Лидл ::68::

  • 86 406
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 31 804
Редактирах си предния пост като добавих още малко инфо.  Laughing
milittana, аз слагам хартията за печене, за да измивам по-лесно после. Не че без хартията тавичката ще остане чак толкова мазна, пак се мие лесно, но аз съм свикнала винаги да слагам хартия за печене. Laughing Тя е тънка и не обезмисля дупките, според мен, но можеш съвсем спокойно да я пропуснеш или да я надупчиш малко. Peace  Laughing При подсушени картофки с кухн. хартия и с добавено малко олио не виждам риск нещо да протече под тавата, дори и да печеш направо в нея. За колко време ще се изпекат е различно- ако използваш тавата с дупките определено става по-бързо, зависи и от градусите. Аз започвам печенето на 190-200 градуса с вентилатор и после ако е необходимо намалявам на 170-180 градуса. До постигане на хрупкави картофки. 20-30 минути, предполагам (не съм засичала).

# 91
  • Мнения: 21 609
Още веднъж много благодаря! Нямаше да се досетя да не допирам отделните парченца картофи. Ще пробвам в най-скоро време.

# 92
  • Мнения: 2 681
Много съм доволна от тавата с дупки. Пека всичко върху хартия, става бързо и вкусно.

# 93
  • Мнения: 31 804
А също и с по-малко мазнина. Grinning Аз пека често и филийки хляб (брускети) в тава с дупки, принцеси, зеленчуци, кюфтета и панирано пиле (бяло месо) със сусам.

# 94
  • Русе
  • Мнения: 7 144
Похвалвам точилото за ножове и ножици, справи се много добре, доволна съм Simple Smile
Аз пък подарявам моето(зелено), закупено през миналото лято.  Mr. Green Абсолютно никаква работа не ми върши. Закупих си го за кухнята ми на село и преди месец си дадох ножовете на един съсед да ги наточи на някакво електрическо точило, че иначе не можех вече да готвя, толкова бяха изтъпени и грам не мърдаха от лидълското точило. А ножиците, след като ги минах, вече режат само хартия, за плат - абсурд. Ножицата за месо и тя за нищо не става след точенето. В Ловеч си ползвам едно точило на Факелман, като мина ножа през него, стружки падат и ножа става „бръснач” Wink

# 95
  • София
  • Мнения: 3 610
Похвалвам точилото за ножове и ножици, справи се много добре, доволна съм Simple Smile
Аз пък подарявам моето(зелено), закупено през миналото лято.  Mr. Green Абсолютно никаква работа не ми върши. Закупих си го за кухнята ми на село и преди месец си дадох ножовете на един съсед да ги наточи на някакво електрическо точило, че иначе не можех вече да готвя, толкова бяха изтъпени и грам не мърдаха от лидълското точило. А ножиците, след като ги минах, вече режат само хартия, за плат - абсурд. Ножицата за месо и тя за нищо не става след точенето. В Ловеч си ползвам едно точило на Факелман, като мина ножа през него, стружки падат и ножа става „бръснач” Wink
И ние взехме такова точило вчера, но ММ днес го върна. Пробва го с ножове, с ножица, но накрая каза, че за нищо не става. Rolling Eyes

# 96
  • софия
  • Мнения: 30 333
Освен чопъра купих и точило. ММ го пробва и одобри. Имаме електрическото, с което аз не мога да боравя и си взех това.

# 97
  • София
  • Мнения: 3 401
Извинете, че не е по темата, но сте се разговорили за точене на ножове.... най-лесно точа ножове на парче от керамична плочка. Като студенти, точехме ножовете на долната страна на порцеланова чиния, което е същото. В къщата ми няма нож, който да не реже!

# 98
  • Русе
  • Мнения: 7 144
Извинете, че не е по темата, но сте се разговорили за точене на ножове.... най-лесно точа ножове на парче от керамична плочка. Като студенти, точехме ножовете на долната страна на порцеланова чиния, което е същото. В къщата ми няма нож, който да не реже!
И сестра ми така си точи ножовете и всичките са остри. По неин съвет пробвах, но явно си трябва опит - при мен не се получи.

# 99
  • Мнения: 31 804
Явно всичко си е и до опит/сръчност. Laughing Аз се справям чудесно с електрическото точило, за мен по-лесно наточване няма. Grinning Едно точило което бе в комплект с дъска за рязане и 4-5 ножа също върши добра работа (лидълски комплект).

# 100
  • Мнения: 1 244
Точилото и ръчният чопър ги имам от предния път като ги пуснаха...Точилото за нищо не става, според мен(а главен точилар у дома съм аз Laughing) и така си стои. От чопъра съм супер доволна, даже се ядосвах тогава, че не си взех още един за резерва, но сега ще взема още един Simple Smile Слагам в него един лук и един морков(примерно), въртя бързо наляво-надясно  и за нула време лука и моркова стават буквално на пастет, ако се увлека с въртенето Mr. Green

П.П. ножовете си точа перфектно с точилото на Бьорнер, което вървеше в комплект с ножовете им Grinning

# 101
  • Мнения: 31 804
Кармен77, ако ще си взимаш чопър побързай! Laughing Защото още вчера при нас имаше останали малко бройки... Peace

# 102
  • Мнения: 1 244
Ще взема утре, дано да има. Интересно, че предния път много се задържаха, имаше ги в Лидл дълго след като изтече промоцията. Имам и  3 в 1 пасатора (чопър, пасатор, бъркалка) обаче много ми тежи за една глава лук да го вадя, па да го сглобявам, да включвам, па да го чистя...С ръчния ми е много по-лесно и бързо да кълцам малки количества

# 103
  • Мнения: 31 804
С пасатора 3 в 1 е много лесно когато е монтиран на стена, съответно приставката-чопър е в близкото чекмедже. Laughing Иначе да, занимавка си е. Grinning Ръчните чопъри наистина предния път се задържаха повече време, но може би сега някои купуват пак и затова намаляват по-бързо бройките. Laughing

# 104
  • Мнения: 1 244
Аааа, където и да е закачен за един лук няма да го ползвам, той ми служи перфектно обаче, като ми трябва кайма за някоя манджа. Вместо да купувам гадни кайми, пускам в чопъра някоя плешчица или месо за готвене и за секунди прави страхотна кайма. Grinning С тия 600 вата мощност, няма грешка просто. По-добре и от месомелачката ми се справя. Много съм доволна, че успях да си го купя, въпреки че пасатора и бъркалката почти никога не ги ползвам. Laughing
А, и за големи количества зеленчуци, които кълцам за фризера е супер. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт