Искам да кажа ... (49)_10.08-16.08

• 37 772
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
Но по-добре да не задълбавам, не е дискусия за тази тема и в тази атмосфера Hug

На мен ми е интересна темата, но си права за незапочването на дискусията, че ако почна да говоря на тази тема, не мога да се спра.  Mr. Green Много ме е яд и мен на две-три приятелки като описаната от теб. А подозирам, че много ще се припознаят в техния образ и ще има обидени.

# 586
Абе тая тема е за всичко Simple Smile аз също мисля, че все пак разбрах какво искаш да се дискутира. Но също така прочетох "взел и е док. за самоличност", което вече е много натрапчив сигнал за по-сериозни неща. А не за обикновен дембел, дето жените не щат да притесняват и гледат да не строшат рахата на скъпоценния принц. Но няма да настоявам повече  Peace ако пуснеш тема, ще се включа.

Преди малко във фейса, приятел спомена чушкопек и..... абе идва есен, казвам ви. Нямам търпение да правим зимнина. Има магия в тая работа.  Heart Eyes

# 587
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Да, да, Нино, това с документа е индикатор за опасност, от това се опасява и майка и. Брат и обаче казва, че документът не е взет насила- поискан е и тя му го е дала. Пък после се оплаква, че не може да пътува до вкъщи без разрешение. Иначе англичанинът е обикновен идиот с патриархални идеали, който е намерил кокошка, която да го слуша- понеже коя англичанка би се навила да ражда до откат (имат три деца, той иска още поне две), да не работи, за да отгледа идеалното поколение, да няма амбиции и нищо, НИЩО. И всичкото това за единия живот наготово в обетованата земя, че нали ако не е омъжена, трябва да работи в пустата Англия ...

# 588
  • Луната ни пази
Джо, а какъв е проблема, ако тази ситуация и харесва, тя се чувства добре и щастлива?
Ако е споделила обратното, ако е дала сигнали, че е тормозена, бита и т.н., мисля че близките и трябва да и подадат ръка. Ако обаче тя се чувства щастлива, дори и за тях да е онази патка в Ливърпул, нямат право да и налагат тяхното виждане за живота.

# 589
Хайде сега, "нямат право", "налагаг" ... Те няма как да й наложат нищо, но няма и как да не се ядосват на овчедушието й. Най-вероятно я и познават добре и знаят, че не е точно щастлива по този начин.

# 590
Не съм казала, че има проблем. На нея може да и харесва така. Може и да не и харесва, но да и е удобно. Не ме интересува всъщност. Защо всичко трябва да се свежда до проблем? Не говорех за "проблем". И никой нищо не и налага, просто вече не я харесват. Собственото и семейство.

И за да не стават отново недоразумения (явно наистина само Чек ме е разбрала)- аз не гледам на такива жени като на жертви. Те имат възможност за живот, както всички имаме (за разлика от жените на много, много места по света) и вместо да живеят, предпочитат да живуркат.

# 591
Не съм казала, че има проблем. На нея може да и харесва така. Може и да не и харесва, но да и е удобно. Не ме интересува всъщност. Защо всичко трябва да се свежда до проблем? Не говорех за "проблем". И никой нищо не и налага, просто вече не я харесват. Собственото и семейство.

И за да не стават отново недоразумения (явно наистина само Чек ме е разбрала)- аз не гледам на такива жени като на жертви. Те имат възможност за живот, както всички имаме (за разлика от жените на много, много места по света) и вместо да живеят, предпочитат да живуркат.

А те вероятно си мислят, че ти и аз живуркаме, защото работим и се (можем да се) издържаме сами.

# 592
О, със сигурност. И си научават мъжлетата да живеят с мисълта, че са крал и господар на цялото женско царство. Един път англичанинът се опита да ми разясни кога ми е разрешено и кога не да посетя тоалетната и беше искрено и до дъното на душата си потресен, като го пратих да пасе, без много да се церемоня Laughing

# 593
  • Ямбол
Понякога нещата изглеждат различно отвън.

# 594
  • Луната ни пази
А според нея може би живуркат онези, които нямат семейство, дом, деца...Няма правилно и грешно, няма рецепта за това как се живее живота. Щом човек спазва моралните и правните закони, от там нататък никой не може да му определя начина на живот. Не я уважавали, значи не уважават правото и на избор. Ако за един една позиция е овчедушие, за друг тя е начин на мислене, на живот...

# 595
А според нея може би живуркат онези, които нямат семейство, дом, деца...Няма правилно и грешно, няма рецепта за това как се живее живота. Щом човек спазва моралните и правните закони, от там нататък никой не може да му определя начина на живот. Не я уважавали, значи не уважават правото и на избор. Ако за един една позиция е овчедушие, за друг тя е начин на мислене, на живот...

+1234567890

Джо, като цяло не те разбирам. Т.е. наясно съм какво казваш, но не го приемам, защото съм се научила да съдя само хората, чийто начин на живот е твърдо извън закона. За останалите съм приела, че както вероятно и моят живот на някого му се струва живуркане, така, ако се вгледам и милион други ще ми се струват направо с надпис "Изход: Самоубийство!".

# 596
Кога ти е разрешено да посетиш тоалетната? Shocked Това звучи безумно. Да не би тоалетната да е била в Бъкингам? ooooh! Или просто мисли българите за втора ръка хора.

# 597
  • Луната ни пази
О, със сигурност. И си научават мъжлетата да живеят с мисълта, че са крал и господар на цялото женско царство. Един път англичанинът се опита да ми разясни кога ми е разрешено и кога не да посетя тоалетната и беше искрено и до дъното на душата си потресен, като го пратих да пасе, без много да се церемоня Laughing
Джо, нали знаеш, че за всеки влак си има пътници. Има мъже, които властват, други, които избират равни на тях жени, има и такива мъже, които обичат да бъдат управлявани. Кое е правилното? Има жени, които обичат да ги водят и да не мислят за нищо, има такива, които искат да са равни на мъжете си, има и такива, които обичат да властват? Кое е правилното? Не е живуркане, живот е, шарен, различен ...

# 598
Аз споделях тук за един такъв, който хем жена му разреши да я обсеби, хем той само това чакаше и определя от диетата й за деня /кърми/ до това докога ще бъдат кърмени децата му, какво и как да се хранят, с какви дрехи да излязат точно днес и пр, и пр. Това са психични разстройства, и при двамата, и олицетворяват израза: "Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак!".

# 599
Окосих ливадата! Изпотих се! Изморих се, косенето бе скоростно, че аха да завали. Приятно ми е! Страшен толуп съм станала от към физ. натоварване. Не, че се спирам, все шетам по нещо, но не е това, което ми трябва.  Трябва да изляза от зоната на комфорт.   Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт