Спалното бельо

• 71 551
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
  • в 1001-та нощ
Благодаря, ще поглеждам Simple Smile Аз вече поръчах два плика от друго място, но бих взела още два Simple Smile

# 181
  • София
Аз засега си реших проблемите с терзанията по спалното бельо. Купих си олекотени завивки с памучно покритие от Роксима Дрийм - по една лятна и по една зимна за всеки. Там чаршафите ми се видяха мнооого шарени и доста скъпи. А и исках комплект с по 4 калъфки за възглавница (сменям си калъфките всеки ден), с по два плика за завивки, щото войната за общото одеяло нощем никак не ми допада и долен чаршаф с ластик. Такива комплекти от толкова части много трудно се намират, а в магазина на роксима дрийм ми се видяха доста 240 лв за един комплект. За това отидох и си поръчах да ми ушият чаршафи в Какаду. Там има всякакви платове. Особено сполучливи са сатенираните памуци. И има едноцветни платове колкото искаш.

# 182
  • София
И аз доста често сменям калъфки. Купувам допълнителни от JYSK - гледам да подхождат на останалия комплект.

# 183
И аз доста често сменям калъфки. Купувам допълнителни от JYSK - гледам да подхождат на останалия комплект.
въпроса с калъфките съм го решила така: купувам комплект за спалня, с две торби, долният чаршаф давам да ми ушият допълнителни кълъфи, а аз ползвам ластичен чаршаф  в подходящ цвят.....понеже мъжът ми спи с две възглавници Shocked два комплекта калъфи при мен е равно на 6, на всяко сменяне по три hahaha hahaha

# 184
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте един въпрос, взех си единдоста евтин комплект 35лв и го ползвах но ми се стори много твърда и груба материята, а си пишеше памук на опаковката. Изпрах ги (без омекотител) и пак са груби. ВЪпросът ми е има ли начин да ги омекотя или за какво да гледам следващия път като купувам?

# 185
  • София
Здравейте един въпрос, взех си единдоста евтин комплект 35лв и го ползвах но ми се стори много твърда и груба материята, а си пишеше памук на опаковката. Изпрах ги (без омекотител) и пак са груби. ВЪпросът ми е има ли начин да ги омекотя или за какво да гледам следващия път като купувам?
Вероятно с времето ще станат по-меки. Аз имах такива твърди, след няколко пранета се смекчиха докато станаха приятни.

# 186
  • Sofia, Bulgaria
А иначе кои материи са по-меки и приятни, тъй като сега гледам някакви комплекти онлайн и се чудя какво да поръчам?

# 187
А иначе кои материи са по-меки и приятни, тъй като сега гледам някакви комплекти онлайн и се чудя какво да поръчам?

Комплекти от сатениран памук, гъстота например 300 нишки на кв.инч. Но имай предвид че дори и при еднаква гъстота и на тъкането и оплетка тъй да се каже има разлики в качеството на различни производители.

Също меки и нежни и гладки на допир са материите от лиоцел. Но аз никога не съм ползвала спално бельо от лиоцел, така че не мога да кажа дали са добре за спане. Макар че се изкушавах да купя от Икея.

# 188
  • София
Преди 3 години купих за дъщеря ми спално бельо от памучен сатен на Роксима Дрийм.На този етап бих казала,че не е мръднало.Има и памучен комплект на друга фирма,вижда се разликата в цветовете.
Искам да купя техен комплект и за спалня,но с отделни завивики.Това,което ме спира е,че горните им чаршафи са с дължина 2.20 м,а стандартът за одеала е 2.00 м. и одеалото "ще играе" вътре.Ако някой ползва техни комплекти би ли споделил как е решил този проблем?
Чудя се и за комплекти с олекотени завивки,но това ме ангажира да ползвам само техни комплекти заради тик-так копчетата,с които завивката се захваща към горния чаршаф,както и заради по-голямата им дължина.

# 189
Някой поръчвал ли си е от тук http://outletspalnobelio.com/%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%8 … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

Гледам че имат хубави разцветки, но някак не ми се вярва такава цена за сатениран памук

# 190
Някой поръчвал ли си е от тук http://outletspalnobelio.com/%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%8 … 0%B2%D0%BA%D0%B8/

Гледам че имат хубави разцветки, но някак не ми се вярва такава цена за сатениран памук

Конкретният линк е за олекотени завивки. Пише, че лицевият материал е микрофибър. Какъв сатениран памук?

Има някакви комплекти от сатениран памук/памучен сатен показани на уебсайта, които, макар че пише, че съставът е 100% памук, в следващия абзац пише следното:

Цитат
Сатениран Памук: 100%, плътен материал
Снимката има за цел основно да представи модела, като е възможно да има минимални разминавания в тона на цветовете.
Сатенираният памук е материя, която съдържа определен процент полиестер, съчетан с памук, предимство на тази материя е че е по-лесна за гладене и бързо съхнене. Комбинирайки памук със сатен, се получава една по-здрава материя и се намаля свиваемостта след пране. При пране, препоръчваме комплектът да се пере от 30°С до максимум 40°С

Какъв полиестер има в сатенирания памук, не бях чувала такова нещо. ама може и да има.

Аз обаче чаршафи от материя, която има и 1% полиестер, не бих си купила. Еле пък тези прословути "поликотън" - по отвратително нещо не съм усещала (е, 100% полиестер ги бият по ужас, ама сигурно хората ги купуват, че са евтини - гледах ги май в Кауфланд, дали бяха по 10-на лева. И после след спане ставаш в собствен сос  Sick).

# 191

Конкретният линк е за олекотени завивки. Пише, че лицевият материал е микрофибър. Какъв сатениран памук?

Има някакви комплекти от сатениран памук/памучен сатен показани на уебсайта, които, макар че пише, че съставът е 100% памук, в следващия абзац пише следното:

Цитат
Сатениран Памук: 100%, плътен материал
Снимката има за цел основно да представи модела, като е възможно да има минимални разминавания в тона на цветовете.
Сатенираният памук е материя, която съдържа определен процент полиестер, съчетан с памук, предимство на тази материя е че е по-лесна за гладене и бързо съхнене. Комбинирайки памук със сатен, се получава една по-здрава материя и се намаля свиваемостта след пране. При пране, препоръчваме комплектът да се пере от 30°С до максимум 40°С

Какъв полиестер има в сатенирания памук, не бях чувала такова нещо. ама може и да има.

Аз обаче чаршафи от материя, която има и 1% полиестер, не бих си купила. Еле пък тези прословути "поликотън" - по отвратително нещо не съм усещала (е, 100% полиестер ги бият по ужас, ама сигурно хората ги купуват, че са евтини - гледах ги май в Кауфланд, дали бяха по 10-на лева. И после след спане ставаш в собствен сос  Sick).

Затова се учудих като видях цената на сатенирания памук,макар че на последните страници пак имаше комплекти за по 120 лв,но като сравня и цената с тези на Роксима дрийм,нямат база за сравнения. Но за качеството нз,но пък имаха и хубави разцветки.

# 192
Сатенираният памук е 100% памук. Няма никакъв полиестер в него.

Нито една разцветка не ми хареса на комплектите от сайта. Въпрос на вкус и предпочитание е, но по-голям кич скоро не бях виждала.

Аз си падам по по-бедни цветосъчетания, като това например:

# 193
Сатенирания памук е 100% памук, без никакви изкуственяци.
Аз наскоро закупих от Роксима дрийм това:
http://roxymadream.com/спален-комплект-памучен-сатен-едноцветен-розово

Невероятна материя и много добра изработка. Единствено ми е странно защо препоръчват да се пере на 30 градуса, при положение, че имам друг комплект от сатениран памук, на друг производител, на който пише 90 градуса.

# 194
  • Стара Загора
Боите им са калпави на тях. Имам два детски комплекта червеното е размазано и не съм го прала на високи градуси.

Общи условия

Активация на акаунт