Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 530
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
Само да споделя, че отправих официално запитване към Вита какви са цаните за раждане за здравно-осигурени пациентки, и не са точно с -400лв от тези на сайта. За естественото например е -600 лв (т.е. явно стойността на ест. раждане по НЗОК явно се е вдигнала Wink  

Цена за нормално раждане = 1600лв
Цена за секцио = 2000лв

Благодаря, че сподели, това си е доста важна информация. Не знаех. Беше ми чудно защо толкова са вдигнали цената за нормалното раждане.

# 151
Здравейте, искам да попитам има ли някой, който е следил бременността си и е раждала при д-р Чорбова? Какви са впечатленията ви от д-р Чорбова?
Аз два пъти съм раждала при нея. Първия път следих бременността  в МЦ Асцендент втория път във Вита. първия вариант е по- добър защото там е по-спокойно и има екип, във Вита е сама(без сестра) има повече работа и ит.н., но в Асцендент е по- скъпо и е по- далече. От нея като лекар съм повече от доволна, другото много важно за мен е , че винага си вдига телефона, използва имейл и вайбър, винаги отговаря при първа възможност, включително събота и неделя. И двата пъти раждането ми започваше през ноща  и тя веднага вдига телефона без раздразнение, мрънкане и т.н. , първия път беше в болницата преди нас даже. Единствено отрицателно може да ти се види, че не е много подробна в обясненията, но  за мен не е било важно да знам в пълни подробности всичко, важно е да е достатъчно.

# 152
  • София
 И аз и двете си бременности съм следила при нея. При нея и раждах. Много добър специалист. Единствено прегледите и са по-кратки и не обеснява много-много. Тя не е лекаря, който половин час ще се лигави - това е пръстче, това е краче и т.н./ Поглежда, измерва и казва нещата са ОК или пък еди какво си ме притеснява, ела след няколко дни отново. Изследванията и съм ги изпращала по пощата, защото не използвам вайбър, но ми е отговаряла до половин-един час.

# 153
Много ви благодаря за отговорите. А как раждахте при д-р Чорбова нормално или секцио? Какво ви е мнението за самото раждане? Тя е привърженик на нормалното раждане или на секциото?

# 154
  • София
 Аз съм раждала секцио. Първата ми бременност ме чака до последно. Когато започнах да преносвам, а нямах никакво разкритие и се оказа, че тазът ми е много тесен и бебето не може да излезе се наложи секцио. Втория път беше секцио по мед. причини, заради първото.

# 155
Аз си следих бременността и раждах при д-р Чорбова и съм доволна от нея. На прегледите не ми се е "лигавела" много- много, но аз и нямах нужда. Винаги е отговаряла на мейлите ми и т.н. Трябваше да раждам нормално (термин на 18. 12. 2015г), но започнах да преносвам и бебето не беше слязло. Уговорихме се (по изрично мое настояване, защото не издържах вече) да раждам на 25. 12. 2015 (тя каза да не се притеснявам, че е Коледа и да нямам угризения), но на 22. 12 при записа на тонове се оказа, че бебето изпитва сериозни затруднения и главата му е "заклещена". Последва спешно секцио на 23. 12. След операцията д-р Чорбова дойде да ме види преди да си тръгне, после се обаждаше на акушерките да пит за мен. На 25-ти дойде да ми смени превръзката и така...Общо взето, ако имам второ, искам пак при нея да съм, въпреки болницата, но това е друга тема...

# 156
ако имам второ, искам пак при нея да съм, въпреки болницата, но това е друга тема...
Предстои ми да раждам там, моля те ако имаш възможност да разкажеш повече

# 157
На мен също ми предстои раждане във Вита. Би ли споделила за какво е негативното ти мнение за там и на какво трябва да обърна внимание. Аз ще раждам при д-р Славкова. Аз също като теб ще съм там само заради лекарката. Уникална жена. Преди няколко седмици сестра ми раждаше при нея там и беше адски доволна от нея, но и тя сподели с мен, че имало доста неща в болницата, които не и дпаднали и беше разочарована от това, но не и от лекаря.

# 158
На мен също ми предстои раждане във Вита. Би ли споделила за какво е негативното ти мнение за там и на какво трябва да обърна внимание. Аз ще раждам при д-р Славкова. Аз също като теб ще съм там само заради лекарката. Уникална жена. Преди няколко седмици сестра ми раждаше при нея там и беше адски доволна от нея, но и тя сподели с мен, че имало доста неща в болницата, които не и дпаднали и беше разочарована от това, но не и от лекаря.

И аз ще раждам при д-р Славкова Simple Smile

# 159
  • София
като цяло има неща, които може да те подразнят, но в сравнение с доста други болници, всичко във Вита е ок.
Моята информация е все пак от преди 3г и малко, но все пак аз не познавам някой, който да е раждал където и да е и да не е имало нещо, за което да се хване че е недоволен.
Визирам и Надежда, която в момента я спрягат за най-хубава за раждане. Все по-често се появява и някой недоволен от нещо.

Примерно едно от нещата във Вита е, че бебето ми беше за всеки случай на АБ, тя имаше проблем с бъбреците още пренатално и те за всеки случай (не ме бяха попитали дали давам съгласие, както и не ме бяха информирани преди да видя абоката в ръчичката). Както и аз бях за всеки случай на АБ, за което ми казаха че ми вливат АБ на доста късен етап като се осаферах и ги попитах какво ми бият.
Въпреки, че аз не съм питала почти нищо за кърменето (което си е моя грешка, че не търсих помощ), много не се интересуваха дали ми се получава.

Имах изключително болезнено възстановяване след секциото, но по-скоро ме мислиха за лигла, не че съм отнасяла някакви подигравки, но определено не ме вземаха на сериозно.
След операцията ако не се изходиш ти дават Бизакодил, което е просто ужасяващо гадно и като си представих какви болки мога да пполуча от него, сляти с болките от секциото... - ужас... Пратих мъжа ми за Дуфалак и минах без допълнителни мъчения.

Храната, въпреки че беше кетъринг и аз си я избирах, беше бая неуспешно сготвена хаха, но това е проблем с ресторанта от където поръчват, а не от болницата.

и последно: Като ме изписаха и след няколко дни започна да ми тече линфна течност от раната, направо беше адски много. Отидох в болницата и ме прие една стара, смръщена и според мен доста смотана акушерка, която ме изстиска, махна конците и всичко мина ок, но казала на мъжа ми, че така ставало като съм дебела и не може да зарастне лесно раната, защото имам много мазнини. Направо ей така го е изръсила, може да е вярно, но все пак обиждаш току що родилата жена на чужд човек по доста груб начин.

Но да кажа, че всичко това е нищо спрямо разказите на познатите ми за другите болници и аз лично ако имам безпроблемна бременност пак, сигурно пак ще избера болницата и д-р Славкова

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 11:31 от Brayda

# 160
glimpse ти кога ще раждаш? Аз съм август месец, ако си преди мен сподели после как е минало, а ако аз съм преди теб ще ти изклюкарствам всичко. А и друго, нормално или секцио ще си?

Иначе BRAYDA, и мойто бебе има проблеми с бъбреците още от сега в 20 седмица се видя. Има увеличени бъбречни легенчета. Може да мине от самосебе си, но надали, каза д-р Славкова. Докато се роди няма проблем, а след това ще ме изпрати при някаква доцентка, за да прегледа бебето и да се види оперативно или не ще бъде отстраняването на този проблем. Малко съм се шашнала, но няма какво да се направи в този момент. И какво означава съкращението ти АБ?

# 161
glimpse ти кога ще раждаш? Аз съм август месец, ако си преди мен сподели после как е минало, а ако аз съм преди теб ще ти изклюкарствам всичко. А и друго, нормално или секцио ще си?
Аз съм всеки момент, термина ми е в понеделник. За сега нормално раждане се предвижда, но как ще се стекат нещата не се знае.
Brayda, благодаря за разказа.

# 162
  • София
AБ=антибиотик
На моето бебе се видя хидронефрозата още в 13-та седмица. През цялото време легенчетата растяха и накрая бяха бая над нормата. Освен Славкова, посетих сигурно над 5-6 други специалисти, направих 4 ФМ и 2 ехокардиографии от притеснение. Всички доктори виждаха проблема в различна степен - едни като голямо увеличение, други го мериха малко и т.н.т. - бях луднала!
Когато се роди, още на операционната маса, бебето се изпишка и спадна от 3-та степен на 1-ва. В болницата много добре следяха количеството което изпишква и дали пишка или задържа урина.
Даваха ми добра информация относно това.

Скрит текст:
доцентката се казва Буева и на мен ми беше препоръчана. Още докато бях в болницата ми дадоха телефона й и се свързах с нея. Обясних всичко и тя ми каза на около 30-тия ден от раждането да отида.
Там видя минимално уголемяване и много много лека хидронефроза. Въобще не беше за операция.
Около 1.5г след това, хидронефрозата изчезна и детето ми я израстна. Наблюдавахме нещата.

п.п. според педиатърката на детето ми сега, всяко 3-4 бебе е с този проблем в някаква степен и това е често срещано, не се тревожи!

# 163
BRAYDA  Благодаря ти за изчерпателното обяснение. И при нас се видя хидронефроза на двете бъбречета, следим ги и ще видим. Дано се стекат така добре нещата и при нас, както и при вас.

# 164
GLIMPSY чакам те да кажеш как е минало всичко

Общи условия

Активация на акаунт