Италия 149

• 64 152
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • IT
Дубликатът ще го извади майка ми с въпросния квадратен заветен печат:)
newsm10
България е страна по Конвенцията за издаване на многоезични извлечения от актове за гражданско състояние и въпреки че и Италия е, очевидно те са решили че искат на италиански с всички последващи марки, печати и заверки.

# 91
Здравейте и извинявайте, че нахлувам по най-досадния начин в подобен род теми, но наистина се нуждая от мнение.
Имам възможност да започна работа по специалността си (лекар съм) в Италия и, познавайки се, ще го направя, но съм любопитна за някои митове и легенди, които ще съм радостна, ако потвърдите/развенчаете. Въпросът ми е дали лекарската професия е уважавана в Италия? Цари ли, подобно на тук, някаква всеобща ненавист към лекарите? Срещнах мнения, че италианските лекари са много добре заплатени, имате ли наблюдения дали това е така? Какво е нивото на здравеопазването в Италия, можете ли да го сравните с това тук откъм достъпност, разпространеност на съвременна апаратура?
Допълвам, че предложението е в Бари. Била съм почти навсякъде в Италия и не съм резервирана към южната част на страната, но си давам сметка, че е важно уточнение.

Понеже знам, че е кофти да се размиват теми с такива питания, които не интересуват никой друго свен задаващия въпросите, ще се радвам и на отговори на лични. Благодаря предварително!  Hug

# 92
  • In transit
Честно казано двата документа превод, легализация и апостил на единия (+ дубликата на акта за раждане) ще ми струват към 70 евро, което не го очаквах + още 200 тук + разни марки по документите.. Отиде ми плана за барбекюто Вебер Laughing
На нас за акта за раждане -превод, легализация и апостил излезна 80 лв за 3 дена, така че не се учудвам на 70 евро за 2та. Но на дубликата на акта за раждане, отзад имаше специален печат, че може да се легализира-твоя такъв ли е?
т.е искаш да кажеш, че италианците не признават този Формуляр А - многоезично извлечение от акта за раждане?

# 93
  • IT
В този случай за гражданство -да.

# 94
но съм любопитна за някои митове и легенди, които ще съм радостна, ако потвърдите/развенчаете. Въпросът ми е дали лекарската професия е уважавана в Италия? Цари ли, подобно на тук, някаква всеобща ненавист към лекарите? Срещнах мнения, че италианските лекари са много добре заплатени, имате ли наблюдения дали това е така? Какво е нивото на здравеопазването в Италия, можете ли да го сравните с това тук откъм достъпност, разпространеност на съвременна апаратура?
Допълвам, че предложението е в Бари. Била съм почти навсякъде в Италия и не съм резервирана към южната част на страната, но си давам сметка, че е важно уточнение.
Да, това е доста важно уточнение. Има доста големи разлики в здравеопазването от регион на регион. На някои места организацията и грижата са на топ ниво, а на други места е едва ли не почти като в България. Същото важи и за самите болници като структури и оборудване. Tralala81 живееше преди време в Бари и имам спомени, че беше давала някакви негативни коментари за системата там и по-специално за следене на бременността и педиатрия. Но подробности не помня.
Аз живея в Ломбардия и за тук мога да ти кажа, че професията е уважаваня, няма ненавист със сигурност. Заплащането зависи от стаж, позиция в болницата и т.н., над средното за страната е, но не съм чувала ит. лекар да каже, че са мнооого добре платени, по-скоро обратното... Печелят доста повече тези, които могат да имат частни практики. Това зависи от специализацията, от възможността да имат кабинет, както и от съвестта на лекаря дали ще си прилапва пациенти от държавната болница за частната практика. Не би трябвало да го правят, но всъщност много го правят и те са тези, които печелят най-много, но това не се отнася към заплащането, от което се интересуваш ти. Rolling Eyes

# 95
  • In transit
В този случай за гражданство -да.
благодаря ти  bouquet

# 96
  • в едно миланско село
Феиам, те вдигнали даже срока на правото на 2 г. след брака, по мое време беше след 6 мес.

Лени, и по мое време беше 2 години, даже не знаех, че са го били намалили  Laughing

# 97
може и да не помня, всъщност но помня 6 мес. така или иначе ще съм някаква ветеранка на фона на подаващите за гражданство ...Simple Smile

# 98
  • в едно миланско село
само да кажа, че така ме е подгонила работата, че ще се чуем, евентуално, по Коледа  Mr. Green

(Лени, аз като пристигнах точно го бяха махнали това за 6-те месеца, не че щях да се затърча, де. станаха 2 години и не знаех, че са го променили. аз подадох след раждането на голямата ми дъщеря, която а пропо, се развява по Калифорнийския бряг преди да се прибере в италианската провинция  Mr. Green)

# 99
6 месеца май е ако имаш и деца.
Момичета, още не съм си регистрирала брака в българия. Нещо не ми се занимава, но ще трябва да го направя  Confused Имате ли спомен дали от общината са ви дали оригинално брачно свидетелство. защото на нас не дадоха, но в сайта на общината си го изтегляме без проблеми?

# 100
  • IT
Момичета имам следния въпрос, ако италиански гражданин си вади паспорт/лична карта и има деца под 18 години за този паспорт другият родител на детето/децата подписва Atto di Assenso така ли е?

# 101
Ако се не лъжа,  да,  подписва.

# 102
Въпросът ми е дали лекарската професия е уважавана в Италия? Цари ли, подобно на тук, някаква всеобща ненавист към лекарите? Срещнах мнения, че италианските лекари са много добре заплатени, имате ли наблюдения дали това е така? Какво е нивото на здравеопазването в Италия, можете ли да го сравните с това тук откъм достъпност, разпространеност на съвременна апаратура?

Предполагам, че предложението е за държавна/общинска болница? Коя болница или поликлиника е? Доколкото знам, заплащането е ок, но "богати" са само лекарите с добри частни практики.
Много зависи точно къде ще отидеш, има и добри места, има и напълно отчайващи. По принцип не очаквай нещо коренно различно от София, макар че може би цялостно нивото е с една идея по-добре.

# 103
Ехо, къде се изгубихте всички. Разкажете нещо интересно.

# 104
Да,  мнооого слаба активност..  Аз се възползвам от един от последните уикенди хубаво време и съм на море на Иския . Два дена,  но все е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт