Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 409
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
В болницата пред старшата сестра -мисля,че само копие на личната карта на таткото искаха и той се разписва на място. Доколкото помня сутринта дойде сестрата,попълнихме декларацията и ми я остави да я подпише таткото следобеда и да донесе копие на личната карта. На другата сутрин я взе.
Те носят декларацията за заверка. Тази грижа ти се спестява Peace Лична карта на таткото искат при всички случаи - с и без брак!

# 61
За мамите,на които им предстои раждане, да спомена,че имате право на безплатен преглед и вие и бебчетата,но до месец. Мисля,че от изписването,но проверете пак.

# 62
За мамите,на които им предстои раждане, да спомена,че имате право на безплатен преглед и вие и бебчетата,но до месец. Мисля,че от изписването,но проверете пак.

Да, но аз все още имах лохии, та след 30-я ден ходих и нямах безплатен, та си зависи.

# 63
И аз по същия начин пропуснах моя преглед,но пък малкият се уреди,че нашата педи беше в отпуск тогава.

# 64
В болницата пред старшата сестра -мисля,че само копие на личната карта на таткото искаха и той се разписва на място. Доколкото помня сутринта дойде сестрата,попълнихме декларацията и ми я остави да я подпише таткото следобеда и да донесе копие на личната карта. На другата сутрин я взе.
Те носят декларацията за заверка. Тази грижа ти се спестява Peace Лична карта на таткото искат при всички случаи - с и без брак!

Много ви благодаря  bouquet

# 65
Здравейте, аз се следя при д-р Велкова, има ли някой, който също се следи при нея, или някой , който е раждал при нея?

# 66
Здравей Вероника.  Аз се следях и ражда при д-р  Велкова. Питай какво те интересува ☺ Аз я обожавам тази жена.  Тя ни помогна да си имаме най - прекрасното дете на света.

# 67
Момичета, някоя от вас да знае дали в понеделник д-р Чорбова си е в кабинета за прегледи? Че тогава ще ми излезе микробиологията, а не разбрах кога мога да отида да й покажа изследванията..

# 68
Здравейте, аз искам да разкажа за тези от вас на които им предстои раждане в болницата.
Родих там на 20/12/2015г. при д-р Богословова (безкрайни благодарности на тази жена)!
Наложи се да изродят момиченцето ми чрез секцио, поради губене на тоновете и, едва когато имах 5см разкритие. Качих се в операционната (всичко там мина перфектно) и от там насетне се започнаха мъките. Веднага след като родих акушерките се държаха прекрасно (поне доколкото си спомням), но налседващия ден с раздвижването беше ужасно! Аз съм човек на който прага на болка е доса висок, но все пак имах нужда от помощ веднага след операцията. Дойдоха след закуската - малко след 07ч да ме "раздвижат" 2 акушерки, помогнаха ми да стана, да влезна до банята (за разходка), но на мен ми се зави свят и те казаха, да легна и, че ще се върнат по-късно пак за раздвижване. В 13 ми доведоха детето (без някой да е идвал да ме раздвижва пак) с думите "Ето бебчето да го нахраните сега, това ви е АМ" и излезна...Опитах се сама да стана, но не успях и се обадихда дойде някоя акушерка и да ми помогне. С влизането и в стаята ми каза " Ама ти трябва сама да ставаш, аз не мога винаги да помагам", но все пак ми помогна да стана и да седна в леглото за да мога да взема детето и да го нахраня. Обяда първия ден беше СУПА, както и вечерята. Аз не ги изядох, защото нямаше как да стоя толкова дълго време седнала. Помолих ги да хранят те днес детето и ако може после да ми го носят да стои при мен - направиха го. В следващите 4 дни - ми се влизаше в стаята в 05:30 да ми се мери температура и да ми се бие антибиотика, след което в 06:45 ми се водеше детето за храненето в 07. Обяда го получавах в 11:30, а вечерята.... в 17:30!! Исках да кърмя и да се изцедя, зашото гърдите ми станаха много твърди за 24 часа. Питах за помпа - отговора беше :Да, добре е да си купите и да ви донесат. Когато идваха да ми носят АМ за дохранване и ме виждаха, че вече я храня или тя още спи думите бяха винаги "Ама яденето е в 19, събудете я, нарушавате и режима, после в 02, аз какво ще я правя или Много ранои давате да яде - режима е добре да се спазва". До последно не ми казаха, кога ще ни изпишат с детето и накрая в деня на изписването дойде неонатоложката и ми връчи двете епикризи и ми каза, че днес ще ме изпишат. Самата неонатолжка ми се скара, като я попитах как да третирам пъпчето докато падне, като ми каза:"Ами да бяхте отишли да видите как се прави банята на детето", след което аз не зададох повече въпроси. Парите които се дават за раждане там ИЗОБЩО не оправдаха очакванията ми, освен, че бях сама в стая. Отношението на акушерките беше ужасно, както и лекаря за визитация които идваше сутрин просто ме питаше :"Добре ли сте" и излизаше.
Извинявам се, че стана поста дълъг, но не очаквайте чудеса от храброст, защото сте в частна болница.

# 69
Не мога да се съглася с мнението ти!
Явно прагът ти на болка в случая не е бил никак висок. Аз раждах там лятото-отново секцио. Бебето си поисках веднага при мен -още преди да са ме раздвижили. Не съм имала проблем да се протегна и да си го взема или пък оставя. Непрекъснато идваха акушерките да видят дали сме добре, дали нямаме нужда от нещо, дали не искам да вземат детето, за да си почина малко и т.н. Мога да кажа,че целият екип в родилното е повече от страхотен-мили, любезни, отзивчиви!
Супата ти е давана,заради самата операция,а не защото са решили да те минат. Все пак коремна операция е.
Относно обгрижването на бебето, като смяна на памперс, обличане, къпане, пъпче и т.н.- всичко ми беше показано.
Относно часовете, в които визитират- все пак си в болнично заведение,а не в хотел.

# 70
@ commala - преди 2м бях за цито и микро. Д-р Чорбова ми каза да й пратя резултатите на мейл. Понеже имаше проблем според показателите от цитото, отговори ми на мейла " минете за рецепта". Позвъних на регистратура да уточня графика й. За рецепта не е нужно да записваш час, просто отиваш в диапазона на приемното раб време.

@ Ify ако случаят е реален и желаеш да има промяна, би следвало да се свържеш с управата на болницата и да докладваш случая. Но от прочетеното, за мен все едно говориш за др болница... Съжалявам отново, ако в било така. Но за да е градивна критиката, трябва да я насочиш така, че да има промяна  Peace

От менюто - аз самата също залагах на супа и лека салата. От една страна хич не ми бе до ядене, че лежах 3 дена за задържане. После родих неочаквано бързо и не ме бяха предвидили за списъка за обяд. Но ми донесоха супа и дори без да са ме питали бяха я съобразили с избора, който бях правила до момента , което за мен си беше жест, който оцених положително

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 20:22 от monicat

# 71
Hopsun Радвам се, че ти си останала доволна, но аз не написах разказа си за да кажа, че болницата е ужасна, а за да се има предвид както доброто, така и лошото отношение. Бебето и аз си го поисках веднага, но ми казаха директно, че сутринта ще ми го доведат (Родих в 20:00ч). Ясно ми е, че супата ми е дадена заради операцията, но след като видимо аз не мога да се държа изправена или да стоя седнала, мисля, че някой от болничния персонал можеше да ми помогне! Аз имах проблем първия ден до вечерта, на следващия ден все едно не бях оперирана, ставах си сама и се разхождах, и детето беше при мен през цялото време, дори и през нощта.  Поисках аз да му сменям памперса, донесоха ми всичко необходимо в стаята и ми казаха, че ще ми покажат "след малко", но това малко така и не дойде! Относно часовете за визитация - лежала съм в болници и никога не са ми идвали на визитация в 05:30

# 72
Ify, и аз съм лежала в болница и то няколко пъти. Меренето на температурата навсякъде е било към 5:30-6:00.
Графика за деня, като мерене на температура,хранене,къпане и т.н. на бебето, го имаше поставен в стаята ми.
За смяната на памперсите-ти напомни ли им?
Не искам да звучи като заяждане, но когато си лежала в другата болница, някой хранил ли те е? Защото мен-не.
Според мен впечатленията от болницата са в зявисимост от очакванията,които човек има. Но нека не се забравя,че все пак това е родилно отделение и друго е важно.

# 73
Не виждам как може да се има претенции кога са визитациите в една болница.
А Ify, сигурна ли си, че всичко с детето е било наред или е имало причина и затова не са ти го дали веднага, след операцията в 20 h? Защото  моя син ми го дадоха за една секунда в операционната и после е имал терапия. В стаята ми го доведоха два часа след това. Родих в 21:30.
Казах, че искам да го доведат и изобщо не е ставало въпрос може ли, не може ли.
И всъщност не разбрах супата проблем ли е била за теб, или не. От двата поста оставам с различно впечатление.
Пожелавам да сте живи и здрави и спокойни  Hug

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 09:16 от little afternoon

# 74
@ commala - преди 2м бях за цито и микро. Д-р Чорбова ми каза да й пратя резултатите на мейл. Понеже имаше проблем според показателите от цитото, отговори ми на мейла " минете за рецепта". Позвъних на регистратура да уточня графика й. За рецепта не е нужно да записваш час, просто отиваш в диапазона на приемното раб време.
Мерси, Мони Simple Smile Тя направо си ми каза да мина, защото най-вероятно ще ми трябва рецепта, чудех се кога просто. Ще звънна на регистратура да ги питам.

Моето раждане във Вита беше преди 2г. и половина, доста отдавна вече, но си спомням, че и аз имах първия ден страхотен проблем със ставането (въпреки, че родих ест. ) , но най-мило ми обясниха, че е нормално и че трябва да се опитвам сама. Бяха прави, разбира се.
Сутрешното мерене на Т, според мен, винаги и навсякъде е в 5:30 - 6 ч. При положение, че когато човек лежи в болница, обикновено си ляга най-късно към 21-22 ч вечерта, 6 сутринта е съвсем адекватен час за визитация. Пак така - според мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт