Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 42 991
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • SF
И аз съм същата  Rolling Eyes явно плутон и сатурн не прощават ама аз не го и осъзнавам като го правя, изисквам и приемам за даденост  ooooh! По същия начин като тебе никога не съм съумявала да разрешавам проблемите си във взаимоотношенията с хората, в моя случай винаги са бягали с викове от мен, а аз умело и манипулативно ги изкарвам и виновни   ooooh! след последната ми раздяла се опитвам упорито да разбера за себе си какво толкова правя ама то след дъжд качулка особено като не виждам себе си не става  ooooh!

Мммм... супер! Станахме 3!:) Добре дошли в моя клуб на неразбралите какво толкова са направили.Simple Smile

# 436
То това хич не е за хвалене да ти кажа  Grinning  #Crazy

При мен е малко по-различно.
Аз много добре осъзнавам какво съм направила, но ми е трудно да го променя.  И почти никога не обвинявам първо тях, а тормозя себе си.  Sick
Чак вече на по-късен етап осъзнавам, че за някои неща може и да не съм била толкова виновна Simple Smile

# 437
  • SF
Аз също не се хваля с това си качество. И също си давам сметка къде ли може би греша. Мога да го променя, но не искам. Така най-добре тормозя себе си. Манипулативно ги изкарвам виновни. Объркано звучи и нелогично. Но то ми е като защита от страха някой да не ми танцува върху главата. Е, дансингът е опазен празен, но и в сърцето няма никой.

# 438
В тази връзка -  търся тази книга - моля, ако някой я мерне някъде да свирка или ако може да ми я даде за временно ползване  Praynig Praynig Praynig

Потърси я в библиотеката.

Бих ти предложила - Жизненост и благополучие с Плутон  - Бил Тиърни.Има я в търговската мрежа.

# 439
Елч и моя човек е с козирог в 5ти дом. Я кажи как се грижи твоя за децата? Добър баща ли е? Как се изразява този Козирог в петия дом? Моя също не е искал деца, но има ги по една или друга причина.
Твоята бременност премина при транзит на Сатурн през петия ти дом?
ами козирог на к5 на него му се проявява като строг баща, но и много много отговорен. поставя си децата над всичко и всички, и би изринал света, за да им помогне. не е от лигавите бащи, не е и от бащите-майки, но когато им потрябва винаги е там и никога не би пристъпил обещание към тях и не би ги оставил в калта. определено той е дисциплиниращият родител.

иначе да, дребния го износих и родих със Сатурн в 5 дом. преди това бях ходила на астролог да питам за подходящ момент за забременяване и тя само като видя, че Сатурн ми влиза в 5 дом и даже  отказа да върти картата. каза "сега не е време за забременяване, изчакайте да излезе 2016 г." и ме изпрати. но аз със стрелческия оптимизъм си викам да е тежка, да е тежка бременността колко да е тежка Simple Smile

ами в началото непрестанен стрес заради предишния аборт, все се вслушвах в тялото ми, тук ме боли, там ме боли, дали няма пак да направя спонтанен аборт? добутах до 13 г.с. и на първата ФМ ми казаха, че може да има Даун. ред сълзи, ред сополи, амниоцентеза в 18 г.с., 3 седмици на легло заради опасност от спонтанен аборт заради прецедурта и 4 седмици чакане на резултат. резултатът, слава богу, отрицателен за хромозомни аномалии, но започнаха адски контракции в края на 4 м., шийката се поскъси. до края на 8 м. на легло. адски хемороиди, заради които се опитваха да ме накарат хирурзите да раждам секцио, а и болките бяха адски, отделно главата на бебето вървеше 6 седмици по-голяма и се лакътушеха лекарите от мнения за малформация до "просто голяма глава". и на всичкото отгоре както имах контракции и щях да раждам преждевременно го преносих и го родих стресово и форсирано заради губещи се тонове. тогава имах и Юпитер в 1 дом и качих чудните 30 кила, които още не мога да сваля Sad като цяло няма нещо твърде драматично, но определено не беше спокойната ми първа бременност, когато Сатурн е бил в 4 дом.

# 440
  • София
Значи Елч на адските хемороиди уби желанието ми за деца  Mr. Green
Адри, Есме аз също знам защо бягат ама не знам как го правя не се усещам, може би го правя постепенно и с наслояване  ooooh! Адри и при мен има подобна поредица от връзки само дето грижовния беше Лъв, егоиста Рак  Mr. Green
Аз още се окопитвам от коментарите на Илиана  Crazy снощи давих мъката в ром  Joy
Илита  Hug

# 441
Лейли, Илиана не ти ли каза как да ги отработваш тези неща и да се поправиш?
Аз като говорих с едната астроложка (не Оксана) и й казах, че много добре знам къде са ми грешките и искам да ме посъветва как да работя върху тях и какво точно да направя, тя ми отговори: "знам, миличка, че искаш да се промениш, но от опит ти казвам, че няма да стане". Ха сега де?!  Crossing Arms

Елч, аз също имам Козирог на върха на 5Д и на мен са ми казвали, че може да съм строг родител, но и много грижовен. Общо взето май това, което описа за съпруга си.
Сатурн обаче ще ми го налази този 5Д, макар че има още доста време, но така като те четях за бременноста тогава, хич не ме обнадежди  Blush

# 442
Аз като говорих с едната астроложка (не Оксана) и й казах, че много добре знам къде са ми грешките и искам да ме посъветва как да работя върху тях и какво точно да направя, тя ми отговори: "знам, миличка, че искаш да се промениш, но от опит ти казвам, че няма да стане". Ха сега де?!  Crossing Arms

Адриана, имаш склонност към ниско самочувствие, да си критична към себе си и околните. Трябва да изградиш самочувствие.

# 443
Малко спамерско да се обадя, не съм съгласна, че човек не може да се промени. Ситуациите те променят. Когато аз искам да си променя някоя черта, се поставям в ситуации, които изискват показване на характера, към който се стремя, т.е. излизам от зоната си на комфорт. Трудно е и трябва упорство, но не е невъзможно.

# 444
Да, в ядката си може би не, но начина, по който гледаме на някакъв въпрос, начина, по който реагираме. Аз самата много дълбоко в себе си обработвам нещата и чувствам минали етапи като нещо много далечно от мен, макар да са минали технически само две години оттогава например. От астрологична гледна точка- прогресивното ми слънце е сменило дом и знак, през асцендента ми са минали уран, нептун, а сега и плутон, прогресивният ми асцендент също е също вече в трети знак.

# 445
  • София
Така цял ден се ровя в гуглето за въпросните хармонични карти  Rolling Eyes май схванах основното как и защо се правят, само не схващам аспектите както по принцип ли се гледат  newsm78 и другото което не схващам е гледа ли се въобще значението на аспекта в хармоничната карта или тя е просто за да се види "тежеста" на аспектите  newsm78

# 446

Адриана, имаш склонност към ниско самочувствие, да си критична към себе си и околните. Трябва да изградиш самочувствие.

За самочувствието не знам дали е ниско. Определено не съм от хората, които се изтъкват и хвалят, но общо взето знам какво представлявам, знам какво мога и какъв човек съм. За критичността е така на 100%. Много съм критична към всичко, изключително мнителна и излъжат ли ме, ставам още по-подозрителна. Аз съм перфекционист, искам винаги всичко да е точно, ясно и да знам какво се случва (то няма и как да е друго с този изгряващ знак), но това специално не мисля, че е чак толкова лошо.

Но, ми стана интересно, защо мислиш, че имам ниско самочувствие?  newsm78 кое в картата сочи към това?  Tired

На мен по-големия проблем ми е критичността и мнителността - с това искам да се справя.  Blush

Lightworker, plutonian,

Много пъти съм излизала от зоната си на комфорт, вярвайте ми.  Peace но това само по себе си не те променя, поне при мен не работи. Аз също съм на мнение, че човек е такъв, какъвто е, пине за генералните неща. Това ест не означава, че трябва само да седим и да се оправдаваме. Аз знам, че ще дойде момент, в който може би ще стана по-спокоен и уравновесен човек, ще разбера че от ревност няма смисъл, защото човек 1 живот живее, но на този етап се мъча много и вярвайте ми, не е по желание  Blush

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 02:08 от Adriana11

# 447
Така цял ден се ровя в гуглето за въпросните хармонични карти  Rolling Eyes май схванах основното как и защо се правят, само не схващам аспектите както по принцип ли се гледат  newsm78 и другото което не схващам е гледа ли се въобще значението на аспекта в хармоничната карта или тя е просто за да се види "тежеста" на аспектите  newsm78

Като се прави интерпретация винаги се изхожда от наталната карта като тя се разглежда едновременно и с конкретния хармоник.
Аспектите се гледат и особено, ако се образуват конфигурации с участието на 3 и повече планети.
Примерно, ако се образува голям кръст - това е особено мощна конфигурация и показва, че личността ще се стреми към темата от конкретния хармоник.

Теорията  за производните карти (хармоници) не е нещо ново, но все пак в западна астрология добива популярност чрез книгите на Джон Ади през 50-те години на 20 в.  Той всъщност не е открива „топлата вода”, а просто преработва варгите от индийската астрология.
Най-просто казано става въпрос за концепция базирана на аспектите, чрез която се получават производни карти. Тригона (120 градуса ъглово разстояние между две планети) ако го умножим по 3 (3-ти хармоник) става съвпад. Квадрата (90 градуса) ако го умножим по 4 (4-ти хармоник) става също съвпад. По този начин се получава по-детайлна информация по различните теми в хороскопа. В Солар файър си има функция за построяване на хармоници. В астро.ком мисля, че също имаше.

Попаднах на една книга, в която подробно са описани различните хармоници и има примери как се интерпретират с хороскопи на известни личности. Също има интерпретация на самите аспекти между отделните планети в 4-ти, 5-ти, 7-ми и 9-ти хармоник, така че можете да разгледате дали при вас те съответстват. Лично при мен са изненадващо точни  Shocked.

Можете да я свалите безплатно тук - Д. Хемблин. Карты гармоник

Относно разликите при близнаци и това как могат да се установят чрез използване на хармоници – един много хубав пример - тук.

# 448
За Ади не знам, но аз определено имам проблем със самочувствието. Не за това как изглеждам и какъв човек съм, а когато трябва да поема отговорност да направя нещо, което не засяга само мен. Доколкото съм си разнищвала картата, откривам проблем в Марс в опозиция със Сатурн. Този аскект замъглява преценката ти, кара те да надценяваш конкуренцията и да подценяваш собствените си сили и възможности. Специално при мен , аз съм открила къде ми е проблема. Поставям си прекалено високи цели, за които все още не съм подготвена, от там идва и чувството за безпомощност. Опитвам се да го давам крачка по крачка.
За промяната, продължавам да не бъда съгласна, оптимист и идеалист до край  Mr. Green Аз смятам, че човек си е такъв, какъвто е, да. Но емоциите, които изпитваме, начина по който реагираме, това не сме ние. Това е отражение на заобикалящия ни свят и матрицата, в която живеем и може да се промени. Имаше една сентенция, която много харесвам, но в момента не мога да я цитирам точно. Идеята е, че когато знаеш нещо за себе си, което не харесваш, но не правиш нищо, за да го промениш, то тогава знанието е абсолютно безполезно.

# 449
Но, ми стана интересно, защо мислиш, че имам ниско самочувствие?  newsm78 кое в картата сочи към това?  Tired

Квадрата между Слънцето и Сатурн.

А и съдя по това, което каза за връзките си - че тормозиш себе си, че обвиняваш себе си и дори си се молила на бивш да се съберете. Човек, който е по-горделив, с по-голямо самочувствие това няма да го направи.

Този квадрат кара също така хората да се тревожат много, да цензурират себе си, да се опитват винаги да изглеждат прави, и не на последно място искат да контролират средата. Това при теб се изразява особено в междуличностните отношения, тъй като квадрата е между 4-ти и 7-ми дом - семейство и връзки.

Общи условия

Активация на акаунт