Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 43 017
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София близо до Витоша
Е аз не казвам,че са им на 100% еднакви,а че имат съвпадения на някй от планетите като разположение. Все пак те са с различен Асц

# 421
В традиционната западна астрология няма да има голяма разлика в наталния хороскоп. Затова се използват производни карти за да се видят разликите. В западната са хармоници, във ведическата- варги.

Какво представляват тези производни карти-хармоници например? newsm78
Познавам еднояйчни близначки с 5 мин.разлика,коренно различни съдби.Всъщност едната даже си живее изцяло в чужбина.И като характери имаха доста различия,иначе като две капки вода.ГОдини наред съседи и така и не се научих да не ги бъркам. Embarassed Обичах да говоря с майка им,от там знам и за часа им. Laughing

# 422
5 минути променят асц и планети по дом Simple Smile Така че ... Има значение. Аз и до ден днешен не знам венерата в кой дом ми е точно именно заради 5 минути Simple Smile

# 423
  • в 1001-та нощ
Цветелина провокира ми следната мисъл.Картите на еднояйчни близнаци например,единствената разлика е 5 мин.То тогава те би трябвало да имат абсолютно една и съща карта,една и съща съдба. newsm78 Малко не ми се връзва,това е абсурд. newsm78 ТОгава какво се гледа,поне имената им носят различни вибрации,но само заради имената? newsm78 Моля някой да ме просвети! Praynig

Особено ще са интересни отговорите на Алена и Грийн какво знаят по този въпрос.И не само ,разбира се. Simple Smile

Аз съм далеч от нивото на Greene (и шапка й свалям  Blush)

Картата дава възможности, потенциал, но как ще го реализира човек е друг въпрос. Също от значение е  и кой къде живее - това оказва влияние. Вероятно ще са заедно, като деца, но после? Едва ли ще са дупе и гащи Simple Smile ако е дадено да учат навън и единият отиде в САЩ, а другият е Германия - ето ти съществена разлика Simple Smile

Да не изпускаме личния избор в живота  Hug

В началото, когато моята астроложка много ми познаваше я питах - има ли обяснение защо при мен има много събития и те се случва, а при други са по-малко. Тя каза, че съм много активна и не се спирам. Постоянно ми се случват неща. А има хора с не малко опции, но не ги реализират - остават пасивни ...

# 424
Разказвали са ми за случай с еднояйчни близначки пак.Едната я приемат да учи в чужбина.Качва се на автобуса,другата я изпраща,работата е сигурна и планирана.И В последния момент първата слиза и се отказва.И ето ти пример и за обща съдба. Laughing

НО както казваш Алена,картата дава опции,зависи кой как ще ги използва. Peace

# 425
  • в 1001-та нощ
Една от най-добрите ми приятелки има едно момиченце и после тризнаци - ест. заченати - две еднояйчни момиченца и едно разнояйчно момченце. Много са различни и не мога да си представя, че биха имало сходна съдба.

Вие виждате, че един аспект може да има различни провления. Сатурн не само ограничава, той и затвърждава, например, при мен и гради ...

И да не забравяме, че 5 минути разлика в часа - дават близо 5 градуса разлика в асцендента, което при дирекциите са ... 5 години разлика за събитията по куспиди  Peace Разлики в аспектите на дирекционни към натални обекти и т.н.  Peace

# 426
Ахаа за дирекциите става въпрос,да си дойдем на думата.Simple Smile Неясни са ми засега признавам. Embarassed

# 427
Направих си натална карта. Ама пусто, като нищо не разбирам... Някакви насоки основните неща как да ги разчета или някой желаещ да удари едно рамо...?
Скрит текст:

# 428
  • в 1001-та нощ
Ахаа за дирекциите става въпрос,да си дойдем на думата.Simple Smile Неясни са ми засега признавам. Embarassed

Не са сложни - въпросът е да правиш разлика между това, което показват солар, лунар, дирекции, прогресии, транзити, за да разбираш механизма им на действие Simple Smile

С всяка рожденна година - картата се завърта с 1 градус - понеже това е движението на Слънцето за 1 ден - наричат се Слънчеви дъги или Solar arcs  Blush Представи си цялата карта завъртяна - планети, домове...

На 30-я рожден ден - всичко ще е изместено с 1 знак Simple Smile  Гледат се аспектите на дирекционни планети и куспиди - към натални планети и куспиди. Дирекционният обект - планета или куспида се нарича промисор. Това е обектът, който движим във времето. а обектът, който е неподвижен в наталната карта и прави аспект - акцептор.

В учението на Левин - дорекционните плането имат символични значение, в зависимост от това в какъв план е аспектът. Например в материален план Венера – дава стабилно изобилие, комфорт, повече от необходимото, но не богатство, а именно изобилие. Ако дирекционна Венера (промисор) прави съвпад с натално слънце (акцептор) в 10 дом - може да има изобилие на обществените изяви, издигане в обществото .... Ако Венера е акцептор и управлява 2 дом, а е в 10 дом, и над нея застане дирекционен Юпитер - той той би дал материален ресурс в изобилие - в резултат на кариерно или обществено издигане.

И при дирекциите имаме събитие, случка, която отключва ефекта. Например - купуват компанията, в която работиш и новия ти шеф ти гласува доверие за висок пост  Peace

Докато при прогресиите - се изследва движението на планетите във всеки ден от раждането при съотнасяне ден-година. Прогресиите променят вътрешното усещане. Не търсим външни събития, които да провокират случка.

