Грижи за косата – Тема 97

• 92 843
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
Аз пък ползвам пресата, за да я приглади и да няма обем. Косата ми много лесно "бухва". Особено при влажно време. Не я харесвам бухнала. Обичам гладката лъскава коса.
Днес беше подходящ ден за подстригване заради хода на Луната и тази работа беше свършена. Но не дадох да ми режат много. Другиям месец пак. Просто така няма да видя коса скоро, но... Краищата наистина плачеха за махане.

# 46
Докато чета назад, гледам много се е обсъждал така наречения конски шампоан. На времето и аз се бях подвела да си го купувам, колкото да не карам мама да ми праща тривитаминол до Щатите. Като споделих с една колежка за него, че е за коне и т.н. и тя ми беше казала, че има подобен шампоан на пазара. Та така се озовах с Mane'N tail shampoo. Обаче като видях на каква безценица и в какви разфасофки се продава се усъмних нещо. Че то верото по-скъпо идва. Някакви туби по 4 литра за 17$ в магазин в който се продава козметика за коса за хора, не за животни. Пробвах го все пак, но не видях някакъв толкова поразяващ ефект. И е много далеч от професионалната козметика за коса. Както и да е. Само си разсъждавам, понеже докато четях на зад, видях че в определен период от време е бил много популярен в темата, което бе изненада за мен.

На мен ми дойде кератиновата преса снощи и много ми харесва. Уж се настройвала по дебелината на косата пише – там където косата е по-тънка или изгоряла да речем, температурата се намаляла автоматично. Аз такъв ефект не видях, но може би защото я позлвам на най-ниската температура и няма как да се намали от нея повече. Но ми се струва, че ми прави косата мазна нещо. Ще видим.

Купих и въпросните кристали. На CHI си взех Silk Infusion. Не знам дали няма да ми дойдат много мазилата, но то ще си покаже.

Esmee   Heart Eyes аз това за хода на луната го спазвах като ученичка. После ми изкочи от ума как беше и се стрижа когато ми падне. Но може и да се разтършувам да се подсетя какво беше.

# 47
  • София
Това за Mane'N tail тръгна преди много години от някакво интервю с Дженифър Анистън, че уж това била тайната за здравата й коса.

# 48
Боже боже Joy сега го разбирам това. Че като е така как не са я цопнали на рекламата на този шампоан, ами рекламира Aveeno  hahaha

# 49
Здравейте.Не мога да разбера защо не ми изкарва новите мнения и теми,че съм ви изпуснала.
Аз скоро ще се имам нов цвят и да ви питам кокосовото масло и изобщо маслата много ли свалят боята.?Не искам да се лишавам от тях.Също така знаете ли как да си приготвя отвара от орехови листа?За какво се използва по-точно?Много искам да пробвам.
Остават ми 6-7 см да ми стигне косата до кръста и естествено както винаги се появи желанието да я отрежа.Как се спирате когато това се случи?Никога не ми е била толкова дълга,вече едва я търпя.

# 50
Здравейте и от мен  Hug
след лятна почивка, реших да започна отново с маслените маски. Реших да си купя ячрм, посетих два от доколкото знам четирите "здравословни" магазина в Бургас, нооо само "кое", "моля" и кокорене насреща Wink някой скоро поръчвал ли е от ибей, да препоръча доставчик?

# 51
  • Cyberspace
Момичета, отчаяна съм! Косата ми е станала просто ужасна, не знам вече как да процедирам с нея. Винаги съм полагала грижи за косата си и въпреки, че е руса е имала приличен вид. Преди година-две започна да продобива ужасен вид, къса се, капе ужасно много, а същевременно е много гъста. Ок, косопада го преживях, понеже самата коса не е оредяла. Подстригвам я често, но седмица след подстригването, краищата пак започват да се късат и заприличва на метла. Расте бързо, но отдолу се къса и дължината не мърда, дори намалява. Изправям я със сешоар и четка, боядисвам се с безамонячна боя, мия се с шампоан за руса коса, слагам редовно маска, задължително кристали, правя и домашни такива. Минах през всевъзможни ампули, витамини, сменях козметики, обаче положението дори малко не се подобрява. Дайте съвет за продукт, който мога да пробвам, защото положението е просто трагедия. Sick Sick Sick

# 52

Отвара от орехови листа се приготвя като се сварят изсушените листа с вода. Ври малко, листата си пускат цвят, махаш от котлона, запарва се и поливаш косата след баня или когато пожелаеш. Подхранва косата, но и придава кафеникав цвят, ако използваш постоянно. Аз си разтварям къната в такава отвара.

# 53
vuv благодаря  Hug знам, че оцветява малко косата, тя моята е много тъмна, но сега ще я изсветлявам и да не ми я потъмни много, ще пробвам отварата по-нататък  Simple Smile

# 54
Здравейте! По-принцип не се интересувам много много от козметика и се грижа за косата си по най-натуралния начин(просто я реша и мия). Не се боядисвам. Обаче сега съм си навила на пръста да я боядисам(омбре). Дълга е доста - до кръста и е чуплива, но не колкото ми се иска. След като я боядисам ще се въздържам да навивам на маши и т.н., за да не пресъхва, а пък този стил на изсветляване според мен стои много добре на малко по-чупливи от моята коси. Може ли да ме посъветвате за продукт(шампоан/балсам,колкото по-натурален, толкова по-добре), който да засилва без допълнителни манипулации чупливостта на косата и същевременно я подхранва?

