ми се че Вита е една от малкото болници, за които като цяло има положително мнение.
Моя приятелка също роди там миналата година и беше доволна от всичко.
Живот и здраве след около 3 месеца смятам и аз да родя там.
Следя бременността си при д-р Велислава Хафузова.
Тя преглежда в 25 ДКЦ, Младост и работи успоредно и с болница Вита и изражда там, работи и по здравна каса.
Направи ми впечатление, че почти никъде не се споменава нейното име дори и в предните 5 теми.
Моля ако някой има опит с нея да сподели - как откликва на нуждите когато настъпи момента, доколко е внимателна, разбрана, какви са ней-честите й методи и начини на работа...и т.н.
Аз засега съм доволна от нея, струва ми се специалист, който знае какво прави.
Чудех се как обикновено протичат нещата с нея когато дойде момента на раждането.

Благодаря!

# 123
Днеска се записах за Ден на отворените врати във Вита на 14.04 от 14:00 Simple Smile

# 124
Днеска се записах за Ден на отворените врати във Вита на 14.04 от 14:00 Simple Smile
Би ли споделила на кой телефон се записа и къде следиш информацията за Дни на отворените врати?
Аз тъкмо днес проверявах в сайта им, в графа "новини", но никъде не открих инфо. Попаднах само на Графика за Училище за бъдещи родители. Доколкото видях, всяка Сряда от 17ч ще има лекции и сесии (започващи от днес и до 25.Май)
( http://m.vita.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0% … 8%D1%82%D0%B0~490 )

А за Дни на отворени врати четох някъде, че уж всеки месец организират във Вита?
Много ми се иска до Май или Юни месец да имам възможност да посетя това събитие и да се запозная детайлно с болницата, служителите, атмосферата, практиките и т.н...

Благодаря!
 Simple Smile

# 125
Аз директно звъннах на 02/9604950 и ги попитах кога има и как да се запиша и директно ме записаха Simple Smile Иначе и аз бях търсила инфо в интернет ,но не намерих.Звънни направо и се запиши Simple Smile

# 126

Следя бременността си при д-р Велислава Хафузова.
Тя преглежда в 25 ДКЦ, Младост и работи успоредно и с болница Вита и изражда там, работи и по здравна каса.
Направи ми впечатление, че почти никъде не се споменава нейното име дори и в предните 5 теми.
Моля ако някой има опит с нея да сподели - как откликва на нуждите когато настъпи момента, доколко е внимателна, разбрана, какви са ней-честите й методи и начини на работа...и т.н.
Аз засега съм доволна от нея, струва ми се специалист, който знае какво прави.
Чудех се как обикновено протичат нещата с нея когато дойде момента на раждането.

Благодаря!

Аз родих миналата година при нея. Искаше раждането да е нормално, но имах проблем, заради който не ми се рискуваше и избрах секцио. Въпреки това, тя до последно се опитваше да ме успокои, че всичко ще мине гладко с нормалното раждане. Тоест, явно е привърженик на естественото раждане.
На самото секцио беше внимателна както винаги преди това. Донесе ми лично бебето веднага след като ме свалиха в стаята. Сложи ми го на гърда. Идваше всеки ден по време на престоя ми, сменяше ми превръзките на раната. Нямам абсолютно никакви забележки нито за проследяването, нито за раждането.

# 127
Аз директно звъннах на 02/9604950 и ги попитах кога има и как да се запиша и директно ме записаха Simple Smile Иначе и аз бях търсила инфо в интернет ,но не намерих.Звънни направо и се запиши Simple Smile
Благодаря за инфото! Simple Smile
За информация и на останалите дами - сега звънях и се оказа, че вече няма места за 14.Април. (явно има доста желаещи и вече записали се). Следващата дата е 19.Май, отново от 14ч.
Записването става по телефона.
Споменаха, че умишлено не оповестяват датите на сайта им, защото и без друго имало достатъчно желаещи и местата се заемали доста бързо.
Така че, който желае да побърза Wink

# 128
понеже ми предстои раждане във вита секцио...бихте ли споделили как минава цялата процедура, таткото може ли да стои в стаята, в която ще бъда настанена, докато аз съм в родилна зала и всички дреболии. Ще ми бъде за първи път и даже не знам какво да попитам. Четох назад, но постове от преди много години, сега може да са се променили нещата

# 129
При нас стана точно така - мъжът ми изчака в стаята, в която ме подготвиха за секциото и в която след това ме свалиха. Честно казано не си спомням много подробности около подготовката и самото секцио, защото се бях паникьосала здраво, но в последствие се оказа, че не е имало защо. Пропуснаха да ми направят клизма, от което бях доволна. Сложиха ми катетер, абокат и ми взеха кръв в стаята. Качих се в операционната на собствен ход. Там ми поставиха упойката. Като ме свалиха след операцията в стаята, мъжът ми ме чакаше. Изкарахме около час заедно тримата с бебето и след това му казаха да си ходи. Акушерката, която беше на смяна, няколко пъти ме подкани при каквато и да било нужда да не се притеснявам да я викам.

# 130
звучи добре, а ти кога си раждала там? И друго, като ти поставят катетъра боли ли или го правят, докато си под упойка? А поставянето на упойката боли ли

# 131
звучи добре, а ти кога си раждала там? И друго, като ти поставят катетъра боли ли или го правят, докато си под упойка? А поставянето на упойката боли ли

Преди една година. Катетъра ми поставиха преди упойката, неприятно беше, но за една секунда. Други момичета бяха споделяли в предната тема, че са им го сложили след упойката и не са усетили нищо. Но май трябва изрично да помолиш да е след упойката. Поставянето на самата упойка не боли изобщо.

# 132
  • София
  Усмивка, не се притеснявай!! Аз раждах началото на януари, планово секцио. Приеха ме сутринта. Първо ми направиха клизма. Настаняването е сама в стая.Само ако има много родилки сте две. Таткото аз не го пожелах, но след това ме чакаше като ме свалиха от операционната. След клизмата следва поставяне на абокат и включване на системи. В стаята ми поставиха и катетъра. Не е болезнено, само после изпитваш едно гадно чувство като при цистит. Но е за кратко. 10-20 мин след катетъра те качват.
  В операционната първо ти слагат обезболяващо, а после спинална упойка. И двете не са болезнени.  По време на операцията са много внимателни и ти обесняват всичко.  Има един момент когато ти пада кръвното и започваш да се потиш, но трае секунди. Бебето го виждаш веднага като изплаче.
  След операцията обезболяват много добре. Единствено по-болезнени са контракциите, но както ми каза акушерката - съвсем без болка не може. В стаята, когато сте с таткото, ти водят и бебчо. Имай предвид, че трябва да пиеш много вода, за да излезеш от упойката. А също и за около час, два цялата трепериш - и от упойката, и от студа в операционната. Ако те боли след раздвижването си поискай обезболяваши свещички - вълшебни са. Леко и безпроблемно раждане!!!

# 133
  • София
Здравейте Simple Smile
Преди 3г и няколко месеца (ноември месец 2012г) родих детето си там (секцио). Бях платила около 650лв за пакета за проследяване.
Сега ми стана много интересно за цената на секциото. Прочетох по-назад, че за здравно осигурени пациентки се маха около 400лв от сумата,обявена на сайта.
Но аз платих 2400лв тогава за секциото ми и се чудя дали защото се следях там с платения пакет са ме взели за неосигурена или е било различно преди, а сега цената е по-ниска?

Живот и здраве ако всичко е наред, когато забременея с второ детенце, пак там бих родила. Единственото което би ме спряло е, ако се налага по-сложна неанотологична грижа за бебето.
Покрай мен родиха много хора в най-различни болници и техните раждания ги сравнявах с моето. Оказа се, че дори и малкото неща които не са ми харесали са нищо пред положението в други болници, така че отказвам да се оплаквам вече хаха Simple Smile  Crazy

Аз единствено мога да кажа, че тогава не получих достатъчно помощ и подкрепа за кърменето, но в случая може да имам и аз вина, защото не потърсих помощ, но и никой не ми я е предлагал. Следващия път ще съм мноого по-подготвена Simple Smile

# 134
  • София
Направление за раждане занесе ли в болницата?

Общи условия

Активация на акаунт