# 429
  • SF
Първо да кажа на тези, които се притесняват от транзитния Сатурн в съвпад с Нептун (нало това обсъждахте страница-две назад?)
От известно време съм с такъв съвпад. Поради ретроградният ход на Сатурн, той е подминал мъничко натален Нептун, и пак се е върнал върху него. В ммента го е изпреварил точно с 2 градуса - значи още съм в съвпад. Продължило е дълго. Единственото, което ми е причинил, че чувствах огомен дискомфорт в старата работа и една цялостна неудовлетвореност от (не)събитията около мен. Почина леля ми след проблеми с бъбреците.
Това са катаклизмите от съвпада. Мъчно ми е за леля ми, но тя си беше болна отпреди това.
Вече не работя там, вече не работя никъде, но фалитът на фирмата съвпадна с обръщането на Сатурн в прав ход. По-точно 2-3 дни преди това, но тогава пък Венера точно беше станала ретроградна. Да кажем, че Венера е фалирала фирмата, в която работех, но Сатурн пък, обръщайки хода си, ме разкара от там. Сама да се махна, не смеех. Нали знаете - първо да си намеря работа и после ще им кажа какво точно мисля за тях. Laughing Е, не им го казах - разделихме се с лицемерни целувки и пожелания за всичко най.
Отнесох се, а исках да ви  споделя само за съвпада на тр. Сатурн с нат. Нептун.

И да ви кажа, че познавам няколко човека, родени на моята дата. С две момичета сме родени в различни години, в различни градове, но и с двете разликата беше от земята до небето - нищо общо, нищичко! Все се чудех как така сме родени на една и съща дата! Като заговори някои за зодии и засравнява двама души от една и съща зодия, винаги този пример имам в главата си - за двете страни на една монета. Втората е най-отвратиелната жена, която познавам в момента. Адски неприятна. Като се сетя за нея и чукам на дърво, че нямам толкова противни  личности около себе си.

# 430
Пиша от тел. и нямам възможност да обяснявам. За хармониците има много инфо в нета. Пишете в гугъл harmonic charts astrology.
Градусът на асц.. се сменя на всеки 4 минути. Знакът на всеки 2 часа. Разлика от 5 минути в раждането ще измиести асц. с градус и малко. Твърде несъществено е, затова се използват производни карти.

# 431
А.л.е.н.а ,благодаря за разяснението. Peace Въпреки,че много хубаво обясняваш,без да се запиша на курс по астрология няма да стане. Embarassed Затова най-добре да си мълча,докато не се подготвя поне малко...Само ще ви следя междувременно. Peace
Green   bouquet

# 432
  • в 1001-та нощ
Е, ако всички вземем да млъкнем  Mr. Green

# 433
Добрю утро  Party

На мен понякога ми идва да се гръмна, толкова съм нетърпелива и налагаща се ... ужас, чак понякога ми става мъчно за мен самата, че и за човека отсреща  Tired добро същество, пък в същото време нервно и недоволно  Sad значи това ако не се съобразяват с мен, край, веднага ще ти извадя от 10 кладенеца вода  Rolling Eyes
И аз съм същата  Rolling Eyes явно плутон и сатурн не прощават ама аз не го и осъзнавам като го правя, изисквам и приемам за даденост  ooooh! По същия начин като тебе никога не съм съумявала да разрешавам проблемите си във взаимоотношенията с хората, в моя случай винаги са бягали с викове от мен, а аз умело и манипулативно ги изкарвам и виновни   ooooh! след последната ми раздяла се опитвам упорито да разбера за себе си какво толкова правя ама то след дъжд качулка особено като не виждам себе си не става  ooooh!

Даже не мога и да ти опиша колко добре те разбирам ...  Hug

При мен явно Плутон влияе много, макар че си е на трон и би трябвало да "се чувства" добре. Сатурн също е на трон и се надявам да е по-благосклонен, но като цяло специално във взаимоотношенията ми с хората съм имала много обрати.

Не съм имала много връзки, но тези, които съм, са започвали добре в самото начало, любов, грижа към мен, поведение, но в последствие всичко се е разрушавало с гръм и трясък.  ooooh!
И най-интересното е,че все повтаряме как Плутон разрушава до основи, но в същото време и изгражда наново. Ами да ви кажа честно, нещата, които са се разрушавали, не са се изградили отново. Ще дам пример: с един от бившите ми приятели (Рак) имах чувството, че това е човека за мен и то на 100%, защото много ме обичаше, много се грижеше за мен, чака ме сумати време докато се съглася да му пристана, така да се каже. Обаче аз много го тормозех за стара връзка и за това, че имаше малко по-фриволно поведение (поне според моите стандарти) към приятелките - жени  Peace
И накрая му писна до такава степен, че ме остави изведнъж и ела да видиш как се обърнах на 180 градуса, бях като ударена с мокър парцал. Изпаднах в такова състояние, че нямах сили и желание за нищо, стигнах до там, че да му се моля и да се унижавам, но така или иначе не се събрахме.  Peace

След това имах друг, който пък беше пълната противополжност - колкото повече се съобразявах с него, толкова повече ме тормозеше и го търпях. И то защото обирах негативи от стара негова връзка  ooooh!

Абе кофти неща. Само, че и това не успя да ме "промени" и да стана по-търпелива и спокойна. ПАк си повтарям същите грешки. И затова всеки път питам - до кога?  Blush

# 434
  • в 1001-та нощ
В тази връзка -  търся тази книга - моля, ако някой я мерне някъде да свирка или ако може да ми я даде за временно ползване  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт