Албена Денкова: Не. Как може да излезеш от такава ситуация толкова бързо? Смятам, че доста време ще ме държат и мен, и Максим и последствията, и спомените. Не мисля, че толкова бързо човек може да се възстанови, още повече - когато всичко е толкова изнесено на показ и толкова коментирано от всеки един човек. Честно казано, доста трудно е да се възстановиш.
- Как го преживявате?
- Ами много трудно. Съжаляваме безкрайно за това, което се е случило. Може би три седмици аз не можах да изляза изобщо от вкъщи. Чувствах се много потисната, много тежко ми беше. Максим и до момента почти не излиза от вкъщи, само когато се наложи. Наистина е много трудно и то не може да се опише с думи като преживяване, защото ние не сме го преживели още.
- Приемаш ли го като твоя лична трагедия?
- Това е една драма, една трагедия, която е изцяло в нашето семейство. Не само аз и Максим сме потърпевшите, ами и цялото ни семейство – и майка ми, и баща ми, и сестра ми, и няколко от най-близките ни приятели и познати също.
- Намираш ли оправдание за Максим?
- Аз не мисля, че съм достойна да го съдя. Смятам, че има нещо по висше от мен, което ще го съди. Смятам, че наистина неговата съвест, това, което той е преживял, видял и почувствал в тези моменти, ще остане в него цял живот и общо взето не мисля, че трябва да има и друг съдник.
http://www.frognews.bg/news_2238/Albena_Denkova_Misleh_che_shte_ni_linchuvat/