# 55
машина aз тъкмо го освирках омбрето по напред и ти като по поръчка идваш с мераци да си го правиш. На мен ли не ми го направиха както трябва, що ли, но не се влюбих в това омбре и толкоз. Да не ти говоря, че като си вържа косата и приличам на кръчмарска певица/циганка/чалгаджийка от 90-те Mr. Green, понеже тогава омбрето не се вижда, а се вижда черна глава с руса опашка Sick (до сега къдрева). Можеш да ме видиш напред каква съм прекрасница, още не съм махнала снимките. Не знам ако не е русо, а друг цвят дали няма да е по-добре. Но още се чудя как изглупях толкова, та се оставих дърта жена да ме навият на такова безумие. Но всичко тръгна от там, че си го представях ала Дженифър Лопез, а то стана мацано дупе с тиквички Joy. Аз знам, че нямаш нужда от съвети, но преди да си го направиш гледай мостри, увери се, питай, сравнявай, снимки им показвай и дано признаят, могат ли или не могат да те направят както искаш. Не че после не можеш да си люснеш някаква друга боя да замажеш положението, но то става хем губене на време, хем пари, хем си повреждаш още повече косата. Аз не мога да ти кажа марки, стъпки кое какво е било. Помня, че ме изрусяваха първо, та после ме мацаха с друго. От първото косата ми побеля, от второто пожълтя. После трето нещо ми мацотиха да посивее. Ама и там явно има майсторлък, като всяко нещо на професионално ниво.

А за начупване едва ли шампоан ще те начупи. Има различни кремове за оформяне на къдрици, освен с нещо такова да пробваш и стилизантите вече.

# 56
  • Cyberspace
В интерес на истината, не съм виждала на живо хубаво направено омбре... Винаги е като израснало. А на картинки и на кутийките на боите изглежда уникално  Blush

vici75, снимката от предната страница ли имаш в предвид? Хубаво е, преливащо, не е отсечено, а и цвета не е много контрастен. Между другото, косата ти изглежда супер!

# 57
Cyberspace ооо благодаря ти Heart Eyes. Май само аз не си виждам косата толкова супер. Но работя по въпроса да я сгъстя (то такова знам, че не може да стане, но...), освежа, обезцъфтя и т.н. Съвсем съм росна прясна в поддръжката и дано не ми мине мерака покрай къщните задължения. Иначе да, снимката от предната страница имам в предвид, но както споменах в коментара си след нея, тя снимката лъже малко. По кофти изглежда на живо. По-отсечено както казваш, а и цвета може и да се е попремил (оригинално преди година си го правих, та това са остатъци), а и естествения ми цвят е светло кестеняв с естествени светли кичури тук там. Но като цяло не го ли направят както трябва, си е голяма грозота. Аз като кажа омбре, очаквам от фризорката да прецени какъв цвят ще ми отива, колко на високо да се почне границата, а не да ми сльопат там нещо в два цвята. Еееех толкова ли много очакваме от тези фризьори... За мен те са също хора на изкуството и поне моите очаквания са както на художник който му предстои да нарисува картина – да предвиди прическата ми, цвета ми, да ми даде съвет за конкретното сътояние на косата и т.н. Повечето само те обаскват там, отбиват номера пък ти се чуди как да се оправяш после.

Снощи си правих тоя тест за определяне състоянието на косата дали иска хидратация или протеин. Завъртях един мокър косъм около пръста си, поопънах – ами разтегли се в началото, но ми се струва, че се откъсна твърде бързо. Гледах от здравите да пробвам, че то тези от омбрето ясни. За сега ще правя маслените маски, ще протеинча няколко пъти, пък след месец мисля да започна да хидратирам и да редувам с протеин.

# 58
  • София
Има и soft омбре, или сомбре, където няма толкова рязък контраст между корените и върховете, 2-3 нива разлика. Моят фризьор ме прави така преди около 6 месеца, нанесе изсветляваща пудра на цялата коса без корените. Като изми и изсуши, нанесе боя ниво 6 на корените, 7 в средната част и 8 към краищата, преля от медно червено до златисто русо. Но косата беше много изтощена след това с този метод. При следващото ми посещение, около 6 седмици по-късно добави светли кичури във фолио,които започваха на няколко см от основата.

# 59
vici75, виждам, че носиш косата си права и въпреки това преливката стои много добре, на снимката в гръб се вижда, че е плавно - нито е като отсечено, нито пък е на кичури, като според мен всяко несъвършенство в тази посока си личи много повече на права коса. Аз психически съм се подготвила, че резултатът може да не е точно каквото искам и затова си търся лесни, мързеливи и щадящи варианти за усилване на чупливостта - вярвам, че вълничките ще замаскират някоя и друга по-умерена фризьорска некадърност..

Общи условия

Активация на акаунт