Отговори
# 195

Какво между другото значи думата "постъпили" в заглавието на темата? Защо да постъпваш някак ако друг е извършил престъпление? Надявам се въпросът не включва опцията дали ще предадеш близкия на властите.

А да кажем, че включва? От вчера си мисля, какво бих направила на мястото на тая майка, ако знам, че сина ми участва в такива гонки постоянно на място, където е почти неминуемо някой да загине, където вече се е случвало и има немалка вероятност да се пречука самия той?

Винаги когато такива неща се случват, се оказва, че е имало доста голяма вероятност някой да ги предотврати, нали...

# 196
 Винаги когато такива неща се случват, се оказва, че е имало доста голяма вероятност някой да ги предотврати, нали...

Не доста голяма, а 100%. Не, че не се случва периодично да звъня за тези по Околовръстното, но не е всяка вечер. Но точно в онази вечер, когато са убили двете дечица звъннах.  Имало сигнали, ала бала. Ама къде сте, че се чува  Rolling Eyes Демек, ако не се чува толкова не е проблем, а че по всяко време минават невинни хора с колите си по трасетата на гонките - много важно. То е ясно, че хората звънят, ясно е и че родителите на много от келешите, които са малки, знаят, ясно е и че полицията знае.
Това си е предумишлено убийство. И виновните са много!

Може да каже, че МНОГО съжалява. И да се извини за причиненото от името на сина си.

С това съм съгласна. Пък после да прави каквото ще майката, да му помага или каквото там.  

# 197
Какво да каже майка му? Ако се извини, ще признае вината му, първата фаза при подобни ситуации, е отричането.
Тук и сега, в нейните думи не може да се търси рационална мисъл, а само опит за защита. Инстинктивна, майчина. Тя е еманацията на бледата защита на майките из паркове и градинки, които не се свенят да подвикват на други родители, ако и децата им да са виновни. Психика, какво да правиш.

# 198
  • София
Може да каже, че МНОГО съжалява. И да се извини за причиненото от името на сина си.

Няма да го кажа, най-малкото защото адвокатът няма да й разреши. Те ще опитат всичко, за да го изкарат невинен и да го оттърват. Освен ако на извършителя нещо не му проговори отвътре, но се съмнявам - страхът от затвора ще го кара да се съпротивлява до последно.

ами, ако си е навил на пръста нищо не можеш да направиш, освен да се молиш на Господ да не се случи нещастие я с него, я заради него.

# 199
Снощи гледах репортажа. Голяма част от думите на въпросната майка са услужливо пропуснати в напечатаното интервю - тя директно обвини децата, ходели не-знам-си къде, мотаели се пред колите, безобразници с две думи.
А нейното момче - е, то просто си карало, горкото. Сигурно с не повече от 30км/ч и тук някакви деца му се изпречват на пътя...

Това, ако не е нагло безочие?!
Ох, да! И щяла да си сложи край на живота! И момчето й бил такъв, че последната си капка кръв давал! Типичен мелодраматизъм за етноса им!

# 200
Ако се изисква висш морал, за да оставиш детето си да изтърпи наказание, голямо или да се отречеш от него в името на справедливостта и прочие, то за едно извинение, не се иска кой знае колко. И ако не е извинение, то поне да млъкне!

# 201

ами, ако си е навил на пръста нищо не можеш да направиш, освен да се молиш на Господ да не се случи нещастие я с него, я заради него.

Де да знам дали не мога да направя. Първо си мислех, че е някакъв малък с родителска кола, той май се оказа 28 годишен лонгур.
 Ще сигнализирам аз на полицията бе, да му вземат книжката, оказа се ,че им липсвали свидетели на тия гонки, по-добре, отколкото да го погребвам, или да ме заплюва цяло село.

Да кажем, че сега момчето ви вечерта отива на околовръстното и участва в някаква гонка, да си седя у нас, докато ми го покажат изстърган от асфалта ли? Не ги разбирам тия родители, много спокойни, егаси.

# 202
  • София
не е до спокойствие, просто в един момент става ясно, че не можеш да спасяваш човека от собствената му глупост. Той не само, че не иска да бъде спасяван, а дори още по-настървено прави това, което си е наумил.

# 203
  И какво, значи,  всички да чакат кого точно ще уцели с колата или около кое дърво ще се увие? Аз не искам да го спасява, а да го СПРЕ.

Може да не е възможно, не знам. Но както описаха нещата, не ми се вижда толкова невъзможно цяло село, кмет и полиция да не могат да спрат два мангала години наред.

# 204

И какво дете какви 5 лв ?Говорим за мъж.
Е на мога да ги разбера тези ''майки''. То  зрял мъж станало ,тя не разбрала. Ми и за това са и на тоя хал и те и ''децата '' .
В момента в който започне да разбира 4-5 г вече е личност и от него трябва да се изисква отговорност за всяко действие и полека, лека с годините да се  изисква от него все повече.
Ей заради това криво разбрано родителство  у нас много пораснали ''деца'' живеят при родителите си и въобще не отлепват че трябва сами да поемат отговорност за живота си.Ако родителя е сляп за това че детето му расте ,то как това дете да го осъзнае.Годините си минават ,а то един ден се оказва голям но не пораснал възрастен очакващ някой да го отглежда вечно все едно е дете.Те не са подготвени нито за семейство ,нито за родителство нито занаят как да се справят в живота. Жалко за тях!
Недоумявам обаче защо родителите им ,които уж ги обичат ,а им го причиняват.

# 205
  • София
http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-katastrofa-peshehodna-pateka-19774404?nt=4

Цитат
По разказ на очевидци водачът в първия момент не е осъзнал какво се е случило и е искал да напусне местопроизшествието. С него обаче се е саморазправил случаен минувач и шофьорът бил задържан до пристигането на полицаите.

Не,че после не са го пуснали де, човек е убил, не е да е обидил някой, та чак да го арестуват.

Все по-безотговорни са младите хора.И въпреки,че непрекъснато повтарям на внука, да мисли за последствията, преди да направи нещо, да не мислите,че мисли?През едното ухо влиза, през другото излиза.

# 206
  Да кажем, че сега момчето ви вечерта отива на околовръстното и участва в някаква гонка, да си седя у нас, докато ми го покажат изстърган от асфалта ли? Не ги разбирам тия родители, много спокойни, егаси.

Може и да не знаят.
Пред нас ежедневно дрифтят - денем, нощем, с коли, с мотори... Никой обаче не вижда и не чува - ни полиция, ни КАТ, никой. Иначе свидетели и сигнали - колкото щеш. Санкции обаче няма.
Та затова питам - откъде пък родителите да знаят, като може дори да не подозират как се забавляват вечер вече порасналите им деца? В моя случай - дори да не живеят в нашия град?
Щото нали - ако се интересуваш, звъниш и питаш къде е и какво прави - ау, не може, мамино синче и муньо бил. Като не му се месиш в живота - къде ти е родителската отговорност.
Е-е-е, угодия няма!

# 207
И според мен може да не знаят родителите. Макар че белези има, този тип с гонките все тунинговат нещо по колите, фейсбуците им са пълни с цитати за "бензин в кръвта", колко скучен е животът без адреналина и как сладко се умирало от висока скорост.  Rolling Eyes Специфична култура е, подхранвана от "Бързи и яростни" и подобни филми.

# 208
То  зрял мъж станало ,тя не разбрала.

Напротив, убедена съм, че е знаела за тези гонки, но не е намирала нищо нередно, нали е на мама момчето /нищо, че може да говорим за 30 годишен пръч/. В по-големите градове има вероятност родителите да не са наясно какво точно правят децата им и къде точно скитат нощем, но по селата мащабите са съвсем други и всичко се случва пред очите на всички, те и не се крият.

Дъщеря ми беше преди седмица при дядо си на село и ми каза, че баби от селото, за пореден път са ѝ направили забележка защо се вози с колан: "баби, тук всички се знаем, полицаите са си наши момчета, махни го тоя колан"... Наблюденията са ми подобни и за други малки населени места.

Защо извинението и съжалението са тема табу, не се очаква някоя публично майка да се откаже от детето си, но не е ли човешко поне да поднесеш съболезнования пред жертвите на "златното синче" и да не засипеш с обвинения мъртвите? Ще се повторя-не един и два пъти съм гледала новини по чужди телевизии, в които дават родител на престъпника и майката/бащата със сълзи на очи, моли за прошка, заради стореното от детето му, тук-има ли поне един такъв случай?

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 13:06 от Magnificent

# 209

Може и да не знаят.
Пред нас ежедневно дрифтят - денем, нощем, с коли, с мотори... Никой обаче не вижда и не чува - ни полиция, ни КАТ, никой.
Наборите на щерка ми вече "дрифтят" с колелетата-и то на натоварена улица, където минава и автобус.  И моята хубустница иска с кънките след тях да "дрифти".... ooooh!
Вчера на площадката разбрах що е то "дрифт", а уж знам английски...
Загряват мамините синчета за моторите, докато майките им дремят някъде.
И после -олеле какво стана..докарали синчето изгребано от асфалта, а моторът на парчета..

Общи условия

Активация на акаунт