Италия 149

• 64 136
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • MI
Суха мащерка, подкрепям Barbabeau, пий един ликьор от мирто и заради мен. Само при мисълта почнах да слюнкоотделям  Laughing Между другото миналата година си го правихме у нас (и в Калабрия има растението, а свекървата е калабрезе) но свърши много бързо. Сега трябва да чакаме коледа, но този път поне 2 шишета ще се правят, та ако ще да трябва половин ден да събираме плодчетата...

Това за пицата без мая наистина ме изненада, кажи после как е резултата.

# 76
  • Италия
За pane carasau и аз съм с две ръце!
Ох, мацки, побърках се аз с това Абатство  ooooh! Толкова съм се впечатлила явно, че снощи се скъсах да сънувам войната, та и аз - една солдатка полака под бомбардировките на хълма Montecassino  Mr. Green Голям зор!
Днес успокоявам топката с едно бяло вино, расло под Везувий. Ай' наздраве!

# 77
  • в едно миланско село
Наздраве, Барбич!   bouquet

# 78
Здравейте, включвам се и аз за малко, болна съм с кашлица и ми е доста зле Sad

Суха Мащерка, най-типичното за сардиня са прасенцата, но аз като бях така и не опитах май, или поне нямам спомен.

Витошка и на мен не ми харесва в сегашния и вид, не ми харесват тея шарени плочки и изобщо концепцията, бих предпочела да е нещо малко по-близко до оригинала, пък защо не и да минава един стар трамвай, както е на Истиклал в Истанбул. Но това си е моето мнение де, на много хора им харесва, няма как да се угоди на всички.
А за другите неща и на мен ми стана много интересно и със сигурност ще отида да ги видя.

# 79
  • в едно миланско село

Монтекасино е Абатството. Ако си представите някакво фентъзи, в което се разказва за някакво Братство, което съществува хилядолетия наред и определя духовния (и политически) живот на цяла Европа през цялото това време... Е, то съществува наистина, не е фентъзи  Laughing. Много впечатляващо място.
Дотолкова, че го сриват до основи през Втората Световна, какво са предполагали, че има, какво наистина е имало, и защо са възприемали като толкова заплашително - да каже Дан Браун  Laughing.

това всичкото е леко иронично, нали?  newsm78
щото ако не е, и ако не се базираме на Дан Браун и подобни конспиративни теорийки,  ще ми е интересно да разбера повече.

# 80
  • Италия
Тралала хвърли бомбата и се покри. Дай малко повече конспирация, де!    Twisted Evil
Току виж тази нощ съм се превъплътила в някой монах, да речем  Mr. Green, ама нищо... утре ще успокоя топката пак!  Blush

# 81
Дотолкова, че го сриват до основи през Втората Световна, какво са предполагали, че има, какво наистина е имало, и защо са възприемали като толкова заплашително - да каже Дан Браун  Laughing.

това всичкото е леко иронично, нали?  newsm78
щото ако не е, и ако не се базираме на Дан Браун и подобни конспиративни теорийки,  ще ми е интересно да разбера повече.

Иронично е, разбира се. Т.е. иронична е отпратката към Дан Браун. Иначе не познавам добре историята (сега не ми пускайте мухата, че ще се заровя да търся, вместо да си пиша поредния проект), но факт е, че абатството е разрушено до основи. Това са доста бомби (1400 тона), прицелени в... манастир. Поводът за този рейд освен това също е особено спорен - британците засичат немска радиовръзка и "превеждат погрешно" съобщението "Абатът и монасите са в манастира". Вместо това англичаните приемат, че става дума за немци, които са нарушили неутралната зона около абатството и са влезли е него, така че решават, че сега и те имат повод да нападнат. Убити са почти всички монаси, както и бегълци, които се крият в манастира, и нито един немец.
Материал за конспирации и спекулации - колкото искате. Какво е имало в манастира? Какво е това, което англичаните и американците предпочитат да унищожат, вместо да оставят на немците? Или да унищожат просто веднъж и завинаги? Огромната библиотека, огромното влияние на абатството и една от цитаделите на католическия дух - това биха били моите фаворити сред догадките.

