Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 427
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
@commala най-добре звънни и кажи, че си за рецепта и те ще ти кажат освен графика и кога е удобно (напр за мен се падна четвъртък , когато д в 5-ти кт, но може да питаш и за часовете, когато е на кт с 3-D дали е удобно ) Моето си беше скрита лимонка и се видя от цитото. Но получих адекватно решение и вс е пушка Simple Smile Успех и бързо възстановяване Hug

# 76
  • София
Hopsun Радвам се, че ти си останала доволна, но аз не написах разказа си за да кажа, че болницата е ужасна, а за да се има предвид както доброто, така и лошото отношение. Бебето и аз си го поисках веднага, но ми казаха директно, че сутринта ще ми го доведат (Родих в 20:00ч). Ясно ми е, че супата ми е дадена заради операцията, но след като видимо аз не мога да се държа изправена или да стоя седнала, мисля, че някой от болничния персонал можеше да ми помогне! Аз имах проблем първия ден до вечерта, на следващия ден все едно не бях оперирана, ставах си сама и се разхождах, и детето беше при мен през цялото време, дори и през нощта.  Поисках аз да му сменям памперса, донесоха ми всичко необходимо в стаята и ми казаха, че ще ми покажат "след малко", но това малко така и не дойде! Относно часовете за визитация - лежала съм в болници и никога не са ми идвали на визитация в 05:30

Описаното от теб е напълно нормално поведение... Аз разждах в "Лозенец" и там не беше по - различно. Мерене на Т в 6, или 5:30. В моята стая имаше девойка със секцио (аз рацдах нормално) и при опита за първо раздвижване тя припадна от болката. Повече през този ден не я закачаха да става, а опитаха пак на следващия. Когато и се докарваше бебето тя сама се оппитваше да стане (полу седнала в леглото) и да си го вземе, никой не и е помагал. Бебетата там имат режим и ако ти го докарат спящо трябва да го събудиш. През останалото време щом чувстваш тежест - помпаш с помпата... Мисълта ми е - в другите болници не е по - различно, даже напротив - има къде къде по - зле.  Peace

# 77
  • Berlin
Ify, аз напълно те разбирам. И особено ако ти е било 1во дете и не си чела темата от-до и да знаеш какво да очакваш и как да реагираш, е разбираемо с какво впечатление си останала от престоя си в болницата. Обаче си е така, а и според мен си попаднала на някоя от малкото троснати акушерки.

# 78
Ify, малко се постреснах от описаното от теб. Жалко, че така негативно са се стекли обстоятелствата. На мен ми предстои раждане във Вита през февруари. Може отстрани да звучи смешно, но аз смятам че частните болници трябва да са насочени към специално внимание и дори леко глезене на родилката. Мисля си,че като за първо раждане ще съм доста стресирана, и си е друго като получи човек внимание и любезно отношение, пък макар и да се приема като глезотия. Смятам че парите, които се дават за престоя в такива болници никак не са малко, и за 3-5 дневен престой там би следвало да сме максимално обгрижвани. Искрено се надявам да преминат добре нещата при мен, защото точно заради по-нормално отношение към пациента съм се спряла на частна, а не държавна болница и съм се ограничила от други покупки с цел раждането да мине добре. Дано да оправдаят очакванията ми. Thinking
А на теб пожелавам много положителни емоции с бебчо bouquet

# 79
Детенцето ми се роди напълно здраво и не е било на лампа или на каквото и да е. Пак казвам: не казвам,че от болницата не става нищо, просто разказах моите емоции и преживявания в тази болница. Супата беше проблем за мен,защото нямаше как да стана за да я изям. Не съм
умряла,като не съм яла един ден, но с огшед на това че съм родилка и трябва да кърмя-респективно според мен трябва да се храня. График не съм имала в стаята и не мисля,че аз трябва да подсещам някой какво да ми покаже или каже! Бяхме 7 родилки в цялото отделение. Пожелавам на всички бъдещи
майки на които им предстои раждане там да не се сблъскват с гадни акушерки и престоят им да бъде хубав,тъй като не лежим в тази болница за болест и за лошо,а за най-прекрасното нещо на този свят!

