Италия 149

  • 64 143
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • IT
  • Мнения: 3 702
Тази събота и неделя съм самостоятелна бойна единица в София и ще отида и аз да вида този Хонорий:)
Мирена благодарско за инфото.
Сега завършвам най-добрата за мен книга за Рим -Una giornata nell' antica Roma от Alberto Angela. Набелязала съм си I tre giorni di Pompei. Уникален разказвач. Оказа се, че тази за Рим я има и на български преведена.
Ей го къде е Наполи, няма да избяга /освен ако нещо Везувий......  Mr. Green/
пепел ти на устата Praynig

# 61
  • Мнения: 5 710
Аз харесвам тънки като корички пици. До колкото знам наполетанските пици са дебели и богати. Ся няма да се правя на светица, ходила съм на наполетанска пицерия и ми е било вкусно. Само че и гузно и тежко след това. В Рим като цяло наблюдението ми е, че всичко, което се продава е на принципа "клиентът днес е тук, утре го няма", така че наистина трябва да си в Неапол и при Деси, за да разбереш за какво става въпрос... И трите вечери делихме с майка ми по една пица и аз първата вечер просто държах да е Маргарита с буфала, обаче съм много сигурна, че това не беше моцарела ди буфала... После поръчахме една Прошуто, която помолих да е бяла, той каза 'Нямаме такава екстра" Което според мен означава, че основите им са готови ( замразени, сигурно). И трите вечери вечеряхме скромно, но на пъпа на Рим с прекрасни гледки към монументи, което ми беше по-важно всъщност. Но това е съдбата на тези места с голям туристически поток. Аз същото впечатление изградих и за Париж всъщност- стрийт фууд, бистра и разни кафенета, в които очакваш 'уау' ефект от брьош и кроасани според мен нямат нищо общо със славата си- сухи сандвичи, кошмарни крепс, кроасани с толкова масло, че ти иде да се застреляш.  

Аз да се поФаля, че научих да паля барбекю. Лошото е, че нашето сме го изхвърлили и няма къде да практикувам наученото Laughing Другото е, че се опитвам да заквася козе кисело мляко, да видим..

# 62
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125

Ей го къде е Наполи, няма да избяга /освен ако нещо Везувий......  Mr. Green/
пепел ти на устата Praynig

пепел е много точно казано в случая  Joy

# 63
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 125
Nelig, сега прочетох и разказа на Савиано, мерси, много интересно   bouquet

# 64
  • Мнения: 765
Лени, много хубаво си разказала за София! Аз си спомням въ,нението, когато откриха този "колизеум", ходих и да го гледам тогава отгоре от уличките, понеже иначе просто си беше затворен като един строеж, но не знам после какво са направили. Явно се развиват нещата, то си трябва време специално за тези неща.

Монтекасино е Абатството. Ако си представите някакво фентъзи, в което се разказва за някакво Братство, което съществува хилядолетия наред и определя духовния (и политически) живот на цяла Европа през цялото това време... Е, то съществува наистина, не е фентъзи  Laughing. Много впечатляващо място.
Дотолкова, че го сриват до основи през Втората Световна, какво са предполагали, че има, какво наистина е имало, и защо са възприемали като толкова заплашително - да каже Дан Браун  Laughing.
Иначе поляците е нормално да се гордеят, те са католици, а това е много важен католически център - който те защитават с цената на много жертви през 2 Световна.

# 65
  • Мнения: 2
Здравейте,за да не правя нова тема реших да попитам тук и се надявам някой да помогне. Скоро завършвам средното си образование и искам да уча и работя в Италия. Знам немски, тъй като уча в езиково училище. Та искам да попитам относно ученето там как стоят нещата с кандидатстване, влизане,такси. Също ако някой може да ми каже хубава специалност,с която след това мога да имам добре платена работа там. Ще се радвам ако някой може да ми помогне.

# 66
  • Италия
  • Мнения: 490
Знаех си аз, че има какво да науча още за Абатството, просто го усещах! То просто си носи духа от онези времена... а и белите гълъби там - символ на мира са си, от където и да ги погледне човек. Сега, след като знам за какво иде реч, оставам много, много впечатлена!
Везувий... Дано си трае той, обаче напоследък все по-често се чуват гласове, че съвсем не спи. Наши приятели разказваха наскоро, че гледали док. филм по Дискавъри за друг вулкан в района, непознат за нас. Намира се в морето, близо до брега обаче, в района между Наполи и Формиа - направо ми е съсед гадината. Е те това нещо ако се надигнело... Confused, Везувий ряпа щял да яде.

