Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 6

• 110 576
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
Аз ходих на всичките им лекции от училището за бременни и много полезна ми беше именно темата за кърмене. Научих много неща, за които дори не съм предполагала, че се наложи да мисля. По една перфектна случайност, акушерката, която ми беше на раждането беше същата, която води лекцията и не се е налагало нито да питам някой за кърменето, нито да се обяснявам много. Правех каквото бях чула. Всичко се случи точно така, както ни бяха обяснили. За мен беше много полезна, тъй като надали някой щеше да има време пък и желание да ми обяснява на момента всичко толкова подробно и изчерпателно. А що за глупост е това с едната глътка? Да не ти го е казала някоя санитарка , защото и те си изказваха мнението често Simple Smile

# 496
Не беше санитарка, точно сърдитата акушерка беше. И то ми дръпна една сериозна лекция. С няколкото глътки кърма съм щяла да му докарам колики, защото само щял да се нагълта с въздух. Аз все пак си му дадох кърмата тайно  Whistling
Относно обясненията, една акушерка ми даде съвет за кърменето, както и лекарката, когато дойде да смени превръзката. Но основно съм разчитала на това, което съм чела, както и от разни лекции.
Когато ни оставиха бебетата, ни направиха и един кът за повиване с всичко, което ще ни потрябва - памперси, мокри кърпички, крем за дупето, резервни дрешки. Направиха и едно бързо показно. Носиха ни и нови дрешки, когато инцидентно се налагаше (моето ги цапаше здраво, продължава и сега Simple Smile )
Определено ми беше по-спокойно, когато бебето си остана при мен, защото ми ставаше много мъчно първите две нощи, когато чувах как плачат бебетата отвън и все си мислех, че плаче моето. Много виновна се чувствах, но в началото бях абсолютно като инвалид и не можех да се грижа за него през нощта. След тези първи два дни се възстанових много бързо.
Относно училището за бременни, видях темите на лекциите и много съжалих, че го изпуснах. Много бързо се запълват местата и трябва да си запазиш много бързо, за да те включат. Но нищо, при следваща бременност ще знам  Simple Smile

# 497
Да ти кажа честно, не мога да повярвам, че акушерка може да говори подобни неща за кърмата... На лекцията друго ни обясняваха... Според мен просто не и се е занимавало с теб и твоята кърма, което е неприятно. Моето бебе също си беше при мен от деня на раждането. Родих много бързо и първоначално при предложиха първата нощ да остане при тях, за да мога да си почина след раждането, но и аз, както теб, ги чувах и започнах да се разхождам до боксовете през нощта, при което на третия тигел, ми дръпнаха една лекция как бебето са го оставили при тях, за да спя и да си почивам, а след като не се възползвам и се притеснявам, ходейки напред-назад, по-добре бебето да го донесат в стаята... Само това и чаках, повече не го дадох, това бяха дни на опознаването между мен и принцесата ми. Това е най-доброто, което може да се случи на едно бебе и една майка непосредствено след раждането. Не си представям да я бяха взели и да чувах рев по цяла нощ. Егати и спането щеше да е Simple Smile Така поне когато спеше, спях и аз, без да ме интересува колко шум вдигат другите бебета

# 498
  • София
Да се включа и аз в темичката, във връзка с предплатения пакет на Вита. Миналата седмица, когато бях в 15 г.с. си го платих и се чудя дали ще ми стигне. Предполагам, че да, защото ФМ няма да ми приспадат от него, ще правя изследването при доц.Томова. Също така, важна информация, която не знаех е, че с предплатен пакет ти правят 5 % отстъпка от цената на раждането. Сега остава да разбера и къде ще раждам, защото термина ми е на 26 септември, а до тогава дано заработи новата болница  costumed050
Като гледам на къде отиват нещата май ще съм една от първите с впечатления от новото място, кой знае. В крайна сметка, персонала и лекарите са важни, но и повечко място и ново оборудване не са за подценяване