# 80
  • София
  Аз родих на 04.01 във Вита и това беше второто ми раждане там. Нямам наблюдения как е в другите частни болници, но аз съм с много положителни емоции. Да уточня също бях секцио.
  Наистина мерят тямпература и кръвно в 6 и тогава е антибиотика, но такъв е режима там.Най-вече защото плановият прием е 6,30 -7,00 и сестрите трябва да са си свършили другите задължения. Това все пак е болница и секциото макар и раждане си е операция. За мен се грижиха отлично, винаги когато съм имала нужда са ми помагали. Обезболяването е на ниво - за кекли като мен, които не носят на болка хич. Когато имах нужда да ми помогнат да седна, винаги са се отзовавали. Има и по-мили и по-дръпнати акушерки, но си мисля, че навсякъде е така. Бебето си беше при мен, взимаха го за манипулации или когато аз им я давах защото имах нужда от почивка.
   Супата си я ядох легнала. Аз лично не бих приела някой да ме храни, а съм сигурна, че ако помолиш да те изправят, когато донесат храната - никой няма да ти откаже. Макар и второ раждане, ми показаха как да се грижа за бебето, как да и обработвам пъпа. Носеха ми дрешки, кърпи и памперси. За къпане не са ми показвали, но лично аз не съм ги питала. То така или иначе вкъщи някакси се оправяш сам. Визитациите наистина те питат как се чувстваш и ако имаш проблем откликват веднага. Иначе проверяват прибирането на матката и състоянието на гърдите всеки ден. Храната е вкусна, навсякъде е чисто и уютно. Малко часът за свиждане е един никакъв, но се преживява.
  Angie Jolie не се притеснявай. Надявам се не останеш разочарована.

# 81
  • София
Много интересно как всички се хванахте за храната и за търпимостта към болка. Нападнахте девойката веднага, че е глезена... Никой не забеляза обаче най-важното, от което се оплака в първия пост: "Отношението на акушерките беше ужасно, както и лекаря за визитация които идваше сутрин просто ме питаше :"Добре ли сте" и излизаше."

Това, което съм подчертала от цитата се случваше, при мен и при познати, родили скоро там (имам 2 раждания във Вита, второто август 2015). За мен това е НЕДОПУСТИМО! Знам как ме обгрижваха при първото раждане и точно това безхаберие ме втрещи при второто. Не трябва да питаш, а да си свършиш работата, защото една родилка на обезболяващи (а дори и да не е), няма как да разбере свива ли й се нормално матката, зараства ли правилно шева и т.н.

Относно акушерките - имаше само една дръпната, явно си имала "късмета" да ти е първия ден.  Sad  Аз не мога да се оплача от тях - бяха мили, внимателни, отговаряха на въпроси, показваха ми как да третирам пъпчето, да къпя и т.н. И за помпата не мога да си обясня защо така са ти реагирали, като помпа има там. Аз лично я ползвах еднократно, когато ми се наложи.   newsm78  

Като цяло от втория си престой имам 2 оплаквания:
1. Отношението на лекаря, минаващ на визитация. По-точно липсата на преглед.
2. Хигиената - за целият ми престой банята беше измита 1 път и то само с вода. Стаята също се забърсваше единствено с вода (жената си мокреше парцала в банята и после минаваше пода колкото да го понамокри).

И за двете неща съм писала в анкетата, която ти дават да попълниш на изписване. Жалко, че не взимат мерки след това и всичко си е по старому.

# 82
Ами мен не са ме питали само как съм, а мереха температура и един лекар проверяваше матката. Вече няма как да знам при други как и защо е било. Съжалявам, ако са променили нещо.
При мен на раждането беше тази троснатата акушерка. Даже ме пита "добре сега защо ревеш?" Не можеше да повярва, че ме боли толкова много, но ми сложи още обезболяващо. Обясни ми, че не трябва да прекалява с него, заради кървенето. Но като ме видя, че не се преструвам, ми сложи.

# 83
  • София
Температурата я мерят мед. сестрите сутрин рано   Simple Smile 

Не знам кога си раждала - преди 6 години и мен ме гледаха сутрин на визитация, но сега... имам чувството, че всеки доктор си гледа само неговите пациенти и за другите не му пука  Crossing Arms 

# 84
Явно не сте случили просто на лекар. При мен минаха 2 различни лекарки ( от моята) и не само ме питаха как съм,но и проверяваха и матката, и гърдите, интересуваха се дали съм се раздвижила,имам ли нужда от свещички и всичко ли е ок.
Като цяло аз се почувствах много специална. Акушерките също са страхотни-обясняват от А до Я какво следва, как се процедира от постъпването до изписването,следят имаш ли си всичко,има ли бебето всичко.

# 85
Много интересно как всички се хванахте за храната и за търпимостта към болка. Нападнахте девойката веднага, че е глезена... Никой не забеляза обаче най-важното, от което се оплака в първия пост: "Отношението на акушерките беше ужасно, както и лекаря за визитация които идваше сутрин просто ме питаше :"Добре ли сте" и излизаше."

Това, което съм подчертала от цитата се случваше, при мен и при познати, родили скоро там (имам 2 раждания във Вита, второто август 2015). За мен това е НЕДОПУСТИМО! Знам как ме обгрижваха при първото раждане и точно това безхаберие ме втрещи при второто. Не трябва да питаш, а да си свършиш работата, защото една родилка на обезболяващи (а дори и да не е), няма как да разбере свива ли й се нормално матката, зараства ли правилно шева и т.н.

