Искам да кажа ... (49)_10.08-16.08

• 37 754
  • 711
  •   1
Отговори
# 630
Даун, моята белачка за картофи беше върху моноблока в тоалетната на етажа, на който не е кухнята. О.к. ли си?

Нино, това със събора и неканеното го зная, но то не ми е автентично, а ми е пиянско.

При нас правят курбан за Илинден, каня ви. Цялото село се събира на една поляна горе в Балкана, на една огромна, равна като тепсия поляна. Някои ходят още от вечерта- спят под звездите. Рано в деня на самия курбан, се заколват  овце /гадната част/, готви се курбан-чорба по рецепта, която знаят само един 90-на годишен дядо, синът му- около 70, внука му на 40 и малко и така ще бъде и натам. Чорбата се раздава на дошлите. Баби носят погачи, които се точат на конци като козунаци, а са високи по  две педи /погачите, не бабите/, чупят се баници, мазни като душата на най-големия натегач, реже се домашно сиренце от старопланински овце и кози; правят се салати от домати, големи като главата на третокласник и се налива домашна ракия коя от коя по-пивка. А чорбичката, ако и да е с месо, така хубаво ми мирише.
А като се нахранят, и млади, и стари, му удрят по едно хоро и така до заник слънце. Е, после и някой бой може да му ударят, но по него време ние отдавна сме си у дома, а аз бърша джипа от разлятата курбан-чорба, която задължително си вземаш в котленка за вкъщи.
И джипът не е хвалба, то е единственото превозно средство, на което може да се качиш и да те отнесе там, където, ако е ясно, виждаш морето.

Ако искате, елате ми на гости.

# 631
И да дадеш линк към блога! Направи го!

Нещо "на първо четене" не съм очарована от начина, по който (не) са защитени авторските права. Ще поговоря първо с  приятели и познати, които имат доста активни блогове, и тогава ще реша.

Даун, на мен ми се случвало да сложа съд в друг съд... Казваш, че купата е голяма, но виж да не си я пъхнала в още по-голяма. Провери също така в банята и шкафовете за обувки. Не се шегувам  Embarassed

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 14:58 от BirdsFlu

# 632
Даун, а в хладилника?

Е, Яна, то че съм изкуфяла е видно, но не чак толкоз  Mr. Green. Първо там проверих, после на масата и се почна - фурната, гардероба, пералнята, спалните, гаража, миялната  Joy.

Или ще я намеря, или ще се разсмърди историята  Joy.

Каси, и в кенефите и баните проверих, а заради Бърдс и в шкафа за обувки, макар, че стелажите са наклонени и няма как да закрепя пълна купа Simple Smile.

Все още е мистерия, дано успея да заспя  Joy

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 14:58 от Down Under

# 633
  • Варна
Даун, а в хладилника?

По-скоро върху хладилника ! Често оставям чинии аз там ,уж за малко ,да изляза и хоп ... Laughing

# 634
Down, виж в гардероба, банята или багажника на колата А, гардероба си го проверила вече. hahaha

И в гаража я няма, а аз със сигурност не съм я изнасяла от къщата. 150 кв. е, а все едно е черна дупка. Хем ми е смешно, хем ме побърква. Случвало ми се е да забутам нещо и преди, но обикновено е малко - пила, пинцета, а сега цяла огромна купа с таратор (яде ми се и това още повече ме побърква).

Аз, понеже мислех, че филодендрон е друго, различно от снимката на Чек гугълвах и ....https://www.google.com.au/search?q=%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B … bATW&dpr=0.85

Те са стотици хиляди видове.

Да, точно така за филодендрона. Има много видове.  Аз това упражнение с гугълването го направих миналото лято, за да идентифицирам едно растение, което спасих - някой го беше изхвърлил и аз го прибрах. С мъжа ми като детективи отметнахме какво може и какво не може да бъде и накрая го идентифицирахме като филодендрон, тип втората снимка на втория ред.

Купата да си я дала на кучето? Хладилник? Съдомиялна?

# 635
Намери ли я? Ако знаеш колко работа имам, но седя и чакам да разбера мистерията с австралийската купа.  Joy

Касита и Нина, много ми се ходи на такова събитие. Ако бях наблизо щях да дойда.

# 636
И аз се развълнувах от тази купа.  Mr. Green

Докато снава още дума за филадендрона, да покажа снимка в по-близък план на "принта" на цвета. Като медена пита е. Дали няма за цел да лъже пчелите и да пристигнат сега на ята? newsm78
Скрит текст:

# 637
Между постването направих поне две обиколки и, не! Няма я. Замислям се да си сложа лентичка...ден първи от изчезването на таратора (на мен ми е по-жал за него, отколкото за купата:-)).

Чек, направо съвършен принт. Във ФБ попаднах на статия за намирането на многоъгълничи, които покриват цяла равнина. Най-сложно било с петоъгълниците и наскоро открили нов вид, който да покрива плъто равнината.

Не бях се замисляла за икономическия ефект - оптимизиране на ресурси (плочките напр.). Беше много интересно.

# 638
Мале, какви форми! Каква симетрия! Природата е Бог! Може да е измислила тая примамка за пчели.
На мен и на Касита ми хареса много разказа за курбана. С удоволствие бих присъствала! Бих опитала питките на бабите! Другото само не, не обичам такива курбан чорби.
Тук на Поклади се събират много хора на едно място.  Поклади или Сирни заговезни. Палят се огньове и се прескачат.

# 639
Аз само на Богородица съм ходила на курбан в църквата, кочто носеше и името и. Баба ме водеше и беше много интересно.

# 640
  • Ямбол
Нино, ти не си ли в София?

И тук на Сирни се палят много огньове, особено в квартала, който ми предстои да обитавам. Обаче палят гуми и смърди ужасно и всичко става в сажди.

Аз започнах да пия едно лекарство, чиито странични ефекти са кофти и са се проявявали в известна степен преди, когато пак се е налагало да го пия. Та, ако забележите някакви отклонения от нормалното ми поведение, да знаете, че е от лекарството и може да ми кажете да внимавам. Един от ефектите е халюцинации. От сутринта през час два чувам нещо да пиука - еднократно. Станах, гледах за някакви телефони, не е като че ли от тях. Много си мисля, че може да е хладилникът или фризерът, които са заедно, но нищо не свети и не дава индикация за нещо нередно. Вече си мисля, че ми се причува. Ютия не съм ползвала, но и нея ще проверя. Мистерия.

Даун, да кажеш ако я намериш купата, че и аз се впечатлих от изчезването. Дали не е възможно синът ти или кучето да са я обърнали по невнимание и той да я е измил и прибрал?

# 641
От София съм си, Лиляна. Но живея в квартал от селски тип  Mr. Green , където все още се спазват доста отколешни традиции. И има възможност да се спазват. Предпоставки, така да се каже. За повечето много държа, а за някои като лазаруването, имам особено важно участие да се възроди подобаващо. От тази пролет. Че беше позамряло.

# 642

Даун, да кажеш ако я намериш купата, че и аз се впечатлих от изчезването. Дали не е възможно синът ти или кучето да са я обърнали по невнимание и той да я е измил и прибрал?

Лиляна, ако синът ми е измил и прибрал купата, ще е още по-голяма мистерия  Joy.

Няма я все още, а аз вече изчерпах всичките си догадки. Ако не се появи до утре сутринта, наистина ще си сложа лентичка Simple Smile.

(Поне днес си намерих ръкавицата, която кучето беше заровила). Изгонете ме да си лягам, утре ме чакат парламентарни въпроси, които не съм донаписала Sad.

# 643
  • Ямбол
Никакво лягане, докато не кажеш къде е купата с таратор! Wink

# 644
От София съм си, Лиляна. Но живея в квартал от селски тип  Mr. Green , където все още се спазват доста отколешни традиции. И има възможност да се спазват. Предпоставки, така да се каже. За повечето много държа, а за някои като лазаруването, имам особено важно участие да се възроди подобаващо. От тази пролет. Че беше позамряло.

Ай стига МА Simple Smile, от баровска маХЛА си.

Много обичам да те чета. Всяка седмица почти катерех Комините и си слизах през Боянския водопад.

Сега съм станала такъв тщфлек, че и до магазина с кола ходя, а е на 5 минути.

Общи условия

Активация на акаунт