Италия 149

• 64 178
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм тук,  ходя на работа и така нататък:)

Занимавам се и с някои неуредици около нашия двор, който  вече е разделен (нямаме ограда и т.н поне докато не се продаде къщата няма да има) между двата имота (нашия и на брат му на Д.), но някак си този човек очаква (което дава да се разбере от бездействие), че аз ще продължавам да го поддържам ( става в-с за не малко място  поне за моите сили). Нашето петно земя е драстично по-малко в момента и аз го кося с едно намигване, освен това сега ми остава време и да планирам как искам да го направя в бъдеще и какво искам да има там да стане едно малко пространство китно и уютно, защото в момента е една трева и то грозна. И се създава  едно напрежение, т.е аз изкрейзвам, защото брат му няма вид, че има отношение към едно листо на  двора, но накрая всъщност лесно се разбрахме, че ще наемаме градинар при нужда, защото моят 10годишен ангажимент (щото съм жена, разбираш ли, не че съм обещавала някому нещо),  беше крайно време да приключи.
Добрата новина е, че така като имам по-малко пространство ще го поддържам с повече мерак.

Хъбава неделя:)

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 14:14 от 10 c`s

# 106
  • MI
Здрaвейте,ето ме и мен. Вчерa се върнaхме от Пaлермо,бяхме еднa седмицa вaкaнция. Много ми хaресa, въпреки че оргaнизaциятa нa всичко е нa ниво Бългaрия (извън София) Grinning Много слънце,крaсивa aрхитектурa, вкуснa хрaнa, прекрaсни хорa. Зa седмицa се зaпознaхме с повече хорa отколкото зa годинa в Милaно. Simple Smile Зa рибaтa и месото не ми се говори че ми стaвa тъжно кaто срaвня цени и кaчество... Сaмо слaдките им нещa не ми хaресвaт,но товa си го знaех. Нaй-стрaнното зa мен бе огромния процент светли хорa в Пaлермо. Зa пръв път в Итaлия ме мислехa зa местнa Grinning Нaистинa много стрaнно,зa пръв път виждaм толковa подобни нa мен хорa нa едно място. Сегa се пренaстройвaм пaк нa вълнa подредено, мaлко слънце и т.н. Simple Smile
Нaистинa,къде сa всички? Мислех че ще сте изписaли много повече...

# 107
  • Италия
Тук съм и аз. Чакам с нетърпение да свърши този месец, щот' ми се разказа играта.
Още от началото мм си култивира херпес Зостер. Така, вместо да излезе в отпуск и да осъществим така чаканата разходка до Дженова, трябваше да стои в къщи в болнични, който днес свършва. В същото време дъщеря ми тръгна на градина. Тя поне е много доволна, обаче след една седмица ми докара вирус, дето ни събори всичките. Вече ще си отварям абонамент в аптеката! Хубавата новина е, че се разминахме с варицелата поне засега, че и аз не съм я карала.
Все още ни предстои ремонта, но когато - тогава. Сили нямам честно. Дано се свършва и да идват по-добри времена!

# 108
И пак е понеделник....  Тук още е горещо,  но поне нощните температури с паднаха и няма нужда от климатик.
Моят големият започна прима медия.  За сега е доволен,  новите проф били симпатични.  Прибира се сам от училище до баба си и дядо си,  като разстоянието никак не е малко.  Днес му оставих и телефон,  чудя се кога ли ще го загуби  Thinking.

# 109
10 c's, какво ще си насадиш?

Nelig, радвам се, че сте изкарали добре, и на мен много ми се ходи някъде из Южна Италия или където и да е, стига да е за повече от 2 дена.

Деси, леле колко е голям вече, помня като почнах да пиша във форума колко малки бяха Simple Smile

# 110
Благодаря на всички за препоръките за Сардиния!
Върнах се и багажа и той беше с мен след всички кацания Joy
На учениците успешна година.
  bouquet

# 111
  • MI
Скрит текст:
  bouquet

Е само с това ли ще се измъкнеш?  Laughing Кажи впечатления...

# 112
  • Италия
Скрит текст:
  bouquet

Е само с това ли ще се измъкнеш?  Laughing Кажи впечатления...
.                                                             Ми така де, клюкинки искаме тука!

# 113
Няма клюки  Laughing

Почти няма нищо интересно, което да споделя,
защото се отдадох на почивка само (плаж и книга, колкото и клиширано да звучи) Simple Smile
Мога да споделя снимки, обмислям да споделя в блога си,
защото обещах на мои приятели,
но преди края на месеца трудно би станало, предвид други неща с които съм се захванала.
Пробвах фрегола (прилича на българския кус/кус), музикалния хляб и какво ли още не.
Мирто не успях, не пия.
Много ми бяха интересни fichi d'india навсякъде ги виждах и пробвах де, сигурно ги има и в Сицилия.

# 114
  • IT
Много ми бяха интересни fichi d'india навсякъде ги виждах и пробвах де, сигурно ги има и в Сицилия.
Има ги и в нашия двор в Пулия Simple Smile

# 115
  • MI
Мисля че ги има в цяла южна Италия. Харесват ли ви? На мен са ми прекалено много семките. Виж, истинските смокини ги ям докато ме хване разстройство  Embarassed

Суха Мащерка, жалко за миртото, наистина е пропуск... Морето е супер, нали?

# 116
И аз харесвам смокини.
А тези индийски смокини ги пробвах, поради това, че ми бяха интересни и никога преди не бях ги пробвала.
Харесват ми, въпреки семената, имат ползотворен ефект : )
Скрит текст:
проверих, че на турски плодът се нарича (разговорно) "езикът на свекървата" заради тръните предполагам  Laughing  Mr. Green и е споменато, че може листата да се готвят,
но кои точно листа не разбрах, че аз само плътни кактусовидни листа видях...
Плажовете - да, бях в северната част на острова.
Бяха посетени плажовете по препоръка на Lonely Planet  и естествено прекрасните плажове са пълни с хора : )
Не успяхме да посетим островите от архипелага Ла Мадалена (само самият остров), но бих искала в някакъв следващ момент да ги видя и особено розовият плаж spiaggia rosa di budelli.

# 117
  • в едно миланско село
аз, както казах, съм здраво на тръстиката  Confused
уикендите, ако не бачкам от къщи, са заети с мероприятия на тийм билдинг (тази англосаксонска измислица ми е голям смях, ама няма как). положителното е, че се организират на много приятни места, на които не бих стъпила по собствена инициатива (и от собствен джоб  Laughing)

в петък голямата щерка се прибира от Щатите - година и кусур отлетя като стой та гледай!  Shocked

това от мен. поздрави на всички, признавам си, че за някои от новите момичета нищо не знам  Embarassed

пп. Десита, честит ти ученик в прима медиа, няма да се чудя кога порасна, че ми е ясно как става номера  Laughing

# 118

в петък голямата щерка се прибира от Щатите - година и кусур отлетя като стой та гледай!  Shocked

Shocked

Аз ви чета, но нямам особено какво да кажа  LaughingВнезапно на хоризонта се появи една възможност да консултирам една фондация, след толкова години... ми е малко странно усещане, да видим къде ще ме отведе, засега нищо налице и нищо конкретно, освен че много ме харесват
Аз им написах един имейл преди малко, та не знам дали няма да си променят мнението

Деси, абе не знам да ти кажа какво ще садя. Ани каза жасмин и съм до там с плановете:))

# 119
  • Италия
Лени, залагай на жасмина, без да се чудиш! Голяма красота и особено аромат е, като цъфне!!!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт