Спалното бельо

• 71 571
  • 271
  •   1
Отговори
# 165
Много зависи какъв шаршаф ползвате. Аз в Сф също имам един чаршаф който е от трико или нещо такова лигаво и си го ползвам и аз за над матрака и след това си слагам чаршафа от спалния комплект, но тук където сме само от късата страна са с ластик, а от дългата са си прави, сатениран памук е и си е перфектно за спане.
Някой да сподели дали си е взимал бъзглавница с мемори пяна на Икеа. Сега погледнах че имат и те ама странно е че пише че се пере, и о не само за калъфката, а за цялата възглавница. За детскавъзглавница на кой модел трябва да се спра от техните? Гледам са различни грамажи. Сегашните на които спим са пухени и са около 1,5кг. някъде.

Ако е тази, то пише

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/40269925/

инструкции за поддръжка
калъфка
Машинно пране 60 ° C.
Не избелвайте.
Центрофуга и сушене.
Iron - средна температура.
Не Chem. Clean.

възглавница
Не мийте.
Не избелвайте.
Не сушете.
Не гладете.
Не Chem. Clean.
Избършете с влажна кърпа.

самата възглавница не се пере.

Аз и без това исках да пиша. Имах такава от мемори пяна, но наскоро купих ново легло от натурален каучук и с него, и такава възглавница, и просто няма място за сравнение. Каучукът е невероятно еластичен и вече втори месец нямам болки във врата или гърба.
Та реших вчера да пробвам какво ще стане ако изпера меморито. Laughing
Сложих го в пералнята и като го извадих, беше станалo на 3-4 парчета.
Това за информация, че като пише ДА НЕ СЕ ПЕРЕ, значи не може да се пере. #Crazy

# 166
  • оттам, откъдето започва България
Нямам нужда от сто покривки на един матрак.
Чаршафите с ластик ги ползвам за долен чаршаф. Матракът ми си е такова покритие, което да е удобно за чаршафа, за мен, а и има някакъв слой отгоре, което е приятен при лягане.
И нашия матрак е много хубав и дори има възможност калъфа му да се пере, но аз слагам протектора и чаршафа с ластик с цел да не се цапа.

# 167
  • ГО
Е от какво да се изцапа, че да му слагам 100 покривала и протектори?
Матракът си има калъф, отгоре протектор и след това си е чаршафът. Дали с ластик или без, то си е чаршаф и за такъв го ползвам.
Относно възглавниците, ползваме на Дормео, които могат да се перат и се сушат в сушилня. Не само калъфите, самите възглавници, пълнежът, се пере.

# 168
Някой купувал ли е от спалните комплекти на Некст? Харесала съм няколко на сайта...

# 169
  • ГО
Аз съм поръчала, ама детски, утре предполагам ще дойдат.
И за нас съм харесала, ама като видя детските как са, ще преценя дали да си взема.

# 170
  • София/Севлиево
Напоследък и аз съм на темa чаршaфи. Последно от Икеa взех два с лaстик, които сa за моятa спaлня и за тaзи на мъжa ми и спaлен комплект от кaлъфкa и торбa за детето.Мaтериятa е много приятнa на допир и се нaдявaм да издържaт по-дълго време. На мaлкия за леглото ползвaм и един комплект, който съм си купувaлa през 2002 ,когато стaнaх студенткa и още е здрав, нямa промянa нито в цветовете, нито в плътността, жaлко че никъде няма етикет с фирмaтa производител. На Дитекс също съм си купувaлa и от Метро на Тaрингтън Хaус, но много бързо се разтеглихa(аз взимaм сaмо с лaстик, зaщото мъжа ми много ги събирa и дефaкто спи без чaршaф aко е обикновен).Мен ме интересувa от къде мога да си купя чaршaф за зaвивкa ама не където се пъхa от еднaтa стрaнa, а който има кръглa дупкa по средата -мъжа ми искa сaмо тaкивa, зaщото торбите ги изтърбушвa още с лягането...

# 171
А на H&M хубави ли са?
Харесах с тези шарки, но се чудя дали няма да са много тънки.

За чаршафите с ластик - и ние си ги ползваме като долни. Защо се слага втори над тях? Купувала съм детски комплект от Ларедут и си го водеха долен този с чаршафа  newsm78

# 172
  • София
Аз съм поръчала, ама детски, утре предполагам ще дойдат.
И за нас съм харесала, ама като видя детските как са, ще преценя дали да си взема.
Колко е голяма стандартната калъфка за възглавници в комплектите на некст?

# 173
  • ГО
В комплекта с торбата - 75/76  на 49/50см.
На тази с долния чаршаф - 73/74 на 45/46см.
Мерила съм с ролетка и не можех точно да я опра в изпраните калъфки.

Търся драперия за спалня. Някой виждал ли е такава?
Бяла или розова.
Има на HM, ама розовата е само единична, а бяла няма налична за спалня.
Може и с бродерия/дантела, като на снимката.
Скрит текст:

# 174
  • в 1001-та нощ
Здравейте,

харесвам сатенираното спално бельо на Roxyma Dream - купувала съм техни детски комплекти и калъфки отделно. Искам да взема единични пликове - не продават само пликове Sad

Та, моля да ми препоръчате пликове от сатениран памук, които са с такова качество, ест. ако може да не струват майка си и баща си и да не са сложни за купуване и поръчка Simple Smile

Благодаря предварително  Heart Eyes Сега ще се върна да изчета темата  Heart Eyes

# 175
  • ГО
Бях обещала да покажа чаршафите от Вивре и да споделя мнение.
Пристигнаха и на първо четене ми допаднаха. В много красива кутия са и оригинално опаковани. Не съм ги разопаковала целите още, ама аз съм си такава - свиди ми и трябва да мине време, да се порадвам така, пък после ще ги разгъна.  Crazy Crazy Crazy
Откачалка съм, ама...  Blush
Относно плътността - не са тънкофаести, не са и много плътни, деликатни бих казала. Много приятни на допир и красиви.
Това е. Simple Smile
Скрит текст:

# 176
Много са хубави, Камъче, да си ги ползвате със здраве!

# 177
  • оттам, откъдето започва България
Красота! Моля те, пиши след изпиране дантелата как стои. И всъщност това бижу на какви градуси го дават да се пере.

# 178
  • ГО
Благодаря!
Пише - 40 градуса, без сушилня, което няма да стане  Joy
Няма къде да ги опъна да съхнат, та ще ги суша на деликатната програма.
Мисля да си ги ползвам за лятото, защото зимната ни завивка е 220/240см., а този плик е 200/220см.
Зимната ни завивка я взехме наскоро и изобщо бях изключила за тези чаршафи.

# 179
  • София
харесвам сатенираното спално бельо на Roxyma Dream - купувала съм техни детски комплекти и калъфки отделно. Искам да взема единични пликове - не продават само пликове Sad

И аз съм фен на Роксима дрийм. Разбрах, че отскоро започват или са започнали да шият поотделно и да продават калъфки, горни и долни чаршафи. Аз лично видях само калъфки, но от някакви нови десени, които много приличат на десените  на English home. Така че и аз съм в очакване.

Общи условия

Активация на акаунт