Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 574
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
Аз родих нормално и мъжът ми плати 1600 лв (мин.година). Не са променяли цените, секциото е 2000 лв. 2400 предполагам е за неосигурени. Не мисля, че 1600 лв. е кой знае колко много, да не говорим, че от приятелки, които са раждали в други частни болници (по-конкретно 2 други), знам за по-високи цени и приблизителни условия. Все пак плащаш си сумата и не мислиш за нищо. Аз се радвам, че направих този избор. В тази сума се включва изборът на екип, обезболяване, престой, храна, вода, всякакви консумативи, грижи за бебето, памперси и абсолютно всичко, за което се сетите. Единственото, което си носих от вкъщи бяха джапанки, паста и четка, еднократни гащи, сутиен и подплънки и зарядно за телефон Simple Smile Имам познати, които с идеята да платят по-малко, отиват в държавна болница и като теглят чертата, са спестили има-няма 200-300 лв, но се травмирали от обстановка и тъпо отношение.

П.с. И аз бях питала за местенето в нова болница, но явно никой още не знае нещо конкретно. Ще съм благодарна, ако някой разбере и сподели .

# 511
Разликата в цените между държавна и частна болница не е кой знае колко голяма наистина. Моя приятелка преди 2 години ражда във Вита на същите цени, които са дадени и каза, че реално са платили 1400лв. за вагинално раждане. Но не си спомням какво ми обясни, защото нямах никакъв интерес. Simple Smile Нещо имаше и беше съвсем в реда на нещата. Сега ми е мн. трудно да се свържа с нея. Не живее в Бг. Вие нещо знаете ли? Трябва съвсем отначало да започвам да чета темата. #Crazy
А това, че пациентите предпочитат частните болници е ясно. Напливът е много голям и за това напоследък има оплаквания от частните за липса на внимание и свободни стаи, бързане и  претупване на прегледи, опашки. И това не е само в АГ отделенията.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 17:26 от Melanie_Melanie

# 512
Да, има го този момент, че частните болници се превръщат в държавни... Лудница от пациенти, липса на индивидуално внимание и персонал, който в повечето случаи е забравил, че е в частна болница. Между другото, манталитета на държавната болница все повече се наблюдава за жалост.....

# 513
Аз влязох за нормално раждане, но в един момент премина към спешно секцио. През цялата бременност се надявах на нормално раждане, въпреки това си бях събрала пари за секцио, за да съм подготвена за всеки случай. Таксуваха ме 2 000 лв., каквато е цената на пакета за секцио за здравноосигурени.
Преди година ме оперираха в държавна болница и след това се бях зарекла, че ще раждам в частна болница, колкото и пари да ми струва.

# 514
  • Berlin
Мелани, точно в поста преди теб е обяснено какво се плаща и какво се носи най-общо. Цените ги имаше преди на сайта, от цената за неосигурени махаш 400лв и получаваш твоята. Може да има малка разлика, ако за бебето се налагат някакви допълнителни лекарства или терапия.

# 515
Скоро бях на отворени врати и там казаха, че цените са 1600 за нормално и 2000 за секцио. Тази цена включва абсолютно всичко: упойки, присъствие на таткото, документи за припознаване, анти-д ваксина ако се налага. Казаха, че допълнително се доплаща само ако се наложи допълнителен престой в болницата извън 3 нощи за нормално и 4 за секцио. Мисля, че беше по 70 лв на вечер. Иначе абсолютно всичко е покрито в цената.

# 516
Така е, наложи се на моят син да му пуснат системи с антибиотик - това не се плаща допълнително. Като се замисля и на мен ми вливаха три антибиотика. Май се таксува само допълнителния престой. Peace

# 517
Нищо допълнитерлно не се плаща.... На моето бебе се наложи да му пускат една лампа последната нощ за жълтеницата и нищо не доплащахме.. Цените са тези, които сме написали Simple Smile

# 518
  • Berlin
Възможно е, аз доплащах за нещо, но не си спомням дали не беше при първото раждане (преди близо 6г.).

# 519
Има ли в болницата лекар специалист ФМ и може ли да препоръчате ?

# 520
  • София
Славкова, работи и във Фемина

# 521
http://www.vita.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0 … E%D0%B2%D0%B0/125
В болницата преглежда само в петък, но е много добра във ФМ

# 522
Благодаря момичета! bouquet

# 523
И аз съм при Славкова и съм много доволна. Единственото неудобно е че е във Вита само петък. Но не е имало случай да и звънна и да не ми вдигне или да върне обаждане после.
Предстои ми раждане май месец и никъде не видях дали трябва да си нося хавлия в болницата  newsm78

# 524
На мен ми донесоха хавлия, когато ме приеха, но след раждането ме преместиха в друга стая и май забравиха да ми донесат отново.
Аз си носих една кърпа за ръце и лице и само нея използвах, тъй като не стигнах до къпане в болницата. Честно казано едвам ползвах тоалетната  Grinning какво остава за къпане

Общи условия

Активация на акаунт