Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 547
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • Добрич
Ама това, че теб не те устройват, не значи че са лоши.

Не значи, но аз не бих ги препоръчала. Въпрос на приоритети.

# 136
За хора без деца или с големи деца са си много добри според мен.

# 137
Е, аз не смятам така.
Не защото например не са се обадили на мен, а заради това, което вече казах. Няма лошо да се спреш на кандидат, но утре може да получиш СВ на по - добър, да речем по - квалифициран, с повече опит, препоръки...не всички обяви се виждат в деня на публикуването им от всички, хората не си отварят мейлите редовно, не са се абонирали за всичко да речем, на почивка са....
"Не стават" е относително също. Зависи какво се търси. Аз продължавам да твърдя, че личната среща с кандидата е много важна. Но това е друга тема. Много е важно това "не стават" кой го решава. Би трябвало да е компетентен човек, който е поне HR.

Така е. Утре може да получа по-добър, по-симпатичен и изобщо по-по-най. Обаче утре, след утре и всички други дни до края на обявата, може и да не получа нищо по-добро. Но междувременно този, средно добрия, кандидатствал на третия ден, да си е намерил работа. И така, защото съм чакала месец, накрая нямам нищо, защото не съм се обадила навреме. И трябва да пускам обява наново....Даммм, трудна дилема.

Аз избирам в момента, в който намеря подходящо CV- да каня на интервю, независимо колко има още до края на обявата. Правя го по две причини. Първо - изобщо не живея с идеята, че кандидатите са избрали само и единствено мен и са готови да ме чакат месец за покана за интервю. Те вероятно кандидатстват и на други места. И вероятно ходят и на други интервюта. И вероятно, ако наистина "стават", получават оферти, докато аз чакам да ми изтече обявата.

Второ - смятам, че ако още на първия ден от обявата кандидатства подходящ човек, видим се на втория ден и доброто впечатление се затвърди и накрая успеем да се договорим за условията - това е моя човек. И след него, ако иска гуруто в съответната област да кандидатства - няма изобщо да съжалявам. Защото гуруто не е бил на правилното място, в правилното време просто.

Нямам как да знам кой ще кандидатства утре. Може да е по-добър, може и да не е. Затова работя с каквото разполагам на момента. Започвам интервютата в момента, в който пристигне първото подходяща кандидатура и гледма да не продължават повече от две седмици (защото този, който е дошъл вече на интервю, чака отговор. Не мога да го държа на изчакване с месеци, за да видя кой още би могъл да прояви интерес.)

Така е, на теб ти е несправедливо, защото докато кандидатстваш, вече са избрали. Но пък на кандидатствалите в първия ден ще им е също толкова несправедливо да ги държат месец на изчакване. На нас пък не ни се рискува да изпуснем "подходящия", в чакане на "перфектния".

# 138
ZinaSt, точна приказка. Няма перфектни хора, няма перфектен език, няма перфектен работодател, изобщо съвършенството не съществува. Много са кадърните кандидати, много и подалите на халос, както правя и аз по някои обяви, така че има ли подходящ, няма какво да се чака. Чакащите и изобщо ако на мен някой ми се обади след месец, след като съм кандидатствала няма да ми направи добро впечатление. Повечето не чакат. Не ми ли се обадят до седмица и не чакам. Чакат само държавните институции, да изтече срока, назначават интервю и тн.

# 139
Е,аз понякога намирам човек, той подписва, и после се отказва. Айде наново--по старата обява. Тогава може и да звънна на някой след месец, месец и половина. Не всички се хвърлят на първото предложение, но си е преследване с добрите кандидати.

# 140
Личи си кой има опит в подбора Simple Smile
Zina, +1.

# 141
  • Добрич
Най-дългия ми период от кандидатстване до връзка с мен е година и 2-3 месеца от кандидатурата  #Crazy
Живота ми толкова се беше променил, когато ми се обадиха от Радисън, че вече не живеех в София и съвсем скоро бях родила. Как са изровили моя кандидатура не знам.

# 142
Предстои ми в понеделник да започна неплатен стаж в  АДРЕС НЕДВИЖИМИ ИМОТИ. Дълго време си търся стаж в сферата на маркетинга, а сега съм разколебана  newsm78 Притеснява ме дългият период-3месеца и това, че само някои от проектите по които ще работя ще ми бъдат заплатени. А след стажа мога да стана брокер, но не и да работя в отдела по маркетинг. Не знам дали да рискувам и да натрупам опит, но 3 месеца да работя без пари или да продължава да си търся по добра оферта. Как бихте постъпили на мое място?

# 143
  • София
Ако нямам друга оферта за момента бих започнала. И съответно бих напуснала, ако се появи нещо на хоризонта. Все пак пишеш, че ще има някакво заплащане.

# 144
Биляна писах ти ЛС за Адрес недвижими имоти  bouquet

# 145
  • Другата България
Предстои ми в понеделник да започна неплатен стаж в  АДРЕС НЕДВИЖИМИ ИМОТИ. Дълго време си търся стаж в сферата на маркетинга, а сега съм разколебана  newsm78 Притеснява ме дългият период-3месеца и това, че само някои от проектите по които ще работя ще ми бъдат заплатени. А след стажа мога да стана брокер, но не и да работя в отдела по маркетинг. Не знам дали да рискувам и да натрупам опит, но 3 месеца да работя без пари или да продължава да си търся по добра оферта. Как бихте постъпили на мое място?
Ти не беше ли, дето те разубеждавахме да не почваш за 280 лв. в някаква фирма с шефка позната на майка ти?

# 146
Предстои ми в понеделник да започна неплатен стаж в  АДРЕС НЕДВИЖИМИ ИМОТИ. Дълго време си търся стаж в сферата на маркетинга, а сега съм разколебана  newsm78 Притеснява ме дългият период-3месеца и това, че само някои от проектите по които ще работя ще ми бъдат заплатени. А след стажа мога да стана брокер, но не и да работя в отдела по маркетинг. Не знам дали да рискувам и да натрупам опит, но 3 месеца да работя без пари или да продължава да си търся по добра оферта. Как бихте постъпили на мое място?

Моя позната седя там 1 година като брокер, за която имаше една сделка, за която и се заплати. Стара колежка, че и казала да предложи даден апартамент и взе половината комисион, а клиентите бяха нейни и търсеха само с нея, лични познати. Обявите прозвъняваш за своя сметка, както и пътните никой не ти ги плаща, сега има и застой в пазара. Май си купуваха и тоалетната хартия. Даваш пари да им изкараш, за което ти хвърлят стотинки. Ти си прецени дали да започваш, че и след 3 месеца да ти разрешат да си брокер разбираш ли.  Crazy

# 147
Доскоро ви четях от любопитство, а вече от нужда.  Confused
Много ме е страх да не попадна на некоректен работодател.

# 148
Скрит текст:
Ти не беше ли, дето те разубеждавахме да не почваш за 280 лв. в някаква фирма с шефка позната на майка ти?
И на мен ми се стори така, ама не съм ровила назад да търся. Имам познат, който е доволен от стажа там, помогна му да напълни cv, да види какво е да работиш изобщо, да намери следваща работа.

# 149
Привет на всички,
Искам да попитам запознатите, дали има смисъл да кандидатствам в кол центрове, при условие, че съм на 36?

Общи условия

Активация на акаунт