Относно акушерките - имаше само една дръпната, явно си имала "късмета" да ти е първия ден.  Sad  Аз не мога да се оплача от тях - бяха мили, внимателни, отговаряха на въпроси, показваха ми как да третирам пъпчето, да къпя и т.н. И за помпата не мога да си обясня защо така са ти реагирали, като помпа има там. Аз лично я ползвах еднократно, когато ми се наложи.   newsm78  

Като цяло от втория си престой имам 2 оплаквания:
1. Отношението на лекаря, минаващ на визитация. По-точно липсата на преглед.
2. Хигиената - за целият ми престой банята беше измита 1 път и то само с вода. Стаята също се забърсваше единствено с вода (жената си мокреше парцала в банята и после минаваше пода колкото да го понамокри).

И за двете неща съм писала в анкетата, която ти дават да попълниш на изписване. Жалко, че не взимат мерки след това и всичко си е по старому.

Моето мнение се припокрива с цитираното. На визитациите минаваха различни лекари - д-р Чорбова, д-р Духовников и един друг лекар, на който не научих името. Единствено последният, в деня на изписването действително се поинтересува за състоянието ми, за назначените терапии и тн. Останалите визитации се състояха в надникване и въпроса "Как сте?". Това доста ме изненада, но избраната от мен лекарка идваше всеки ден по време на престоя ми и ме преглеждаше обстойно. Затова не ми беше кой знае каква болка липсата на адекватна визитация.

Другото, което на мен не ми хареса и което описах в анкетата, бяха леглата. Раждах преди почти 1 година и се надявам да се е променило. Леглото ми беше крайно неподходящо за човек след операция - ниско, с изкривен матрак, без никаква стабилна опора, за която да мога да се хвана, за да се изправя.

# 86
@commala най-добре звънни и кажи, че си за рецепта и те ще ти кажат освен графика и кога е удобно (напр за мен се падна четвъртък , когато д в 5-ти кт, но може да питаш и за часовете, когато е на кт с 3-D дали е удобно ) Моето си беше скрита лимонка и се видя от цитото. Но получих адекватно решение и вс е пушка Simple Smile Успех и бързо възстановяване Hug

Оф, то си пишело на сайта кога й е приемното време, много съм смотана  Grinning

# 87
Здравейте,родих във Вита преди около 2 г. със спешно секцио през ноща. Не мога да опиша колко  бързо, спокойно и безпроблемно мина всичко - д-р Чорбова беше пристигнала преди нас и ни чакаше пред болницата, всички бяха много мили и внимателни, донесоха бебенцето в стаята и го оставиха около половин час да му се порадваме и т.н. Но да разкажа за въпросната супа Simple Smile Когато ми я донесоха още не бях раздвижена и не можех да си движа краката много( усещах ги , но все още тежаха много) , та остави я момичето и ми каза " Тази супа трябва да я изядете, но не може така легнала. Изправете се ."  и излезе.! Не съм очаквала да ме храни, но можеше или да ми помогне да се изправя малко или да ми подложи някаква възглавница зад гърба.Почувствах се ужасно безпомощна, много е неприятно когато не можеш да контролираш тялото си и да зависиш от чужда помощ, а такава да няма. След 2-3 часа беше и раздвижването и на смяна беше една много .... устата или сопната  акушерка. Протегнах ръка да се хвана за нея само за да се изправя, но реакцията беше " Не ме пипай! Сама!". Знам колко е важно да опиташ сама и че е по лесно после, но се почувствах неприятно от този тон и отношение. После се оказа, че тази е една от най- готините и грижовни акушерки,просто подхода и е по особен Simple Smile Е, беше неприятно и когато водеше детето и просто бутваше легълцето от вратата да дойде на собствен ход, направо изтръпвах.  Но не това бяха всичките ни перипетии ... Д- р Гергинова беше пропуснала да мине първия ден да ми каже как е детето и всеки път що питах някой от сестрите и акушерките как е бебенцето получавах следния отговор : " Не дойде ли педиатъра да ви каже?  Ще дойде по- късно." и така чак до раздвижването( около 12 часа) докато не дойде въпросната тросната акушерка и каза " Добре е, какво да му е !", а д- р Гергинова дойде чак на 2 - рия ден. Все пак всяка майка първото нещо което иска да чуе след като роди е дали е наред всичко с детето. Само последно да уточня, че всичко друго беше супер,може би в началото просто имаме някакви очаквания , които няма как да съвпаднат напълно.

# 88
  • София
Здравейте , някой знае ли актуални цени към момента за раждане! Благодаря Ви

# 89
Виж на сайта, но приспадни 400лв. , ако си осигурена.

Общи условия

Активация на акаунт