Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 42 874
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • SF
с толкова планети в 12ти дом няма да скочи с главата напред
много мъжка карта е това, а и с оси в кардинални знаци  Rolling Eyes
утре ще си помисля как да не я виждам като отчаяна кариеристка

за жена 4ти дом в рак и луна в 1ви дом много се бие с козирога в 10ти, чийто управител е в 12ти  Thinking Thinking Thinking

Може ли да ми разясниш последния ред и "оси в кардинални знаци"
Кои са кардиналните знаци? Аз ще чета какво обясняваш за нея и ще го гледам в моята карта. Кое в картата ти говори, че е "мъжка"?

# 91
  • Варна
Като шега на ретроградието на Венера да припиша
днешната си почуда... Питам майка ми, кой точно
е часът на раждането ми... и тя моля ви се ми изтърсва
съвсем различен от досегашния. Честит ми нов АС
от водолей ставам риба и млъквам от възмущение - фръц!
Иначе и аз се сблъсквам с много стари познати, невиждани
от години. лИбоФ на хоризонта никаква - ни бивша, ни бъдеща,
нищо агнешко да оплакна очи барем  Mr. Green

# 92
И аз не знам доколко това има значение. Според мен който и да е транзит е добре да се гледа с конкретните аспекти в конкретна карта и особено бързите планети не могат да дадат някакво силно влияние. Но аз не разбирам, пак да подчертая. Само си разсъждавам. Много отдавна бях спряла да се интересувам от това и не очаквах, но съм забравила почти всичко. Преди ерата на интернета  си чертаех всичко сама, не виждах всички аспекти, много трудно си набавях литература. От няколко месеца усетих пак тръпката да искам да се уча точно в астрология.

Пак си гледам картата и имам една много тежка опозиция на тр. Уран с Венера и Меркурий, уран в 12д. Предположения?

# 93
  • София
Венера е и начинэт по който обичаме себе си, но виж и за тежса планета, която да ти почуква лична
Херцен това за мен ли е  Embarassed ами нищо особено не виждам, т.е. то не е да няма ама те си ме тровят от много време  Rolling Eyes а в края на юли се чувствах супер пълноценно и енергично  ooooh! иначе има дразнители - уран ми квадратира слънцето и луната, опозиция сатурн и плутон, плутон ми е в широк съвпад със слънцето ама се отдалечава, квадрат със сатурн и марс, транзитен марс широк съвпад с луната опозиция венера и меркурии, квадрат юпитер сатурн и плутон   #Crazy само сатурна се е посмирил и си седи кротко на МЦ съвпад със уран   ooooh! а транзитната венера само външните планети ми аспектира и от нея няма как да е  Tired

# 94
  • в 1001-та нощ
Аленка надявам се да ти е бил успешен деня  Flutter за развода аз все повече почвам да мисля че явно няма вечни връзки в днешно време и много бързо и динамично се променят нуждите и отношенията в двойката за съжаление, дано не съм права  Confused Надявам се да намерите пак общия път  Hug
Може ли според вас от ретро венерата да се чувствам много зле емоционално  Rolling Eyes като ауткастната от обществото се чувствам, ужаст направо  Sad а тежките планети си ми правят кофти аспекти от край време та надали са те  newsm78

Аз ще погледна утре, вкл лунации, прогресии и дирекции  Peace

evil, направи си и ректификация, все пак  Peace

Венера е и начинэт по който обичаме себе си, но виж и за тежса планета, която да ти почуква лична
алена, не каза какво си си поръчала от лира принт, но мното силно ти препоръчвам 'дванадесетте дома' на Саспортас и двете части на 'динамики на подсъзнанието' пак негови и на лиз грийн, втората част е с друго име, но пак е черна

Ще ги напиша утре - едната е за Луната, другата Светилата и третата утре ще дойде, че днес нали не бях в офиса, но сутринта ще израпортувам точно  Blush

# 95
  • София близо до Витоша
Уран, Юпитер и Нептун в 7 дом - промени, щастие и романтика в брака  Peace  Промяната може да бъде освежаване на апартамента, което да извършите заедно. Щастието да се състои в изобилие, късмет, усещане за благополучие и благоденствие. А Нептун ви носи на крилете на нежността.

Преминавайки през 7 дом, Сатурн може да донесе стабилност на всичко по-горе изброено  Peace Изобщо не е задължително неговото влияние да бъде негативно! Ако с годините на брачно съжителство сте положили здрава основа, базирана на любов, уважение и ценене на другия, тя може да бъде затвърдена с този транзит  Peace Сатурн невинаги носи проблеми, трудности, забавяния и пречки, понякога помага нещата да придобият реални очертания, структурира ги, прави ги по-здрави, по-оформени, по-трайни. Така че е излишно да се настройваш за бури, Цветелина.

Е, ако досега съзнателно или не, сте отричали някои несъвместимости между вас, не сте им обръщали нужното внимание, пренебрегвали сте някои сигнали за надвиснала над брака ви опасност, има риск транзитиращият Сатурн да ги изведе на светло, за да ги разрешите, без повече отлагане. Сатурн призовава към дълг, отговорност, труд, работа, прецизност, старание, усилия. Към градеж и развитие. Така че всяко зло за добро. Дори да се окаже, че Сатурновият транзит ви донесе някои болезнени моменти, приеми, че той ви учи на нещо. Принципът му е могъщ и не бива да му се опълчваме. Напротив, поучаваме се и продължаваме напред, помъдрели. Дано съм ти била полезна със среднощните си писАния!

Вихрогонче ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ

# 96
  • Sofia
За нищо, Цвети, за мен беше удоволствие, наистина  Hug   bouquet  Heart Eyes

# 97
  • София близо до Витоша
Ето нещо интересно:
http://astronews.eu/?p=4021
Извинявам се, ако някой го е постнал вече.

Браво точно това имах нужда да прочета.
От месец имам огромното желание да уча нещо ново- всеки ден по  часа преговарям Анг. и Руски. Купих си така желаната и чакана книга на Фотошоп. Чудех се от къде това желание от мен  newsm78 а то ето от къде!

# 98
Късно се включвам в темата, но все пак съм тук  Hug.

tsvetelina83, Сатурн през 7-и не е голкова страшен, важното е какво ще засегне в личния ти хороскоп. Нямам идея дали vihrogonche ти го е разгледала (по написаното съдя, че са по-скоро общи приказки).

Транзитът на Сатурн през стрелец ще ти засегне не просто 7-и дом, а оста асц/дсц  и ще квадратира (някъде след година) наталните ти Слънце и Луна в дева, които са в 5-и дом. На фокус ще са личните ти отношения - за добро или лошо. Ще мине и върху управителя на 7-и дом (Юпитер), който е в съвпад с Уран. Транзитен Уран в същото време прави квадрат и половина пак към натални Юпитер/Уран в 7-и дом.  Прогресивната ти Луна съвсем скоро ще смени знакът и домът си - също ще е в 7-и дом - ако нямаш брак можеш  да сключиш такъв, ако имаш - по някаква причина де се стигне до раздяла. В края на тази година ще мине и през натален Юпитер (обикновено се свързва с много хубав, положителен период), през пролетта на следващата и през Уран (напрежение, стрес, неочаквани събития). В дирекциите - отново дирекционен Сатурн съвпад десцендент, дирекционна Луна съвпад Плутон. Ако планираш някакво пътуване или постоянно пребиваване в чужбина, вероятно ще ги осъществиш.

# 99
  • в 1001-та нощ
Greene, marbeq и който още ползва дирекции  - къде има повече инфо за тях? Литература?

Някъде бях чела, че при дирекциите, за разлика от прогресиите не се гледа ингресия, а само точни аспекти - без голям орбис, като при транзитите - т.е. до градус.

От тук-от там попадам на инфо на парче, но ми се иска да намеря нещо подобно на книгата на Ръшман за прогресиите  Blush

# 100
  • в 1001-та нощ
алена, не каза какво си си поръчала от лира принт, но мното силно ти препоръчвам 'дванадесетте дома' на Саспортас и двете части на 'динамики на подсъзнанието' пак негови и на лиз грийн, втората част е с друго име, но пак е черна

Сега ще потърся тези книжки, а ето кои взех:

В понеделник дойдоха:

Луната. Ключ към вътрешния ви живот, Автор: Дона Кънингам
„Светилата”, Автор: Лиз Грийн

А днес ще ми донесат:

Изкуството на астрологическата интерпретация, Автор: Трейси Маркс

# 101
  • SF
Въпрос пореден: Какво е дирекция?
Какво е прогресивна Луна?

В момента при мен транзитен Сатурн прави точен съвпад с натален Нептун. А транзитен Хирон е в съвпад с ЮЛВ. В моята карта Хирон е лечителят. Как се тълкуват тези съвпади?

# 102
Акенка, дай после отзиви за книгите.  Hug

# 103
  • в 1001-та нощ
Попрехвърлих двете за светилата, без да се задълбочавам - в общ план не ми носят кой знае каква нова информация, но като се задълбоча съм сигурна, че ще намеря  Blush

Третата очаквам да ми е много интересна и я чакам с нетърпение. След книгата на Ръшман всички ми бледенят Simple Smile  Rolling Eyes

Esmee,

1. прогресивна Луна е Луната в прогресивната карта
2. дирекционна Луна е Луната в картата с дирекциите
3. транзитна Луна е Луната в картата с транзитите
4. натална Луна е Луната в наталната карта

За прогресиите вече сме говорили - ще се ориентираш. Дирекциите са изместване на позициите на наталните планети с 1 градус за всяка календарна година. Например - за 40 рождена година - всички планети се завъртат с 40 градуса и се гледат аспекти с наталните и върховете на домовете.

# 104
  • SF
Добре.
Значи ли, че за един човешки живот, в края му, всички прогресии (как се казва прогресии или прогресивни планети!) ще са направили квадрати с наталните?

Общи условия

Активация на акаунт