# 499
Доколкото разбрах водното раждане е полуводно. Ваната може да се използва ако контракциите са ефективни. За същинското раждане се излиза и се ражда на родилна маса. Кое му е водното на раждането? newsm78

# 500
Доколкото разбрах водното раждане е полуводно. Ваната може да се използва ако контракциите са ефективни. За същинското раждане се излиза и се ражда на родилна маса. Кое му е водното на раждането? newsm78

ИЗВИНЯВАМ СЕ! Поста  не е за тази тема  Embarassed

# 501
Здравейте момичета,
Имате ли информация кога ще се мести клиниката. Термина ми е на 21 август и мисля към юни да посетя клиниката в дните на отворени врати, но ако ще я местят дали ще имам възможност в новата да отида?
Благодаря 🌸

# 502
Здравейте момичета,
Имате ли информация кога ще се мести клиниката. Термина ми е на 21 август и мисля към юни да посетя клиниката в дните на отворени врати, но ако ще я местят дали ще имам възможност в новата да отида?
Благодаря 🌸

Още май не са обявили. Аз миналия месец дочух разговор на рецепция, че е трябвало март месец да режат лентата, но се забавило нещо. Така че явно ще е скоро.

# 503
Аз бях на отворени врати в края на март. Тогава казаха, че по план трябва да се премести през май. Обичайно такива планове се забавят, така че предполагам юни-юли  Wink Моя термин е началото на май, така че ще съм си в старата.

# 504
Хммм.. Аз съм с термин за началото на август, може и да се вредя за новата болница. Интересно ми е и на мен кога точно ще се преместят, би трябвало скоро да съобщят нещо официално. Все забравям да питам, другата седмица съм на преглед и дано се сетя.

# 505
И аз от 2 месеца се каня да питам, но все забравям.  hahaha  Но според мен, като наближи моментът те сами ще ни кажат на къде да се насочим. Едва ли ще ни оставят неинформирани, ако преместят родилното  Mr. Green

Аз исках да попитам нещо. От приятелки съм чувала, че при секцио по медицински причини са им таксували "нормално раждане" (това обаче в други болници). Интересно ми е, дали някой знае, как се процедира във Вита? Т.е. тръгваш да раждаш нормално, но в последствие се наложи секцио... как те таксуват?
Извинявам се за глупавия въпрос  Embarassed

# 506
Аз съм такъв случай. Таксуват те за секцио. Даже за пръв път чувам, че някъде правят такъв компромис! Peace

# 507
Аз съм такъв случай. Таксуват те за секцио. Даже за пръв път чувам, че някъде правят такъв компромис! Peace
От 2 приятелки го знам. Даже едната май не е било много по медицински причини, но докторката така го писала, за да и спести. Но това е в държавна болница, явно там го практикуват.
Благодаря ти за информацията, добре е да съм подготвена финансово за този момент, ако се случи

# 508
Моля! Peace
Аз дори за секунда не се бях замисляла за секцио, ама съдбата друго беше решила. Ти се подготви, пък детенце само ще си покаже!
Успех!!! Hug
P.S. Междудругото прави ми впечатление, че масово всички се насочват към частните болници и то не само за раждане, та не ме учудва ако това е трик на държавните за запазване на пациенти....знам ли newsm78

# 509
Моля! Peace
Аз дори за секунда не се бях замисляла за секцио, ама съдбата друго беше решила. Ти се подготви, пък детенце само ще си покаже!
Успех!!! Hug
P.S. Междудругото прави ми впечатление, че масово всички се насочват към частните болници и то не само за раждане, та не ме учудва ако това е трик на държавните за запазване на пациенти....знам ли newsm78

Напълно възможно! Едната дама се отказа от Вита точно заради цената. Че секцио 2000-2400лв звучи едно, а 1200 съвсем друго (а реално цената 1200лв. е била за нормално раждане).

Общи условия

Активация на акаунт