# 67
  • Мнения: 1 545
Mirena, за този вулкан и аз съм чувала, че са свързани с Везувий под земята, и ще стране страшно, ако се събуди... Дано не става, че... Shocked
Лени, нещо си се объркала за н.пица - дебело е само корничонето, надува се много, защото се пече на пещ, но самата пица е почти прозрачна. И като имаш предвид, че истинските неаполетанците ядат само Маргерита, доста трудно става тя да е тежка, само домати и моцарела. Ама , пак казвам, трябва да се опита, иначе не мош разбра.

# 68
  • MI
  • Мнения: 11 890
Моля, Feiam, радвам се че и на теб ти е било интересно.   bouquet Аз съм голям фен на Савиано и го следя по телевизии, уеби т.н.  Веднъж да има полза. Laughing Това си го спомнях много добре, защото ми направи силно впечатление, не знаех нищо по въпроса преди... А и той пише и говори наистина много увлекателно, успява да те заинтригува.

За пицата да поодкрепя с две ръце Десита и Мирена - не е ли по-лека заради дългото втасване на тестото? Ако е добре направена си сит но не усещаш никаква тежест след като си изял цяла пица. Ако тежи или не е с моцарела а с тези сирена дето ги продават за пица (като камък ми остава после в стомаха  Sick) или не са я изчакали поне 24 часа да втаса...

И аз гледах за този вулкан, освен да чукаме на дърво, плюем през рамо и да се надяваме че ако стане ще предупредят рано сeизмолозите....  baby_neutral

Jessica, да ти кажат и останалите, но според мен освен към IT да се ориентираш... Иначе немския не виждам тук с какво ще ти помогне. Учи италиански ако си решила да учиш тук.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 10:59 от nelig

# 69
  • Мнения: 765
Момичета, яжте (неаполитанска пица), пийте (сицилианско вино) и се веселете, понеже докато сме живи, все можем да умрем!  Laughing Heart Eyes

# 70
  • Мнения: 5 710
В тази връзка наздраве за Барбата:-) Drunk

# 71
  • Мнения: 2 201
Salve,
Благодаря 10 c's за информацията за София, посетих през юли града (върнах се за малко)
и на мен винаги си ми е харесвал и преди съм разглеждала "Сердика",
но признавам си не с толкова подробности. С твоето описание ме спечели. : )
Трафикът в кой да е град не ми прави впечетление, след преките ми наблюдения за трафика в Истанбул... ooooh!

Mirena2000 за абатството ми беше интересно да прочета също.

Аз си купих едно списание с италиански рецепти (нали много разбирам езика  Mr. Green Blush Laughing ) та в него рецептата за пица беше дадена без мая или без набухвател.
Ще пробвам и ще споделя мнение, макар да си призная не съм фен нито на пицата, нито на пастата особено, но безспорно много са тачени Simple Smile
А най-любимото ми ястие за сега е vitello (tacchino) tonnato, а от сладкишите джелато (разбира се) и baci di dama   Heart Eyes

Скрит текст:
Скоро ще пътувам за Сардиния и ме притесняват няколко неща,
тъй като вече имам опит със загубен ( и намерен) багаж с Ал Италия, се притеснявам, че при заминаването ми към Сардиния да не се случи така,
че да ми се загуби багажа някъде и да си изкарам почивката без бански : ) Ще нося фотографска техника в ръчния за това съм ограничена откъм размера на ръчния багаж : )
Но и да му мисля и да се притеснявам... : )
Има ли някой от Сардиния? Може ли да сподели нещо по/интересно за ядене.
Поразрових се за това, имам някаква представа, но ако някой има мнение за споделяне, приемам всичко : )
Мой колега ми препоръча да пробвам местен специалитет печено прасенце (или подобно) в дупка с листа и какво беше още, но аз не ям свинско Simple Smile))
та за това няма шанс да го пробвам дори и да е най/най/най вкусното нещо от Сардиния.
 


Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 12:57 от Суха Мащерка

# 72
  • Мнения: 6 923
В тази връзка наздраве за Барбата:-) Drunk
Хаха! Мерси! Heart Eyes Laughing
Хареса ми връзката много. Simple Smile

Суха мащерка, пак в горната връзка - mirto! Simple Smile Бирата Ichnusa също им е добра.
Pane carasau/ guttiau - същият, но più saporito  thumbsup

# 73
  • IT
  • Мнения: 3 702
А най-любимата ми ястие за сега е vitello (tacchino) tonnato, а от сладкишите джелато (разбира се) и baci di dama   Heart Eyes
канноли сичилиани и баба са ми фаворитите от сладките неща Simple Smile
Свекърва ми прави много хрупкава пица с брашно, мая, зехтин и прясно мляко само.

# 74
  • UK
  • Мнения: 2 257
В Сардиния задължително да се яде фрегола!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт