Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) ) - 2 тема

• 42 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Алена кое да видя Ерос/Хирон или Лилит/Юнона?
Нищо не ми изкоментира за синастрията ми  Embarassed

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 17:43 от Lailah

# 616
  • в 1001-та нощ
О, ами аз нещо съм изпуснала - къде да я видя?

А коментарът беше за Ерос и Хирон Simple Smile Ще погледна и съвпада на Лилит и Юнона Simple Smile

# 617
  • София
А коментарът беше за Ерос и Хирон Simple Smile Ще погледна и съвпада на Лилит и Юнона Simple Smile

Ерос и Хирон към куспида на овен не знам как да го смятам че куспида на овен е в 29 градус и 59 мин на 3 дом където са и Ерос и Хирон (в 18-тия градус). Към К8 - куспида на дева правят тригон, а от К6 са на49 градуса  та няма аспект  Rolling Eyes

# 618
И аз като теб Есме, не смогвам да мина на следващото ниво, ама няма да се отказваме Simple Smile

Да попитам, имал ли е някой прогресивна луна в 4 дом- скорпион? Това ми предстои скоро, четох че това е възможно най-кофти комбинация. Въртях в приложението, което Пит препоръча, да видя кога съм имала такава прогресия, ми малка съм била в гимназията и нищо не помня.

# 619
  • в 1001-та нощ
Е, чак пък най-лошия Simple Smile и по-лоши има Simple Smile

Прогресивната Луна показва емоционалния фон - как усещащ вътре в себе си ситуациите, които преживяваш. Задържа се в знак по 2 години и половина. В емоционален план ще имаш Плутонов филтър на емоциите - крайности - от черногледство и стигане до дъното, към прераждане и раждане от пепелта наново ... Обсесии, ревност - ще усещаш ситуациите с Плутонови рецептори. И понеже е в 4 дом - засяга дома, родното място, там, където очакваш да имаш покой.

В самото начало ще квадратира наталния Марс ... Няма да е най-слънчевия период, но промените ще те направят по-зряла Simple Smile После ще се мушне в 5 дом Simple Smile

# 620
Привет!
Бих искала да се включа с въпросче относно адаптация. Синът ми ще става ясленче, но понеже ми предстои пътуване в края на септември, а не съм се разделяла с него, та ясла + мама да я няма за седмица ми се струва повечко стрес, та съм решила да започне октомври. Много бих била благодарна, ако някой ми подскаже какво да гледам, за да изберем подходяща дата...
Предварително се извинявам за глупавия въпрос Sad

# 621
Елч, с всеки един час от деня луната му си е все в скорпион. Луната не винаги се променя от часа. Аз считам, че е с асцендент телец. Но понеже не съм сигурна, пуснах данните без часа. ☺

ето сега вече се почувствах тъпа Simple Smile)) как така - луната цял ден не мени знак!?
ще се връщам в 1 група май. не мислех, че това е възможно  Embarassed

# 622
Момичета, може ли д ами препоръчате книги за начинаещи?

Аленка, знам, че наскоро пишеше за някакви, от които си много доволна (Ръшман май е автора, ако съм запомнила). Ще може ли да кажеш кои са да не се връщам пак в темите назад  Crazy

И ако трябва да се поръчат по интернет, колко време се чака (извън София)?   bouquet

# 623
  • в 1001-та нощ
Тя не е за начинаещи, според мен Simple Smile

Мисля, че масово се препоръчва Астрология за начинаещи - Том 1 е добре, като начало. Може да се потърси в pdf. Ако някой ги купи и изпрати по пощата е 10-15 дни до Европа и около месец до Америка Simple Smile

Не съм сигурна дали е най-доброто, но е хубаво да се започне с базата - светилата - Слънцето и Луната, планетите - вътрешни, външни и транссатурнови, също домовете - кой коя област покрива, сигнификатори ....

След това предсказателните техники - транзити, прогресии, слънчеви дъги и т.н.

# 624
  • в 1001-та нощ
Елч, с всеки един час от деня луната му си е все в скорпион. Луната не винаги се променя от часа. Аз считам, че е с асцендент телец. Но понеже не съм сигурна, пуснах данните без часа. ☺

ето сега вече се почувствах тъпа Simple Smile)) как така - луната цял ден не мени знак!?
ще се връщам в 1 група май. не мислех, че това е възможно  Embarassed

Луната преминава през един знак от-до за 2 дни и половина. Може да го смени за 1 ден, ако е била в последните градуси. Ако не се знае час на раждане, а само дата -  може да се види къде е била на този ден в 00ч и в 24 ч и да се установи дали остава в знака в този точно ден Simple Smile

Дори да се види само в 00ч - може да се прецени - къде ще е в края на деня Simple Smile

# 625
Ясно, ами нещо конкретно, което да ми препоръчаш?  newsm78

Астрология за начинаещи - Том 1 на Уилям Хюит ли?  newsm78

Сега ще задам много глупав въпрос ...

Опитвам се да направя карта в астро.ком, отивам на extended chart selection и се опитвам да намеря къда да натисна, за да видя наталната карта + аспектите между планетите в определен ден, година и т.н.?

Супер тъпо звучи, но не го намирам или поне не знам къде да натисна. Хееелп, плийс  Praynig  Stop  Blush

# 626
Е, чак пък най-лошия Simple Smile и по-лоши има Simple Smile

Прогресивната Луна показва емоционалния фон - как усещащ вътре в себе си ситуациите, които преживяваш. Задържа се в знак по 2 години и половина. В емоционален план ще имаш Плутонов филтър на емоциите - крайности - от черногледство и стигане до дъното, към прераждане и раждане от пепелта наново ... Обсесии, ревност - ще усещаш ситуациите с Плутонови рецептори. И понеже е в 4 дом - засяга дома, родното място, там, където очакваш да имаш покой.

В самото начало ще квадратира наталния Марс ... Няма да е най-слънчевия период, но промените ще те направят по-зряла Simple Smile После ще се мушне в 5 дом Simple Smile

Благодаря ти Алена! Уф, не искам повече такива емоции, преди няколко години имах такъв период в който всяка нощ  "умирах" и на сутринта се стягах за да изкарам деня..Не узрях ли...

Адриана, зависи колко си начинаеща. На Ръшман книгата е добра, но трябва да имаш база от знания. В линковете на 1ва страница погледни, мисля че има на Любомир Червенков, на мен ми беше полезна като за начинаеща.

# 627

Адриана, зависи колко си начинаеща. На Ръшман книгата е добра, но трябва да имаш база от знания. В линковете на 1ва страница погледни, мисля че има на Любомир Червенков, на мен ми беше полезна като за начинаеща.

Ами доста съм си начинаеща. Знам много основни неща, като характеристики, но за това кое как и кога ще се случва - нищо  Blush Някои от нещата в моята карта вече мога да ги видя много добре, но с други ми е доста трудно, а и има още мноого какво да се учи.

# 628
Vi ta, мога да споделя своя опит с прием в ясла. Приеха го точно на датата на възврата на меркурий, който ми е управител на 5.дом, а стартира при съвпад на тр. юпитер със сатурн - отпадане на ограничение, изграждане на нови структури. За адаптацията бих погледнала как е аспектирана луната на детето. И си купете едно шише капки на Бах, смес "комуникация".

# 629
  • SF
В astro.com какво задавате,, за да си погледнете прогресивната Луна? Аз зададох Natal Chart and Progressed New Moon. После виждам на картата, че след него е изписано From 21 January 2011 until 4 July 2040.

Може и да не съм уцелила какво точно да поискам да видя, за да си направя карта "прогресивна Луна".
Но ако е това: имам Слънце и Луна съвпад в Стрелец, 2 дом. Бавните планети са в съвпад със същите в наталната карта (това ли трябва да представлява картата, която търся?) и Юпитер е в съвпад с наталното ми Слънце. Хирон си е в съвпад с натален Хирон. Луната е опозиция на наталната Луна.

Някаква интересна картинка ми се получи с тези съвпади и затова всъщност ви отправям въпроса за карта с прогресивна Луна.

Общи условия

Активация на акаунт