Отговори
# 165
  • До морето
Аз по надолу дадох пример и с деца, които не са в яслата, ама ти може да не си допрочела. А пък пари ей така, ако ми намери на улицата 2 пъти по ред, пак трябва да светне лампа. А стигне ли се до тайници и подобни, работата е изтървана и вече си имаш престъпник. Нали, затова говорим, че този маниер се започва в ранна детска възраст и именно от там трябва да започва контрола. Или сега да си затварям очите, като си прибира чужди играчки, пък после като стане на 12-15 да му обяснявам, че не е хубаво да се краде от училищната лафка?

Прочетох те, просто не мисля, че подкрепяната пасивно от родителите проституция е към темата за кражбите. Peace Съученичките ти с чичковците не са крадли.

Е, да де, ама те родителите не знаят от какво са тези парцалки и телифончета, поне не в началото.  Може да ги е откраднала в мола, може да проституирала, а може и наркотици да продава,  всичко може. ..И пак стигаме до там,  че няма как един родител да те забелязва какво носи детето му вкъщи, независимо дали е в яслата или в гимназията. ..?

# 166
  • София
ако добре се крият, може и да не забележи доста време, освен ако услужливи комшии или познати не изтропат новината. Примерноо, има парцалки, обаче ги слага в една чанта, а излиза от къщи с дънки и фанелка, а после се преоблича. Навремето ние правехме така с престилките, не е някакво гениално реешение, но работи.

# 167
Мой много, много близък възрастен роднина беше пребит  - счупен таз, счупена бедрена кост, спукан череп заради колосалната сума от 20 лв., след което почина 10 дни по-късно.
Извършителите - с многобройни висящи дела за какво ли не. Още са на свобода. Ако ме питате - лично бих им причинила доста ужасни неща и не, нито условна присъда, нито 3-5-10 г. са ок за мен  Peace
Пък нека съм жестока  Stop

# 168
Да си призная честно рядко срещам толкова много потребители във форума, с които да споделям едно и също мнение. Радвам се, че единомислието ни е точно по тази тема.  Peace

# 169
  • Другата България
Ето нещо във връзка с темата http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4920579.
Реакцията на майката....някой може ли да я осъди за нея? Кофти ситуация, много трагична.

# 170
Нима очаквате да не й е жал за сина й? На тези майки им е дори по-трудно, защото никой дори не им съчувства. Дори напротив. И не само на майките, а на близките роднини изобщо. Помните заканите към дъщерите на акушерката.

# 171
  • До морето
Права е за себе си майката, ама малко в повече ми идва още на същият ден да плаче, щото животът му няма да е същият. А за тези двете деца живот въобще няма!

# 172
  • София
Ами не е права майката, нейното дете е живо, ще  полежи в затвора и ще излезе. А тези родители са загубили децата си, невръстни младежи, не запознали се с живота.  Чий живот е свършил нейния ли? Или неговия? Или по-скоро този на децата и родителите им?

# 173
Ти не си обективна. Няма как и да бъдеш.

# 174
  • Другата България
Нима очаквате да не й е жал за сина й? На тези майки им е дори по-трудно, защото никой дори не им съчувства. Дори напротив. И не само на майките, а на близките роднини изобщо. Помните заканите към дъщерите на акушерката.
Не казах, че очаквам или не каквото и да е, попитах някой може ли да я осъди. Аз не.
Което не значи, че оправдавам или там каквото и да е постъпката на младежа, или не смятам, че е огромна трагедия загубата на две млади и невинни деца.

# 175
  • София
Бих поговорила с този човек  - ако не е признал вината си, да го направи Ще му бъда морална покрепа. Ако мога и с друго да съдействам - на драго сърце бих го сторила, стига да не е следващо престъпление

# 176
Ето, Мери, осъдиха я.

# 177
  • Другата България
Да, видях.....но пък самата ситуация е много ..знам ли, смотана. Tired

# 178
  • София
нещо като Престъпление и наказание? Да не забравяме, че героят там си призна след дълги терзания, а получи опрощение едва след като изстрада каторгата и почти умря.

# 179
Няма как да си обективен. Имам пример пред себе си.

Общи условия

Активация на акаунт