# 82
  • IT
От снощи направих един филмов маратон и изгледах отново третия сезон на Уна гранде фамилия.  Фикшъните на Раи определено ми харесват.

# 83
От снощи направих един филмов маратон и изгледах отново третия сезон на Уна гранде фамилия.  Фикшъните на Раи определено ми харесват.
Страхотен сериал . Peace

# 84
Момичета, исках да попитам нещо: Ленчето се натутка да подаде за ит. гражданство документи.
Сега, чета, че свидет. за съдимост трябва да е преведено, легализирано с апостил.
Обаче не знам дали става дума за България, защото Италия и България "Има също някои държави, с които България има сключен договор за правна помощ и за тях апостил не е нужен" ( те са сключили такъв договор).С две думи тези, които са подавали наскоро (?) може ли да ми разаснят ?са с апостила и друго- фирмата, която ще превежда и легализира свидетелството занимава ли се и с този апостил?
(и въпросната легализация, превод и апостил важат ли и за акта за раждане).

А, препоръчайте ми и фирма, която да е оторизиране да ги прави тези неща

# 85
  • IT
С две думи тези, които са подавали наскоро (?) може ли да ми разаснят ?са с апостила и друго- фирмата, която ще превежда и легализира свидетелството занимава ли се и с този апостил?
(и въпросната легализация, превод и апостил важат ли и за акта за раждане).

А, препоръчайте ми и фирма, която да е оторизиране да ги прави тези неща
Да, фирмите които превеждат обикновено се занимават и с легализация и апостил.
Мога да ти напиша коя фирма ни прави на детето св за раждане, но е в София.

Ние подавахме за ит гражданство на детето, но от италианското посолство в София. Детето имаше само акт за раждане съответно, който беше такъв за легализация-т.е. същия но с един печат отзад. Дадох го на фирма, която да го преведе, легализира и апостил в МВнР и попълвахме деклаеации, които ни дадоха от посолството. Това го правихме края на април тази година. Мъжът ми като отиде до посолството и ги пита какво трябва-те му обесниха, дадоха му декларациите, ние занесохме свидетелството. После на место ходихме, платихме 12 лв за някаква такса и те по служебен път са си изпратили документите и след месец ги взехме от общината в Рим.

# 86
  • в едно миланско село
Момичета, исках да попитам нещо: Ленчето се натутка да подаде за ит. гражданство документи.

не мога да помогна със съвети, но се радвам, че си се натуткала  Wink
не за друго, ама да си го имаш  Laughing

# 87
Феиам, те вдигнали даже срока на правото на 2 г. след брака, по мое време беше след 6 мес. Онзи ден една приятелка ме спря доста стресната и (без да съм споделяла че ще подавам) ми каза ако не съм веднага да подам, защото не се знаело какво ще измислят властите сега да не ме екстрадират Simple Smile/ужас всички са се побъркали/

Алекса, мерси. Аз горе долу се ориентирах в обстановката, намерих и една фирма, която ми изглежда читава. Честно казано двата документа превод, легализация и апостил на единия (+ дубликата на акта за раждане) ще ми струват към 70 евро, което не го очаквах + още 200 тук + разни марки по документите.. Отиде ми плана за барбекюто Вебер Laughing

# 88
  • IT
Честно казано двата документа превод, легализация и апостил на единия (+ дубликата на акта за раждане) ще ми струват към 70 евро, което не го очаквах + още 200 тук + разни марки по документите.. Отиде ми плана за барбекюто Вебер Laughing
На нас за акта за раждане -превод, легализация и апостил излезна 80 лв за 3 дена, така че не се учудвам на 70 евро за 2та. Но на дубликата на акта за раждане, отзад имаше специален печат, че може да се легализира-твоя такъв ли е?

# 89
Дубликатът ще го извади майка ми с въпросния квадратен заветен печат:)
Аз имам само свидетелството за съдимост готово, което пък е снабдено и с подпис на съдия, за да е валидно за легализация. Избщо не знам коя година сме- квадратни печати, кръгли, апостили, безумни заверки...
В ерата, в която трябва да кликна и всичко да се отвори... Спри сърце.

Общи условия

Активация на акаунт