Бременност и малък корем ??

• 13 803
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
В пети месец, дори и с дрехи по мен, не личеше, че съм бременна. Познати, които срещах случайно на улицата, въобще не разбираха като ме видят. Към седми месец пролича, в 9ти вече имах голям корем. Дъщеря ми се роди 4,250  Laughing

# 16
Пролича ми в 6-ия и то все едно бях преяла. Ниска съм и по принцип много слаба. В момента съм в 9 месец, 7-8 кг отгоре, с прогнози за гоооолямо бебе!

# 17
На мен още в 3тия месец ми личеше даже по нататъка ме питаха дали съм сигурна,че не са 2  Laughing Радвайте се,че сте с малки коремчета,защото не е лесно да си като слонче  Grinning Grinning Grinning

# 18
Аз родих преди дни почти на термин и цялото родилно в болницата беше изумено от малкия ми корем. Това ми беше и най-голямото притеснение по време на бременността. Всички ми повтаряха, че било нормално. Аз нищо нормално не виждах при положение, че съм виждала кореми и никога такова малко нещо за месеците, в които бях. Явно си е и до структура(слаба и висока съм). Сега оценявам това, защото съм си върнала почти старата фигура, но все пак бих жертвала това как изглеждам за 9 месеца спокойствие.

# 19
ех, как завиждах на момичетата със “спортни коремчета“. още в трети месец ми ставаха в метрото, в края на пети месец престанах да си виждам пръстите на кратата  Laughing. като отидох да се запозная с екипа за раждането и лекарката, с 28 години стаж, ме попита дали не са две. забременях 49 кг, в деня на раждането бях 62 кг, бебето ми тежеше точно 3 кг, идея нямам защо се беше разположило в такъв мезонет.
леко бременеене  Peace

# 20
# 21
  • Бургас
Имах малък корем през първите месеци,даже по едно време приятелите ме питаха къде е това бебе и защо не личи,след 6тия месец всичко си дойде на мястото и към края на бременността си имах доволно голямо коремче

# 22
  • София
При първа бременност е нормално да "проличи" по-късно. Зависи и дали плацентата е предна или задна.
При втората бременност коремната мускулатура вече не е толкова стегната, нормално е да проличи по-бързо. Peace

# 23
И аз бях с малък корем. Всички ми викаха "ама, че малък корем", което много ме дразнеше. Казваха го с едно съжаление .... Даже веднъж питах гинеколога дали ми е малък корема, а той ми отговори "за какво ти е голям корем?". И е така, до последно си шофирах, навеждах се, а бе много по-лесно е. И си родих 3200 бебе 2 дена след термин,  на пук на всичките коментари, че бебето ми щяло да бъде малко. В деня на термина едни майки пред кабинета си мислеха, че съм 7ми месец. Момиченце имам и корема ми беше по разлят настрани, а не като футболна топка.

# 24
Аз съм в четвърти и въобще не ми личи , ха дано така да ми върви , чувала съм че е възможно ако си с първа бременност да не личи толкова,важното е бебето да се развива нормално.Успех и лека бременност.

# 25
В четвърти доста често не личи още, особено с първа бременност.
Аз съм в средата на 9-ти и още ме мислят за 6-ти, 7-ми, трябва да призная, че понякога е притеснително. Но бебето по всички показатели е супер, та гледам да си ги пропускам покрай ушите такива коментари, явно си е супер индивидуално.

# 26
При първа бременност е нормално да "проличи" по-късно. Зависи и дали плацентата е предна или задна.
При втората бременност коремната мускулатура вече не е толкова стегната, нормално е да проличи по-бързо. Peace

Да, ама при втора бременност може да носиш бебето по-ниско и да е "набутано" надолу в таза, от което пък коремът личи по-малко. Освен това с втората бременност понякога коремните сухожилия дори се втвърдяват и може да държат бебето дори по-стегнато. Така че всеки случай си е индивидуален, но ако коремът стане много голям, хубаво е да се провери дали няма разделяне на съединителната тъкан между мускулите и проблемът да почне да се решава с подходящи упражнения, йога, колани и каквито мерки там препоръчват.

# 27
И на мен ми пролича към 6ти месец, ама в 9ти вече имах чувството, че ще се пръсна. Пък бебо си растеше нормално през цялото време. Родих го 3700г и 51см.

Общи условия

Активация на акаунт