Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 144
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
При мен пъпната връв се скъса при излизането на бебка. Така че ще ви кажа не си правете много, много планове. Всичко се случва за секунди и неочаквано. Така че важното е бебе и мама да са добре!  Simple Smile

# 661
  • София
SilverR, Ani 4 ka, , честито и на двете ви !  Flowers Bouquet
Бъдете здрави, спокойни и щастливи най-сетне заедно мама и бебе !

И поздравления за хубавата зодия на бебоците Wink Близначетата сме супер сладки и чаровни, малко дяволити... нека да има повече !
Днес на лекцията, организирана от И за мама "Училище за бременни" темата беше Раждане и лекторката, която е член на управителния съвет на Алианса на Българските Акушерки каза, че отлагането на прерязването на пъпната връв трябва да бъде между 3 и 5 минути max. При цезарово сечение практиката била да се реже по-дълга пъпната връв и да се изстисква в посока към бебето. Ако ще се съхраняват стволови клетки, не може да се направи отлагане - те веднага се отделят за съхранение.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 20:48 от dittany

# 662
Благодаря момичета! На всички пожелавам леко, бързо и безболезнено раждане и най-здравите и спокойни бебчета!
И само пак да кажа, Петя и акушерката в нейната смяна (не знам името й Sad ) са страхотни!!! Заради шевовете ми дадоха обезболяващи свещички, аз не мога да си ги слагам, Петя видя че не ги ползвам и предложи веднага да ми сложи тя, наистина нямам думи за тази жена!!!

# 663
Благодаря момичета! На всички пожелавам леко, бързо и безболезнено раждане и най-здравите и спокойни бебчета!
И само пак да кажа, Петя и акушерката в нейната смяна (не знам името й Sad ) са страхотни!!! Заради шевовете ми дадоха обезболяващи свещички, аз не мога да си ги слагам, Петя видя че не ги ползвам и предложи веднага да ми сложи тя, наистина нямам думи за тази жена!!!

Петя е Велика! Голям Човек! Ако не беше тя, и докторката ми разбира се, нямаше да имам най-спокойното и с приятни емоции раждане.

# 664
Честито, Аничка... Искам да Ви попитам, ако раждането стане вечерта и няма поръчата храна,а вие сте зверски гладни след цял ден раждане например, как се процедира. Аз първия път родих през деня и Ева още преди да родя ме беше питала какво ми се хапва и беше съобразила, че ще родя бърдзо може би. Какво става ако е нощ и магазините не работят. Вие носихте ли си нещо в раничката за всеки случай?

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 10:53 от Анонимен

# 665
Честито, Аничка... Искам да Ви попитам, ако раждането стане вечерта и няма поръчата храна,а вие сте зверски гладни след цял ден раждане например, как се процедира. Аз първия път родих през деня и Ева още преди да родя ме беше питала какво ми се хапва и беше съобразила, че ще родя бърдзо може би. Какво става ако е нощ и магазините не работят. Вие носихте ли си нещо в раничката за всеки случай?

Не знам точно как процедират в този случай. Но аз веднъж им казах, че огладнявам много нощно време и все син заделях нещо от обяд, за да си имам. Те ми казаха, че ако нямам какво да хапвам през нощта мога да ми направят сандвичи. Предполагам като тези неща, които дават на закуска - филийки хляб, листче топено сирене, шунка, масло и т.н.

# 666
Оооо, съмнявам се всеки да откликне, особено тази акушерка набурсучената Wink Предполагам някоя позитивна ти го е предложила. Аз за всеки случай ще си пъхна един от тези опакованите триъгълни сандвичи и 1 шоколад.И още един , последен въпрос: може ли да си избереш акушерка? Предполагам за секцио , което е планова операция, е по-възможно. Има ли такава практика. Аз мислех като наближи, да говоря с Кълвачева дали мога да си избера акушерката от първото ми раждане..... Не знам какво ми става, но с първата бременност бях много по-спокойна.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 10:54 от Анонимен

# 667
Не можеш да си избираш акушерка. Които са на смяна.
А ти ако раждаш през нощта, то не става за 1 час, докато родиш, докато си починеш, сто пъти ще е станало сутрин. Слагаш си 2 кроасана в чантата за всеки случай и няма какво да го мислиш повече:) Ако пък си секцио, така или иначе не можеш да ядеш веднага след операцията.

# 668
Не можеш да си избираш акушерка. Които са на смяна.
А ти ако раждаш през нощта, то не става за 1 час, докато родиш, докато си починеш, сто пъти ще е станало сутрин. Слагаш си 2 кроасана в чантата за всеки случай и няма какво да го мислиш повече:) Ако пък си секцио, така или иначе не можеш да ядеш веднага след операцията.

Аз знам, че няма да родя за 1 час (макар, че с първото родих доста бързо). Не мога много добре да си спомня, но мисля, че сутринта ни записваха какво искаме за обяд и вечеря, та за това.... Ако раждането стане към 17, 20, 23.... Simple Smile това ми беше питането Simple Smile

# 669
Е добре де, не е като да не същестуват денонощни магазини, мъжът ти ще го пуснат по всяко време да ти донесе храна, няма какво да се притесняваш точно пък за това Simple Smile Освен ако не държиш на готвено, нали  Peace Не мисля, че от болницата са длъжни да ти осигуряват ядене след вечерята до закуската, но и според мен няма да е проблем да ти дадат 2 филийки с пастетче или кашкавал ако ги помолиш.

Аничка, със Славкова правихте ли 3тата ФМ? Нищо не ми е споменала за нея, а следващия ми час е в 31ва седмица и не сме коментирали, че ще е нещо по-различно от обичайните ЖК прегледи  newsm78

# 670
Не сме правили 3-тата ФМ. Тя така прецени.

# 671
Не сме правили 3-тата ФМ. Тя така прецени.
Ясно, значи си е по нейна преценка. Благодаря ти за разясненията, просто с 1вата бременност не ходех само при нея, и ЖК ми беше на друго място и не бях сигурна как процедира когато си само нейн пациент.

# 672
Аз си мисля, че след раждане последна грижа ще ми е храната. newsm78 Предупреди си роднините след като родиш да ти донесат веднага нещо за хапване вместо да се притесняваш дали персонала ще откликне на молбата ти.

# 673
Аз си бях взела един пакет бисквити в багажа, за всеки случай. Триъгълните сандвичи също не са лош вариант, но заемат повече място, а и  май е добре да не стоят прекалено дълго извън хладилник, а хладилникът в нашата стая не беше включен. Аз си бях взела бисквитите почти месец предварително и си стояха натъпкани в багажа в бойна готовност.
А Петя е наистина страхотна! Тя беше на смяна, докато раждах.

# 674
Да докладвам за болничния и 45 дни преди термин:
В картона бяха оставили бележка,да подсетят.
Само си взех болничния,а картона го оставих,за да може във вторник да издадат 45 дни,които при мен почват от 4.06.

Общи условия

Активация на акаунт