Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 140
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
Да докладвам за болничния и 45 дни преди термин:
В картона бяха оставили бележка,да подсетят.
Само си взех болничния,а картона го оставих,за да може във вторник да издадат 45 дни,които при мен почват от 4.06.
Благодаря, че сподели  bouquet

# 676
  • София
Момичета, имам въпрос, относно проследяването на бременността. Вие следите ли се отделно при общопрактикуващ лекар или АГ по здравна каса, защото аз от ден 1 се следя във Вита и дори не съм ходила при личната. Изобщо, дали ще ми се наложи на някакъв етап да отида при нея - например за направление за раждане, или и то може да се издаде във Вита от наблюдаващия АГ специалист. И най-скорошните мами да питам - как и кога се случва избора на детски лекар, някъде прочетох, че се попълва регистрационна форма за първоначален избор и се носи на този, който сте си избрали. Ама това преди, след раждането ли  Thinking  А има ли мами, които са/ще се насочат към детски лекар във Вита и кой биха ми препоръчали ?

# 677
  • София
Аз не съм посещавала личен лекар за нищо по време на бременността, нито пък нещо по НЗОК, следях се на 100% във Вита. Само един единствен път в 32 гс се видя увита пъпна връв около врата и отидох за второ мнение в един медицински център, който ми е безплатен (от работата), защото исках да родя нормално (така и стана).
От неонатолозите всички ми харесаха, но нямах контакт достатъчно дълго време за да кажа на 100%. Хареса ми как работят, гледах докато бях в болницата след като родих.
За избор на педиатър по НЗОК (извън Вита)  е по-добре да се посети лекаря преди раждането, да се потвърди че има свободни места и може да ви приеме, разменят се координати и след изписването се обаждате и прави домашно посещение. Аз избрах лекар в поликлиника (17 ДКЦ в София), тя сама попълни всичко след като взехме акта за раждане на детето. Тъй като е и личен лекар, се записах и аз.

# 678
Аз не съм посещавала личен лекар за нищо по време на бременността, нито пък нещо по НЗОК, следях се на 100% във Вита. Само един единствен път в 32 гс се видя увита пъпна връв около врата и отидох за второ мнение в един медицински център, който ми е безплатен (от работата), защото исках да родя нормално (така и стана).
От неонатолозите всички ми харесаха, но нямах контакт достатъчно дълго време за да кажа на 100%. Хареса ми как работят, гледах докато бях в болницата след като родих.
За избор на педиатър по НЗОК (извън Вита)  е по-добре да се посети лекаря преди раждането, да се потвърди че има свободни места и може да ви приеме, разменят се координати и след изписването се обаждате и прави домашно посещение. Аз избрах лекар в поликлиника (17 ДКЦ в София), тя сама попълни всичко след като взехме акта за раждане на детето. Тъй като е и личен лекар, се записах и аз.
здравей, ти при кой лекар се записа в 17 ДКЦ и аз мисля живот и здраве да запиша мойто бебче там, при др Петкова. И още един въпрос при кой лекар роди и доволна ли си?  Simple Smile

# 679
dittany, с настоящата ми бременност и аз се следя на 100% само във Вита, не съм стъпвала на друго място и в друга лаборатория, а и то това му е идеята на пакета. Даже ЛЛ не знае, че съм бременна, отдавна не съм го виждала. Щом си здравно осигурена и искаш да раждаш във Вита, болнични и направления пак там си ги ти издават.
Педиатърът си го избрахме месец преди раждането, но нашият е в 22 ДКЦ, защото ни е най-близо. Свързахме се с него да го питаме дали ще има възможност да поеме бебчето и когато се роди и знаете кога ще ви изписват, се чувате с него и се уговаряте кога да дойде на 1вото домашно посещение (в деня на изписване или на следващия). Преди раждането не сме попълвали и носили никаква рег. ф-ма, уговорката беше устна. След това той ни даде каквото трябва да се попълва.
Сега се подсетих, да не забравя след месец да му звънна да предупредя, че ще има ново бебче Simple Smile

# 680
  • София
Цитат
здравей, ти при кой лекар се записа в 17 ДКЦ и аз мисля живот и здраве да запиша мойто бебче там, при др Петкова. И още един въпрос при кой лекар роди и доволна ли си?

Във Вита водих ЖК и родих при Д-р Чорбова. Много съм доволна, води нещата по същество. Хареса ми екипът, следяха ме изкъсо по време на раждането, защото се проточи доста. Направиха всичко възможно да родя нормално, така и стана накрая (с усилия и от двете страни). След раждането имах малко проблеми (най-вече с конците и зарастването), отдели ми време да ме прегледа. Отговоряше бързо по имейл на всички въпроси, които ме притесняваха и не можах да задам на ЖК докато бях бременна. Все пак се стараех да не я наводнявам, питах само за важни за нас с бебо неща (а не от типа " да си нося ли 3 нощници", а важни, медицински въпроси).

В 17 ДКЦ се записах при Д-р Пенка Маринова (има и Д-р Циана Маринова, съседни кабинети). Съгласи се да ни вземе за пациенти в комплект с бебо, записа мен като пациент, даде визитка с мобилен телефон и каза ден преди да ни изпишат да се обадя за да дойде да ни види вкъщи. Дойде в деня на изписването. Заплатих домашното посещение, аз не правя циркове за 20-30 лева, след като съм раждала във Вита и съм оставила 4-цифрена сума. След като получих акта за раждане отидохме на консултация (2 седмици след раждането) , вписа бебето с ЕГН-то вече и така.  Много е спокойна, обяснява добре, задава въпроси, личи си че има доста опит.

# 681
Цитат
здравей, ти при кой лекар се записа в 17 ДКЦ и аз мисля живот и здраве да запиша мойто бебче там, при др Петкова. И още един въпрос при кой лекар роди и доволна ли си?

Във Вита водих ЖК и родих при Д-р Чорбова. Много съм доволна, води нещата по същество. Хареса ми екипът, следяха ме изкъсо по време на раждането, защото се проточи доста. Направиха всичко възможно да родя нормално, така и стана накрая (с усилия и от двете страни). След раждането имах малко проблеми (най-вече с конците и зарастването), отдели ми време да ме прегледа. Отговоряше бързо по имейл на всички въпроси, които ме притесняваха и не можах да задам на ЖК докато бях бременна. Все пак се стараех да не я наводнявам, питах само за важни за нас с бебо неща (а не от типа " да си нося ли 3 нощници", а важни, медицински въпроси).

В 17 ДКЦ се записах при Д-р Пенка Маринова (има и Д-р Циана Маринова, съседни кабинети). Съгласи се да ни вземе за пациенти в комплект с бебо, записа мен като пациент, даде визитка с мобилен телефон и каза ден преди да ни изпишат да се обадя за да дойде да ни види вкъщи. Дойде в деня на изписването. Заплатих домашното посещение, аз не правя циркове за 20-30 лева, след като съм раждала във Вита и съм оставила 4-цифрена сума. След като получих акта за раждане отидохме на консултация (2 седмици след раждането) , вписа бебето с ЕГН-то вече и така.  Много е спокойна, обяснява добре, задава въпроси, личи си че има доста опит.
Много благодаря за информацията bouquet аз живот и здраве ще раждам при др. Славкова

# 682
А има ли мами, които са/ще се насочат към детски лекар във Вита и кой биха ми препоръчали ?
Аз записах бебето при д-р Беличева и до момента съм изключително доволна от нея. Много усмихната и разумна жена, със съвременно мислене и ни отделя достатъчно време и внимание при всеки преглед. По телефона също е достатъчно отзивчива, но и аз не съм звъняла по спешност, а само в работното й време и говоря кратко и по същество. В 9 месец просто минах през кабинета й, за да попитам дали може да поеме  бебето. Разбрахме се да й звънна, когато родя, за да мине да ни види в родилното. Без домашно посещение. Стана така, че тя беше в чужбина, когато родих, та заведохме бебешора направо на 40тия ден. А преди това, на втората седмица имахме безплатен преглед след раждането и го прегледа д-р Гергинова, която завежда неонатологичното отделение (ако не се лъжа), тя също е страхотна. Беше ми много удобно - първо минахме на преглед за бебето, а после, в съседния кабинет д-р Славкова ми махна конците и се прибрахме.  Simple Smile
Относно личният лекар - аз я посетих 20 дни преди термина, за да ми издаде направлението за раждане.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 10:02 от Bernadine

# 683
Аз при първата бременност, дори не съм виждала очите на личната ми лекарка. Дори не знам дали изобщо е била в течение, че съм бременна Simple Smile Д-р Кълвачева ми издаде едно направление около 20 дни преди термина и отидох с него да раждам Simple Smile Педиатър бях избрала преди раждането. Стана така : докато бях излязла на разходка един ден, просто минах и я попитах дали може да поеме бебето и тя ми даде телефон , и каза да я потърся, когато родя...

# 684
А има ли мами, които са/ще се насочат към детски лекар във Вита и кой биха ми препоръчали ?
Аз записах бебето при д-р Беличева и до момента съм изключително доволна от нея. Много усмихната и разумна жена, със съвременно мислене и ни отделя достатъчно време и внимание при всеки преглед. По телефона също е достатъчно отзивчива, но и аз не съм звъняла по спешност, а само в работното й време и говоря кратко и по същество. В 9 месец просто минах през кабинета й, за да попитам дали може да поеме  бебето. Разбрахме се да й звънна, когато родя, за да мине да ни види в родилното. Без домашно посещение. Стана така, че тя беше в чужбина, когато родих, та заведохме бебешора направо на 40тия ден. А преди това, на втората седмица имахме безплатен преглед след раждането и го прегледа д-р Гергинова, която завежда неонатологичното отделение (ако не се лъжа), тя също е страхотна. Беше ми много удобно - първо минахме на преглед за бебето, а после, в съседния кабинет д-р Славкова ми махна конците и се прибрахме.  Simple Smile
Относно личният лекар - аз я посетих 20 дни преди термина, за да ми издаде направлението за раждане.

Как го записа при Беличева? Аз питах и ми казаха, че не работят със ЗК и може да ходим на платен прием. Аз нямам нищо против да си плащам прегледите, но си мислех, че задължително трябва да има ЛЛ по здравна каса.

# 685
 Може ли да се избира екип за раждане - вагинално или секцио?

# 686
Може ли да се избира екип за раждане - вагинално или секцио?
Не, само АГ, а екип - който е на смяна.

# 687
Melanie, плащаш си раждането, а с лекаря на който си се спряла, се разбирате той да те изражда.  Simple Smile

# 688
Аз съм се заблуждавала, че има избор на екип и вчера прочитайки темата от 1 стр. с изненада открих, че това не е така. Не ми е много ясно това да се уговоря с избраният от мен лекар? Нали в залата има дежурен екип който си работи и моята лекарка трябва да дойде заради мен. Ако има тази услуга "избор на екип " няма проблем, но като няма? Лекарите дали се съгласяват да дойдат? Аз мисля за секцио и още повече се усложняват нещата. Така си бях харесала болницата от коментарите тук и изведнъж - голям проблем! Rolling Eyes

# 689

[/quote]

ПП: сега видях, написаното от комала .Значи мога да си избера официално лекарка, която да бъде с мен? Екипа е ясен - тези на смяна.
 Впрочем снощи написаното от комала през 2016 г. ме стресна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт