Отговори
# 135
Между другото, миналата година в хотела, в който ходим се е случило следното.
Наемат за нощен пазач на рецепцията момче и му казват, малко преди това, какви док. искат. А в хотела са много сериозни. И той - а сега да представи "Свидетелство за съдимост", а утре, нямааааа. Междувременно е започнал работа, няколко дни, направили му компромиш за Свидетелството, шото казал, че нали е от друг град и трябвало време да го вади и прочие.  И накрая го притиснала хазяйката и той един ден не дошъл на работа. Тя му се обадила, ако няма да ходи, да иде да си вземе други документи, някакви такива неща. Тогава й споделил, че е осъждан за кражба и съответно това ще лъсне със Свидетелството. Хазяйката каза, че го е освободила, но още не знае дали не е постъпила грешно. Самата тя казва, че може би е трябвало да му даде шанс, но пък го е махнала защото е излъгал. Той пък сигурно има основание да скрие....и а, де! И така не е и така не  е  Confused

# 136
Аз го съжалих момчето, чието семейство не поддържа контакт с него.
Коя съм аз да съдя дали е искрено разкаянието му или не. Казва, че съжалява, вярвам му.
Нека майката да не прощава, но е длъжна, за мен е просто длъжна, да помогне на детето си след такова престъпление.
Длъжна е под ръководството на педагозите, психиатрите и всички, които работят с това момче, да си поеме и отговорността и да бъде там до него и да участва в процеса на наказанието, разкаянието и реабилитирането му.

# 137
  • Другата България

Длъжна е под ръководството на педагозите, психиатрите и всички, които работят с това момче, да си поеме и отговорността и да бъде там до него и да участва в процеса на наказанието, разкаянието и реабилитирането му.

Такива там няма. Peace Педагози има, и дотук.

# 138
Негативна,в моя свят е ок децата да заработват джобните си си с лека подходяща за възрастта и уменията им домакинска работа ,НО НЕ с проституция.Как може !

И сега ако ми посочиш къде съм казала, че за мен е ок непълнолетни да изкарват пари с проституция...  newsm78 Само посочих, че кражба е различно от проституция. Ей така си четеш през пръсти и поради прекомерна емоционалност се отклоняваш наляво-надясно. "В твоя свят"... Пък в моя свят е само разврат и разложение явно.

Аз нямам желание да се вживявам в представи как се е чувствала жертвата и близките ѝ. Пречи на обективността. Нужни са решения, не вайкания. В правото емоциите нямат място. Има престъпление, има наказание, след това се почва начисто. Излежано е. Ако няма прошка и няма реабилитиране, по-добре да ги застрелват като кучета. Тъй като в закона не е записано при подобни деяния присъдата да е "застрелян като куче", хубаво е да се помисли какво да се направи, за да се направят тези хора безопасни за обществото. И те няма да станат безопасни, ако нямат къде да спят и какво да ядат, защото при такива екстремни условия и свестен човек може да прещрака, а какво остава за хора с нисък интелект, силна импулсивност и любители на чашката и дрогата.

# 139
  • Другата България
Обществото  понякога ги отритва ей така, само защото са били в затвор - за малолетни, пълнолетни...а за мен поне разлика има от това дали си убил или откраднал.
Но пък и обществото не може да свърши работата на семейството и на самия човек, ако той самия не прави нещо по въпроса.

# 140
Обществото  понякога ги отритва ей така, само защото са били в затвор - за малолетни, пълнолетни...а за мен поне разлика има от това дали си убил или откраднал.
Но пък и обществото не може да свърши работата на семейството и на самия човек, ако той самия не прави нещо по въпроса.
Така е.
Съчувствам на момчето.  Сигурно на доста места са го отритнали  Confused

# 141
Скрит текст:
Между другото, миналата година в хотела, в който ходим се е случило следното.
Наемат за нощен пазач на рецепцията момче и му казват, малко преди това, какви док. искат. А в хотела са много сериозни. И той - а сега да представи "Свидетелство за съдимост", а утре, нямааааа. Междувременно е започнал работа, няколко дни, направили му компромиш за Свидетелството, шото казал, че нали е от друг град и трябвало време да го вади и прочие.  И накрая го притиснала хазяйката и той един ден не дошъл на работа. Тя му се обадила, ако няма да ходи, да иде да си вземе други документи, някакви такива неща. Тогава й споделил, че е осъждан за кражба и съответно това ще лъсне със Свидетелството. Хазяйката каза, че го е освободила, но още не знае дали не е постъпила грешно. Самата тя казва, че може би е трябвало да му даде шанс, но пък го е махнала защото е излъгал. Той пък сигурно има основание да скрие....и а, де! И така не е и така не  е  Confused
Разбрах.Ами и собствения бизнес е нещо за което всеки работодател е работил много и упорито .До някъде има дейности, за които не е чак толко рисковано да бъде нает.Да речем общ работник в строителството например.Но пък това е тежка ,непривлекателна работа .Имам познат,който непрестанно изпитва недостиг на такива работници и не би върнал никой стига да :спазва работното време ,да не скатава и да не пие на работното място.Оказва се че кандидати няма.
 С ръка на сърцето си казвам  аз не бих наела такъв човек.Не бих рискувала всичко за което съм работила с години.Не искам да имам контакт с такива изобщо.

# 142
Няма полезен ход тук. Ако кажеш, че си бил в затвора - никой няма да те вземе на работа. Ако не кажеш - излъгал си бил, махай се. И няма как да знаеш работодателят ти от кои ще е - с нетърпимост към затворници или с нетърпимост към лъжата. Истината е, че никой не ги иска тези хора и пак свършват в затвора, защото на глад не се търпи.

# 143
  • Другата България

С ръка на сърцето си казвам  аз не бих наела такъв човек.Не бих рискувала всичко за което съм работила с години.Не искам да имам контакт с такива изобщо.
Ето потвърждение на казаното, нагледно.
И как после тези хора да се чувстван НЕотритнати? Като поне не им се дава шанс? Къде е гаранцията, че някой неосъждан няма да направи по- големи золуми? Няма такава.

# 144
Tръгна от тук:
Навремето ми беше странно и някои съученички, дето се хващаха с разни чичковци, които им купуваха палта, ботуши, телефони и техните се правят на 3 и половина.

Прочетох те, просто не мисля, че подкрепяната пасивно от родителите проституция е към темата за кражбите. Peace Съученичките ти с чичковците не са крадли.

И какво като не са крадли?Явлението проституиращи деца не е ли
Както и да е забрави!
Merri_An , в строителството има работа и са такива хора.Проблема е там че те нямат почти никаква квалификация и възможностите не са кой знае какви.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 18:11 от mamamari

# 145
  • София
То затова трябва да си опичат акъла, за да не си крият после свидетелството за съдимост! Акъл за пет пари нямат и всички се мислятбза велики е недосегаеми.

Мамамари, хич не им е лесно на мацките сбякетата и чичковците, дамо на теб тимсе струва, че получават нещо наготово.

# 146
  • Другата България
Защо не допускате, че човек може да се промени? Може да съм наивна, но вярвам, че е възможно. И ако се даде шанс на правилния човек, то той би бил по - добър работник от някой син, брат, зет или шурей на поредния чичко паричко?
Проблемът е да се отсее просото от плявата, това е на практика трудно.

# 147
  • София
Рискуваш ли? Аз не.

# 148
  • Другата България
Аз ли? За какво?

# 149
  • София
Да изпълниш това, което написа за наемането?

Общи условия

Активация на акаунт