Италия 149

• 64 471
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • MI
Еее, Мирена, супер, мнпго се развам!!!! Точно преди студа!  bouquet

Алекса,какво е мака? Кажи за това за мазането, че ми се възпалява един нерв всяка зима и ми разказва играта....

# 481
  • IT
Нели ето тук има информация за това "чудо"-маката. Аз го пия след като доктор ми го препоръча, доктор който ме познава като пациент.
Мазах се с магнезиев гел, докторът ми даде магнезиево олио-има го в аптеките на або фарма ми беше мострата, а гела и той ми е от бг аптека на холандска фирма беше. С гел се мазах защото по-малко цапа.

# 482
  • в едно миланско село
да благодаря на Лени. От чисто любопитство погледнах netflix и май ще станем добри приятели  Laughing

# 483
За нищо. Телевизията ще се променя към подобна селективност.
Ние започнахме The history of film - документален, който е прекрасен. Chef's Table също е мой тип, ако не друго, гледай епозода от Патагония ей така за едната сценография!
Иначе извадих едно списъче с претендентите за Оскар и вече отхвърлихме Joy:-)

# 484
Погледнах в нета някакви наредби на градския транспорт и пише, че деца под 14 години нямат право да се возят без придружител на поне навършени 16.
Ще питам и от местните родителите дали е вярно и какво правят, ама първо да питам вас, да не се излагам, ако пък е толкова забранено.

# 485
Барбич,  щом така е написано,  така ще да е!  Предполагам, че тези правила са на общината ви,  градския транспорт би следвало да е подчинен на тях и предполагам,  ще различните общини могат да си слагат различни правила. Не ми се рови сега из сайта на нашенския  да търся как стои въпроса,  и без това не го ползвам.

# 486
  • София
Здравейте, момичета!
Моля да ме извините, че нахлувам в темата ви, но искам да ви помоля спешно за съвет.
Моята майка живее в Рим. Тази сутрин и се е счупила на две зъбната протеза и не може нито да говори, нито да се храни. Не знае къде да отиде на зъботехник, за да я поправят или направят нова, може би ще е много скъпо, но просто няма как.
Много ви моля, ако някой може да ни посъветва къде да отиде, ще съм ви много благодарна!

# 487
  • IT
Happythought, нямам идея за жалост!Ние + ит рода си правим зъбите в България.
Да ви кажа, че от -19 на 6 градуса, направо ми дойде идеално. Иде ми по сако или жилетка да тръгна. Още не са ни пуснали термосифоните, в 12 на обяд става тая работа и се разхождам по къс ръкав у нас. В София вчера с парно и маслен радиатор пуснат и като излезна в коридора и умирам от студ

# 488
Аз нямам никаква информация за Рим (далеч съм), но в такива случаи обикновено познати, съседи и т.н. могат да насочат по-добре жената...

Иначе съм отново болна, този път с Т и всичко, както си му е реда...
Горе долу сметнах, че от 2 януари се влача, но сега ме повтаря и според мъжа ми, като те повторела една настинка се карала по-тежко и май е така.

Докато лежа в полунесвяст успях да изгледам по-голяма част от конкурентите за Оскар тази година.
Остават ми още 2-3 филма и приключвам, за пръв път съм толкова подробно информирана по темата  tooth Не ми се мисли на какво ниво ще бъда, ако например съм затворена 40 дни под карантина вкъщи или нещо такова. Сигурно ще ми дадат Оскар...

# 489
  • Италия
Хах, Лени, как ме разсмя  Laughing
Добре де, като си толкова в час по темата, я кажи почвени или безпочвени са протестите на тъмнокожата част от киногилдията?
Бързо да се оправяш, че ей на, пролетта чука на вратата  Hug

# 490
За мен този въпрос (да не повярваш мислих и за него) е малко преекспониран.
Защото няма роли, защо. Или са слаби.  Повечето филми са по истински случаи и героите не са черни. Случило се е така.  Те разбира се напълно прекаляват – минали години мога да изброя доста филми с "черна" тематика и печеливши тъмнокожи. Тази година няма, защото темите са такива, че няма черни във филмите. Очевидно е че е модерна примерно темата за Студената война ( Тръмбо, Мостът на шпионите) - ами нямало е черни в тези истински истории. Предишни години модата баше борбата на чернокожите за равенство и права. Стая също е по истински случай, Спотлайт, Завръщането и Джой и те. Най-много някой индианец. В Big Short няма - отново истински случай, героите от Уолстрийт - бели. В Сикарио се забеляза един тъмнокож, за друг не се сещам. Ох, там има един много секси Бенисио дел Торо, ама той не се брои чернокож:-)

Моето състояние се усложнява и утре отивам на лекар. Става ясно, че с тахипиринче ( този универсален лек) това нещо няма да мине. Отивам да тропна с юмрук по масата за антибиотик.

# 491
  • IT
Моето състояние се усложнява и утре отивам на лекар. Става ясно, че с тахипиринче ( този универсален лек) това нещо няма да мине. Отивам да тропна с юмрук по масата за антибиотик.
Бързо да се оправяш. Ние до лекар не сме стигали тук(Слава Богу), но се надявам поне някви изследвания да се пускат преди антибиотик. Но това влачене на болест е мн гадно, направо е ужасно бих казала.

# 492
Моят лекар специално никакви изследвания не пуска преди антибиотик.
Изписва от широк спектър + ферменти латичи и приключваш.

# 493
  • IT
Моят лекар специално никакви изследвания не пуска преди антибиотик.
Изписва от широк спектър + ферменти латичи и приключваш.
Тва като в България, даже съм научила всеки път какво ще даде, то е по учебник-ако кашля и има проблем с дробовете-първо клацид, червено гърло- аугументин или зинат и т.н.+пробиотик според това, кой представител е минавал по-скоро. Само в Лозенец и Токуда пускат изследвания, ако примерно три дена се задържа човек с температура. Лошото в Лозенец е, че все още си мислят че са правителствена болница.

# 494
Лени, бързо оздравяване! Нашия личен предписва антибиотик за всяко нещо, но и ние ходим при него като сме зле, затова не мога да преценя дали е фен на антибиотиците попринцип или просто сме ходили в такива ситуации при него. Матео беше болен сега, 10 дена с увеличени сливици и налепи, направо не знам как не ме хвана и мен нещо (да чукнем на дърво, че то не е късно). Аз тая зима много често се разболявах, няколко пъти кашлям, носа ми постоянно е запушен. Мислех, че явно от бременността имунната ми система се е скапала, но се оказа, че въздуха у нас е супер сух (14% влажност) и явно това е оказало голямо влияние. Сега си купихме овлажнител и е доста по-добре положението, вече мога да дишам през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт