Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 557
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Аничка, има осигурени хавлии, ти ако искаш си носи твоя, но ако забравиш, няма да ти е проблем.
Славкова преди преглеждаше и в събота, но пак чаках много. Сега обикновено съм с едни от най-ранните часове за деня и чакането е поносимо, че тя нали преди това е на визитация в родилното и не винаги започва точно в 8:30. И пак забравих в петък да питам за местенето на болницата.  ooooh!
И който се колебае за ЖК пакета, 25та седмица съм, а а даже и половината сума не съм изразходвала, а ми остава само 3тата ФМ и нормалните прегледи веднъж в месеца плюс още някоя друга ПКК и МБ, много съм доволна. И за тонове ще има и ще остане.

# 526
Хавлии казаха, че имат.
За новата сграда казаха, че август се очаква да се отвори.
За доплащането - 100лв. на нощувка, ако майката остане извън включените в пакета нощувки (3 са за нормално, 4 за секцио). Ако остане само бебето не се дължи нищо.
Информацията е от 20 април, отворени врати.  Peace

# 527
Благодаря за отговорите  Simple Smile
Относно пакета, до миналата седмица ми бяха останали 311лв, но след прегледа забравих да искам инфо каква е наличността, а съм вече 35+3, мисля че напълно си заслужава. Някой беше споделил, че ако остане сума от пакета може да се приспадне от раждането, но не съм питала в болницата дали е така.
От утре започвам и запис на тонове, до колкото разбрах после минавам при лекарката, за да ги види, но въпроса ми е има ли преглед на ехограф, гледа ли дали имам разкритие или само записа ще погледне?

# 528
Аничка, ще ти погледне записа и ще те прегледа само ако има нещо притеснително в него (контракции, лоши тонове и пр).
Силвър, мерси за инфото. Аз съм с термин началото на август, та до края явно няма да знам къде ще раждам.

# 529
Аз някои от записите на тонове съм ги пращала по вайбър, ако съм отишла в ден, в който лекарката я няма в болницата. За разкритие ме преглеждаха май чак в 38ма седмица, а ултразвук в последните седмици май се прави само, ако има нещо притеснително в записа. Но моят съвет е винаги да питаш, защото понякога лекарят може да забрави.

# 530
Явно всеки доктор практикува различно. Моята ме кара да записвам час за ЖК, единия път ме гледа с ехограф, другия път мерене на тонове. Праща ме за мерене на тоновете и после с хартийката се връщам при нея да разчете и да я сложи в картона ми. Сега обаче съм вече 36 г.с. и сигурно всяка седмица ще е меренето на тонове. За ехограф не знам, утре ще видим какво ще каже  newsm78

# 531
Благодаря за информацията  Simple Smile Утре ще разбера каква е процедурата. Аз все се надявах и на ехограф да ме видят, обичам ги тези прегледи  Grinning а и последните пъти главичката й е все обърната към гърба ми и не и се вижда личицето. Но още малко остана  Grinning

# 532
  • София
И аз на тонове ходех всяка седмица, а след 39та и през 2-3 дена, защото бяха понамалели водите. Записите снимах и изпращах по вайбър, допълнителен ехограф набързо имаше само да се види как са водите след 38 седмица, преглед за разкритие пак чак след 38ма. Последната ЖК ми беше 36-та седмица. Пакета ми свърши по-бързо защото имах допълнително извънредни прегледи (консултации с хирург за пъпна херния, един спешен преглед заради силни болки съвсем в началото и т.н.), които приспаднахме от пакета, свърши ми точно за тоновете и тях си ги плащах, но така или иначе се ползва намаление и след пакета, защото се водим пациенти на клиниката. Хавлии дадоха в началото (нормално раждане) разбира се, че стигнах до тях, трябва да съм в кома да не мога да се изкъпя Laughing но беше екшън с елементи на драма къпането.  Rolling Eyes  Носих си също една червена хавлия за специалните места защото подозирах, че ще е мазало първите дни, така и беше, а не обичам бели хавлии на червени петна  Tired

# 533
Хавлия няма смисъл да носиш. Ние с моята съквартирантка сменихме по повече от една! Само трябва да си поискаш и веднага носят хавлия/нощница/вода/превръзки.... Peace

# 534
Като ви чета все повече започва да ми харесва болницата. Не заради хавлиите! Joy

# 535
Mami,znaete li parolata na interneta na vita?

# 536
  • София
vita123456

# 537
# 538
Здравейте.Аз родих на 29 март във Вита.
Изключително съм доволна от отношението на абсолютно всички който се грижеха за мен и бебка.Много любезни,обясняват ти всичко ако имаш въпроси,усмихнати са,идват често до стаята и те питат имаш ли нужда от нещо.Аз родих секцио,така се наложи.Вечерта дойде д-р Велкова ( при нея си водих бременността и при нея родих) да провери как съм,всичко наред ли е,имам ли нужда от нещо.Много голям специалист и страхотен човек.Бебка ми я дадоха да седи при мен на 2-рия ден за малко,а от 3-тия ден беше при мен по цял ден и цяла нощ.
Като цяло нямам никакви забележки и съм изключително доволна от всичко и всички.

# 539
Блестяща, кога слагат катетъра - преди или след упойката? Ако може сподели, какви са процедурите докато си в реанимация, обезболяват ли качествено, кога раздвижват? След, като те преместят в стая има ли нужда от обезболяване и ако да, те ли се грижат или ние трябва да си носим някакви обезболяващи?

Общи условия

Активация на акаунт