Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 099
  • 772
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Здравейте мами. Смятам да раждам във Вита при др Богословова, октомври живот и здраве. Въпросът ми към запознатите е, провеждат ли се още дни на отворените врати в АГ отделението и има ли смисъл да се посетят? Благодаря предварително за отговорите!   bouquet 

# 31

Следващият ден е на 13.09.2015. Peace

# 32
Родих по време на бейби-бума миналата седмица - на 12.08 във Вита при д-р Богословова. Само добро отношение видях от целия персонал, колкото и да беше зает, обръщаше внимание на нуждите ми. Ако някой има въпроси - да пише.

За отворените врати - отидох преди 5 години, преди да родя първото си дете и ми беше полезно - да се запозная с обстановката, да попитам каквото исках да знам за престоя си там, не е излишно в никакъв случай!

# 33
Според мен има смисъл да се посетят.

Julietа, как мина вчера?

# 34
Според мен има смисъл да се посетят.

Julietа, как мина вчера?
Тоновете бяха същите, а днес уж по-добри. Изглежда, че засега ще ходя всеки ден или поне докато докторката се върне от отпуск. Уф, това страшно ме напряга. Дано всичко е наред.

# 35
Здравейте момичета!
Аз преди седмици, родих във Вита при д-р Лора Кълвачева и акушерка Дани. На всички мами, чащаши да прегърнат своите съкровища им пожелавам, такива хубави емоции каквито имах аз.Това ми е моето второ раждане в тази болница и при тази лекарка, ако имам и трета беменост, отново там бих отишла. Прекрасен човек и лекар, добри условия и професионално отношение от целия персонал.
Ако имате въпроси съм насреща!
Желая ви леко и безпроблемно раждане и на финала, здрави и спокойни бебета!

# 36
Здравейте момичета!
Аз преди седмици, родих във Вита при д-р Лора Кълвачева и акушерка Дани. На всички мами, чащаши да прегърнат своите съкровища им пожелавам, такива хубави емоции каквито имах аз.Това ми е моето второ раждане в тази болница и при тази лекарка, ако имам и трета беменост, отново там бих отишла. Прекрасен човек и лекар, добри условия и професионално отношение от целия персонал.
Ако имате въпроси съм насреща!
Желая ви леко и безпроблемно раждане и на финала, здрави и спокойни бебета!
Здравей,
Честито бебе! Радвам се, че всичко е минало добре!
Предстои ми първо раждане през февруари, следя бременността си при д-р Хафузова. Предполагам, че израждането ще бъде във Вита. Та, интересувам се малко по подробно от условията и отношението там? Как е при нормално раждане, достатъчно търпеливи ли са лекарите ? Малко ми е притеснено, понеже не знам нищо за приема и престоя в болница при раждане. Бих отишла и на посещение при отворени врати. Дават ли предварително списък с необходимите принадлежности, които всяка родилка трябва да носи? Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря предварително!

# 37
Здравей,
Предстои ми първо раждане през февруари, следя бременността си при д-р Хафузова. Предполагам, че израждането ще бъде във Вита. Та, интересувам се малко по подробно от условията и отношението там? Как е при нормално раждане, достатъчно търпеливи ли са лекарите ? Малко ми е притеснено, понеже не знам нищо за приема и престоя в болница при раждане. Бих отишла и на посещение при отворени врати. Дават ли предварително списък с необходимите принадлежности, които всяка родилка трябва да носи? Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря предварително!
Здравей, аз родих скоро там. Няма за какво да се притесняваш (едва сега го разбирам). Не съм ходила на ден на отворените врати, но по никакъв начин не ми е липсвала информация. Ако все пак ти е притеснено, отиди! Списъка могат да ти го пратят на ел. поща, само се обади по телефона и го поискай. За разлика от повечето болници, този списък съдържа 5 неща, предимно документи. Болницата ти дава всичко и то когато поискаш - вода, подложки, нощници, превръзки, хартия....всичко. Чисто е, нямам забележки. И храната се поема от тях. Като родиш всеки ден минава някой да ти обясни как си, как е бебето, как се кърми и т.н. Накрая ти показват и как се сменя памперс и как да къпеш бебето. От тази страна са перфектни. Аз наистина съм доволна - не почувствах, че съм в болница, а по принцип съм доста ревлива! За раждането май зависи от лекаря. Моята седя до мен 16 часа само и само да е нормално, но съдбата реши друго. Успех ти пожелавам и грам не се притеснявай!

# 38
julieta_sv,Сърдечни благодарности за успокоителната информация!Ако нещо ме обземе паника в последния момент, ще пиша пак с въпроси.Но засега като че ли се успокоих.
Радвам се, че при теб всичко е приключило добре,пожелавам много усмивки и хубави моменти с твоето бебче!

# 39
Здравейте момичета!
Включвам се, за да ви успокоя и вдъхна кураж относно предстоящото ви раждане.
Необходимите неща, са само лични документи и изследванията, както и едни чехли, всичко останало го предлагат от болницата/ нощници, хигиенични материали, храна, вода и вс. необходимо за бебето/.
Отношението на персонала е похвално, всеки ден има визитиация, непрекъсната грижа за бебе и мама от страна на акушерките, санитарите са също мн. мили и търпеливи.
Аз от д-р Лора Кълвачева съм очарована и двата пъти в които ме изражда, реагира професионално и с много разбиране, търпение и усмивка.
Аз раждах и двата пъти нормално, бързо и лесно. Като вторият път, отидох с 8 см. разкритие, без време за упойка и тоалети, но за това път д-р Кълвачева бе до 15 мин. в родилна зала, подготвена и свежа!
Момичета, пожелавам ви леко и безпроблемно раждане, здрави  и сладки бебета и много хубави мисли!
А относно персонала на болница Вита, само адмирации и усмихнати пациенти!

# 40
Не се притеснявайте момичета,вярвайте и слушайте напътствията на екипа по време на раждането, за да мине всичко гладко и за двете страни. Аз вярвам изключително на доктор Богословова, тя е изключителен човек и отдаден професионалист, родих при нея два пъти и ако всичко е наред напролет пак ще се видим Wink С много добри впечатления и спомени и от двете естественни раждания, сега се замислям за без упойка и присъствия на таткото, но да видим дали ще ми стигне смелостта. Здрави и щастливи мамчета и бебчета Simple Smile

# 41
  • Sofia
Родих преди две седмици във Вита при доктор Богословова.
Първо за докторката - много добър специалист и уникален човек. Бебо беше седалищно и тя ми каза, че ако искам може да ме изроди нормално, но след като прочетох за възможните усложнения при бебетата, които могат да се получат при нормално седалищно, ме достраша. Насрочи ми дата за планово секцио. Да, но беб три дни преди тази дата се обърна главично  Laughing И започнахме да си го чакаме да си тръгне сам. Дойде термина, никакви признаци.. Минаха 6 дни, в които всеки ден преглед на ехограф, тонове...
Една неделна вечер, в която имах леки контракцийки и бях решила, че няма да е и днес раждането, по средата на една контракция бебо яко ме изрита. Текнаха малко води. Това се случва в 21:30. Обадих се на докторката. Взех душ и с ММ тръгнахме към болницата. Междувременно контракциите се засилиха. В болницата ме чакаха вече. Бърз преглед - 3см разкритие, клизма. Като излязох от вц докторката беше дошла и си говореха с ММ. Направи един бърз запис на тонове и ми каза да стана да се пораздвижа из стаята и междувременно си говореше с нас да минава времето бързо. Акушерките на успяха да ми сложат абокат, пукнаха ми 5 пъти вените. Докторката ми го сложи.
Към 00:30 мин усетих че започват напъните. Докторката каза да потренираме малко в стаята да напъвам. В 00:45 вече се преместихме в родилното. Тя супер много ми помагаше и напътстваше как да дишам, как да напъвам и в 01:05ч. моето малко момченце се роди.
Престоя в самата болница след това ми дойде малко множко, тъй като ме задържаха един ден повече, заради това, че бебо се родил след 00часа. Всички бяха супер мили и отзивчиви.Нямам забележки, тъй като все пак това е болница, а не хотел.
Поздрави и успех на всички!!! Simple Smile

# 42
Момичета, хиляди благодарности за отзивите за това как е протекло вашето раждане във Вита! Радвам се, че всичко е било наред при вас! Надявам се, като му дойде времето, и аз да мога да се похваля, че всичко е минало гладко Hug
Имам едно питане : на сайта на болницата има цени за раждане-1900лв за нормално и 2400лв за оперативно, доплаща ли се още нещо? Също, бях чела, че ако пациентката е здравно осигурена болницата си тегли от НЗОК определена сума, и съответно приспада тези пари от таксата за раждане. Така ли е наистина, и как става това? Просто ми се иска да съм наясно колко ще ми струва раждането, тоест с каква сума трябва да се подготвя преди изписването.

# 43
  • София
Доплащаш ако се наложат някакви процедури на бебето, които не се покриват от касата. Дай Боже да не се налагат. Иначе не доплащаш нищо. Ако си здравно осигурена си взимаш направление за раждане, подписваш се и доплащаш 1500лв за нормално раждане, друготе 400 Вита си ги взима от касата, ти нямаш заигравка с тях.

# 44
За осигурени: 1500 лв - нормално, 2000 лв - секцио. Ако се наложи да се постои още (например бебето има жълтеница и е добре да си там) за всеки ден престой плащаш по 100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт