Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 461
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Стажант 1 и стажант 2.

Много, много ми е интересно като видя такива обяви, случвало ми се е няколко пъти вече - изисквания и отговорности като за опитен специалист, но търсят стажант. Подозирам програма от БТ за младежи, но не е упоменато да става дума за такова свободно място. За човек без необходимата база работата отнема такова време, че докато се научиш - стажът свършил. То не е и упоменато колко трае.

Е, в първата няма почти никакви изисквания.

iv.elina, приемаме.

# 346
  • Варна
Но пък има много задължения!  Sunglasses

# 347
Просто списъкът изглежда голям. Задълженията не са чак толкова много. Няма да ввземат стажант да си клати краката. Аз ако трябва да опиша моите задължения на предната ми работа, сигурно ще са поне 10 пъти повече..

# 348
По-добре повече задължения, отколкото да прави кафета и да си мисли по цял ден, че пречи. А и така ще се научи.

# 349
Нищо смущаващо не виждам в обявите. Дори напротив - това е чудесна възможност да започнеш някъде като стажант и да си останеш на работа след това. (ако и двете страни са доволни). Има и други фирми, които си намират нови служители по същия начин Wink за да "влезеш" във фирмата, започваш като "стажант". Учиш се в движение и постепенно си ставаш пълноправен колега.

# 350
Здравейте Hug

Да се включа и аз при Вас ,макар че скоро няма да започвам работа,излизам в майчинство.
Искам обаче да съм в час и да си сверявам часовника,защото реално от 10 години все работя и сега ми е малко кофти стоенето вкъщи.По образование съм счетоводител,но някак си до сега тази специалност все ми бяга от нещата,които съм работила .
Моята страст е мениджмънта,надявам се в бъдеще да намеря нещо,което най-накрая ще удовлетвори изискванията ми.
Четох Ви назад с интерес,ще ви следя и в темите напред. Hug

# 351
  • София
Поздравления и от мен!
Аз утре съм на второ интервю за онази работа с перфектния английски и командировките. Ще бъде с управителя. Какво да очаквам? Човекът не е специалист по моята част, не е и HR. Дали ще ме забие в ейчарски / психо въпроси или пък ще трябва да разтягам локуми за мотивация и реализация? Ох, искам тази работа, но се изнервям по повод утрешната среща. За колко процентно по-висока заплата си заслужава упражнението?
mrm, как мина срещата с управителя? Какви въпроси задава?

# 352
И аз ходих на втори интервю, за среща с управителя.  Mr. Green Да не се борим за едно място. Това е единственото, за което не четох лоши работи в нета, а че ставало.  Sad Иначе май само за кретенски позиции ми се обаждат, не като позиция, а като условия.  Rolling Eyes

# 353
Е, в първата няма почти никакви изисквания.

Е, права си. Мисълта ми беше друга. Това са задължения, които се изпълняват от хора с опит, а не от стажанти. Обявите изглеждат като копирани от други обяви за редова длъжност, не стажантска.
Далеч съм от мисълта стажантите да си клатят краката и съм с две ръце и два крака да им се дава работа, за да се научат, НО - има разлика между това да те викнат да те учат и да те викнат да им вършиш работа от ден 1. Обучителният елемент в обявите липсва, което значи, че някой си търси работник, но да плаща като за стажант. Честа картинка.

П.П. Налага ми се да направя няколко служебни пътувания в страната. Шефовете отказаха да ми дадат дневни пари, защото "предната колежка вече била ходила в тези градове, но не е свършила нужната работа". Отишла била на екскурзия един вид и сега искали да видят как аз ще се справя. Дайте съвет какво да правя. Досега съм стигнала до версията на един среден етап да поискам командировъчни за оставащите пътувания, стига да са доволни от работата ми. Проблемът е, че не съм убедена дали ще ми дадат нещо.

# 354
В което аз не намирам нищо лошо, защото аз по подобен начин започнах първата си работа.

# 355
Селика, аз намирам. Ако нямаше разлика и нямаше лошо, нямаше да има отделни обяви за щат и за стажант.

# 356
П.П. Налага ми се да направя няколко служебни пътувания в страната. Шефовете отказаха да ми дадат дневни пари, защото "предната колежка вече била ходила в тези градове, но не е свършила нужната работа". Отишла била на екскурзия един вид и сега искали да видят как аз ще се справя. Дайте съвет какво да правя. Досега съм стигнала до версията на един среден етап да поискам командировъчни за оставащите пътувания, стига да са доволни от работата ми. Проблемът е, че не съм убедена дали ще ми дадат нещо.

Длъжни са да ти дадат командировъчни, но в България Законите и Наредбите редовно не се спазват.... Thinking
Помисли си дали имаш бъдеще в тази фирма. Peace

# 357
Още при постъпването си съм премислила, че няма да съм там вечно. Приела съм пътуванията именно от професионални съображения, но това не значи, че смятам да си оставя магарето в калта. Peace

# 358
И аз съм започвала мечтаната ми работа по този начин - влизаш като стажант, оставаш си редовен служител. Като стажът и последващата работа са едно и също. Просто в началото леко навлизаш в ситуацията и се учиш в движение. И никъде в обявата не пишеше обучение или нещо такова. Това, че не е написано, не означава, че те оставят сам и да правиш каквото знаеш, както знаеш.
На който не се е случвало, явно той се съмнява във всяка подобна обява.

# 359
Ами то в моята длъжност, както и в повечето има обучение в началото на всяка работа (въведение в нещата).

Общи условия

Активация на акаунт