Грижи за косата – Тема 97

• 92 843
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Момичета, опитах се да изчета по-старите постове, за да не задавам излишно въпроси, но не се справих и затова ще питам:
От известно време ползвам арганово масло, но не мога да разбера дали го слагам правилно и какъв ефект трябва да очаквам?!
На опаковката пише да се слага на суха коса, но тогава става така все едно не съм се къпала 5 дена - ужасно мазна, сплескана... Като ходих на фризьор там аргановото го втриха в мокра коса, но все пак беше друга марка. После пробвах да го слагам на влажна коса, известно време косата стоеше мека, гладка, но от скоро виждам как връхчетата стърчат като прегорели.
Къде греша?

# 61
машина, и моята коса е много леко чуплива, и аз искам да ми е по-вълниста, но с шампоан няма как да стане.
Това, което се сещам е с дифузер и пяна да я правиш, начупваш-но то пак си е третиране
най-щадящия и приятен метод за мен са си ролките  Naughty
можеш да пробваш серуми за къдрцици-аз лично още не съм пробвала такива, защото не смятам, че стават за прави коси  Simple Smile
И аз много искам омбре и доста обмислям да си направя есента, но ме е страх да не ме направят на нищо.
Наскоро видях много добре направено омбре, на едно момиче, моя позната. Косата й е фина, светло кестенява, омбрето е светло русо, много добре прелято, никакви рязки разлики, супер освежаващо изглежда на нейната коса, много нежно стои, майсторски е направено.
Ако се реша ще ида при нейната фризьорка.

# 62
  • Sofia
От известно време ползвам арганово масло, но не мога да разбера дали го слагам правилно и какъв ефект трябва да очаквам?!
На опаковката пише да се слага на суха коса, но тогава става така все едно не съм се къпала 5 дена - ужасно мазна, сплескана... Като ходих на фризьор там аргановото го втриха в мокра коса, но все пак беше друга марка. После пробвах да го слагам на влажна коса, известно време косата стоеше мека, гладка, но от скоро виждам как връхчетата стърчат като прегорели.
Къде греша?
Според мен прекаляваш с количеството. И наистина по-добре попива, когато се слага на леко влажна коса. Аз слагам 2-3 капки разтрити в ръцете и разнесени по дължината за коса до раменете. Ти колко слагаш? Според мен най-правилно е на влажна коса няколко капки и после като изсъхне, ако връхчетата са сухи може да добавиш още 1-2 капки само на връхчетата. Поне на мен така ми се получава най-добре.

Аз да питам друго нещо. Косата ми след известно време изрусяване е доста суха и безжизнена. Фризьорката ми предложи някаква дълбокохидратираща терапия  - млечен протеин се вкарва в косата с ултразвук и инфраред едновременно. Споделете мнение, ако някой е ползвал такова нещо - доволни ли сте?

И още един въпрос. Косата ми е чуплива, почти къдрава. Не я изправям, намачквам я с флуид за къдрава коса. Наскоро намерих един на Виктория, много съм доволна. Прави хубави къдрици и ги държи доста, но е доста лепкав. Проблемът е, че не знам как мога (и може ли изобщо) да слагам и олиото и флуида за къдриците? Кое първо, кое второ и изобщо може ли заедно?  newsm78

# 63
  • В полите на Пирин планина
Моята коса също е чуплива. Аз слагам олио / т.е. по-скоро комбинация от силикони и олио, т.нар. кристали / на влажна коса по дължините, но наистина трябва да се внимава с прекомерните количества. Като изсъхне косата разресвам и намачквам с флуид за къдрици. Те по принцип, ако с фиксация все са лепкави.

# 64
  • Sofia
Благодаря. Ще пробвам.

# 65
  • София
Според мен прекаляваш с количеството. И наистина по-добре попива, когато се слага на леко влажна коса. Аз слагам 2-3 капки разтрити в ръцете и разнесени по дължината за коса до раменете. Ти колко слагаш? Според мен най-правилно е на влажна коса няколко капки и после като изсъхне, ако връхчетата са сухи може да добавиш още 1-2 капки само на връхчетата. Поне на мен така ми се получава най-добре.

Ами слагам едно пускане на помпичката  Grinning Флаконът е с помпичка натискам въднъж, кратко. Пуска масло с размера на монета от 5 ст. Разтривам добре между дланите и много леко прокарвам по цялата дължина и после втривам по усърдно в краищата. Следва старателно разресване, за да се разнесе навсякъде. Имам гъста коса до раменете.
Според мен за да стърчат краищата май не слагам достатъчно?!

# 66
  • В полите на Пирин планина
Според мен не трябва да разресваш цялата коса преди маслото да е попило, за да не разнесеш част от мазното към корените и да се получи визията на немита коса.

Косата ти може би има нужда от повече хидратация, затова хвърчи. Може да пробваш с хидратираща маска преди миене - да постоиш с нея повече - примерно 20-30 минути, да завиеш косата с кърпа или найлонова шапка и да нагрееш със сушоар. Така се получава по-дълбока хидратация. Ако харесваш маски с масла, може към маслата да добавиш супена лъжица мед - също хидратира много добре.

# 67
  • София
Според мен не трябва да разресваш цялата коса преди маслото да е попило, за да не разнесеш част от мазното към корените и да се получи визията на немита коса.

Косата ти може би има нужда от повече хидратация, затова хвърчи. Може да пробваш с хидратираща маска преди миене - да постоиш с нея повече - примерно 20-30 минути, да завиеш косата с кърпа или найлонова шапка и да нагрееш със сушоар. Така се получава по-дълбока хидратация. Ако харесваш маски с масла, може към маслата да добавиш супена лъжица мед - също хидратира много добре.

Хммм, не се бях замисляла за хидратация...то преди няколко месеца установих, че и лицето ми има повече нужда от хидратация и сега определено там съм по-добре. Сега ще разгледам различни маски и продукти за хидратация Simple Smile

# 68
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам има ли вариант готова маска за коса да я слагам преди баня, защото така ще ми е доста по-удобно. Когато влезя да се къпя въобще не остава време за маска, а мисля, че би ми се отразила добре на косата. Другото, което ми е интересно е дали знаете някаква хитринка как след като баня да задържиш косата си права. Бях чела, че може да я хванеш с ластик ниско до тила на опашка и като изсъхне така остава права, но проблема тук, е че дори ластика да не е много стегнат пак остава следа от него. Аз със сешоар и четка не мога да се справя, а с пресата не искам да я дърпам.

# 69
Аз първо си измивам косата с шампоан, слагам маска, стоя колкото мога :Д и после влизам да се къпя. Ако косата ти е чуплива/къдрава, едва ли ще я заържиш права с нещо. Моята е на средни къдрици и понякога я увивам хубаво от единия край, да стане като масур  Grinning и като изсъхне така, стои на едри къдрици, гладки, не бухва.

# 70
  • София
Дали ще стоиш с маска преди или след, едно и също е като времетраене. Освен ако не стоиш с маска и преди, и след, тогава вече е друго. За изправяне аз ползвам сешоар, който има четка за приставка и така двете са в едно, от мен се иска само да разресвам с горещия въздух. И крайно несръчен човек би могъл да се справи.

# 71
Машина от сърце ти желая да те направят като хората и да се харесаш Hug Hug Hug Praynig, че много боли като ти окепазят коса. Верно, че коса никне, но времето и надеждите които човек хаби са много досадни Heart Eyes.

А иначе от до тук прочетеното разбрах, че маска се слага на чиста коса, за да проникне по-качествено в косъма. Ако няма стилизанти или някакви други продукти по косата, може и да не ѝ трябва допълнително миене. Но ако са използвани подобни, определено трябва да се измие косата. За това аз мия вечерта преди почивен ден, позасушавям леко колкото да не тече вода от нея, че даже и леко оставям да засъхне и тогава мажа маска. Спя с нея. Сутринта измивам, добавям протеин за 5 мин, кристали, термозащити и т.н. През седмицата само мия, нямам време за маски и заигравки. Но пък тъкмо да си почине и косата.

Довечера планувам пак маслена маска. Установих, че след нея обаче ми е малко по-мазна косата, въпреки, че измивам хубаво. Натежава и прическа не държи (например вафличките ми се сплескват). Втория път в седмицата обаче като си мия косата, косата става супер. Освен да намаля маслата. Предния път слагах и зехтин, към кокосовото и ячрм. Освен да си го спестя тоя път. Да пробвам само с двете.

# 72
Маски нанасям след шампоана на добре пидсушена коса и стоя няколко минути,после изплаквам.Масла нанасям на мръсна коса,затоплени малко,стоя два-три часа и измивам.
По-правилно е на чиста коса ли?Каква е разликата реално?досега винаги на мръсна коса нанасям.Аз още не мога да определя от какво има нужда косата ми.Дайте някакви съвети как по-лесно да се ориентирам,освен теста.

# 73
  • София
Четох в една статия, че маските се усвояват от косъма, т.нар. адсорбция в рамките на 20-30 минути. След 30 минути престой не се увеличава количеството на съставките, които се захващат за косъма, защото не е останало място по него. Така че преспиването с готови маски не е необходимо, дори може да навреди на кератина, ако стои мокра косата часове наред. За някои натурални масла, като кокосовото и от авокадо се знае, че те имат способността да проникнат в самата структура на косъма (абсорбция), така че за тях има смисъл да престоят повече време.

# 74
На повечето маски обаче пише,че се стои 3-5 мунути,значи излиза,че това е крайно недостатъчно за да проникнат в косъма.
Серпентин,ако това си ти на аватара,то цвета ти е много красив.Какъв се води?

Общи условия

Активация на акаунт