Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 561
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Привет на всички,
Искам да попитам запознатите, дали има смисъл да кандидатствам в кол центрове, при условие, че съм на 36?
Абсолютно има смисъл. Моя позната на 40 заряза нископлатена (за нейните образование и умения) работа и почна в кол-център. С немски език е.
Бях оставила темата за известно време, сега пак оглеждам за работа.

Финансово-битов въпрос - за каква разлика (положителна) в заплатата бихте сменили работата си при равни други условия? Имам "предложение" от съседен отдел, без да съм кандидатствала, но още не знам сумата. Мисля, че при по-малко от 20% не бих започнала (при мен са под 100 лв в абсолютна стойност).

# 166
  • София
Такааа.....това са 9 /девет/ закона, подзакона и наредбиЧКИ, сама прецени колко време ще е необходимо на човек, тепърва "прохождащ" в тази сфера да ги научи, за да се яви на писмен тест /първата част от конкУрса/. Кандидатстват и много вече бивши данъчни, от други отдели и т.н., които по дефолт са с предимство и като знания, и като стаж. После - отговорите на такива тестове предварително се изнасят от...близки хора на наши хора, може да не е навсякъде, но се прави. И трето - ако все пак си много научил и стигнеш до интервю, то ако "нашия човек" трябва да мине и да заеме мястото, просто няма никакво значение ти точно колко добре ще се представиш на това интервю.

Правилно си отбелязала, че броят на нормативните документи върху които ще ти се наложи да се явиш на подобен изпит е немалък и за човек, тепърва "прохождащ" в тази сфера е повече от трудно да ги научи. В този ред на мисли, такъв човек е в далеч по - неизгодна позиция спрямо "хората вътре в системата", които биха кандидатствали с него наравно за въпросната позиция най - малкото защото няма да има нито техния опит, нито специализираната подготовка през която те са минали евентуално след постъпването им на работа.
От там нататък, малко повечко си се "поизсилила" с това изнасяне на тестове от близки за наши хора. Не, че няма и подобни случаи по всяка вероятност, но заради 1 или 2 шугави овце не върви някак да обявиш цялото стадо за мърши, нали? Надявам се, разбираш, какво се опитвам да ти кажа?
Приятен ден Simple Smile

# 167
Ееееее, няма такоа нещо като равни други условия. Няма две еднкви работни места. Иначе, да, запоне 20%

# 168
Ееееее, няма такоа нещо като равни други условия. Няма две еднкви работни места. Иначе, да, запоне 20%
Другото място е на бюро, не тичам насам-натам, иначе всичко друго е същото.

Сетих се какво щях да ви питам. Опитвали ли сте се да кандидатствате през мобилната версия на джобс? На мен не ми позволява - логвам се и се опитвам да избера кое cv да изпратя, но не ми ги показва. Т.е. не работи тази опция. Чудех се дали е само при мен.

# 169
Много пъти съм кандидаствала през мобилната. Сега ще пробвам пак.
Работи, но аз ползвам мои си СВ-та, не ползвам темплейтите на джобс, ако има някакво значение. Т.е. избирам от файлове.

# 170
Не съм имала проблеми нито с мобилната версия,нито с другата без резултат.  ooooh!
На скоро бях на едно интервю в една агенция за Недвижими имоти в София, мина чудесно, но Вие как бихте постъпили в тази ситуация - имате одобрение и трябва да се уговорите за ден на започване, въпреки това Ви казват, че ще пресеят одобрените кандидати. До тук добре но по една или друга причина не сте успели да потърсите човека, но когото трябва да се обадите - не сте си стигнали до телефона , ще опитате ли отново да се свържете или ще се откажете?

# 171
Аз пък изтрих външните файлове и ползвам темплейта на самия сайт. Като натисна на "избери файл" - нищо не става.

# 172
Dados, лично аз нищо не разбрах от поста ти.
Ако имаш дата за започван, защо не ги потърсиш?

# 173

Не, имахме уговорка, аз да се обадя, обадих се, тя ми каза че ще ми се обади когато пресеят кандидатите, но в същия ден не успях да си вдигна  телефона, а след това не успях да открия момичето на същия номер, явно и този път не успях  Sad

# 174
 .................., щом ползваш темплейта, не би трябвло да избираш от файлове. Не знам как става. От години не съм ползвала темплейта.

# 175

Не, имахме уговорка, аз да се обадя, обадих се, тя ми каза че ще ми се обади когато пресеят кандидатите, но в същия ден не успях да си вдигна  телефона, а след това не успях да открия момичето на същия номер, явно и този път не успях  Sad

E, все някак трябва да получиш информация. Опитай да ги потърсиш отново.

# 176
  • София

На твое място бих позвънила още на следващия ден. Винаги има вариант да се случи нещо непредвидено в деня на уговорката и при двете страни, така, че едно невдигане на телефон едва ли би било фатално и непоправимо. Все пак сме хора. Всичко може да се случи...  Simple Smile

# 177
  • Другата България
Такааа.....това са 9 /девет/ закона, подзакона и наредбиЧКИ, сама прецени колко време ще е необходимо на човек, тепърва "прохождащ" в тази сфера да ги научи, за да се яви на писмен тест /първата част от конкУрса/. Кандидатстват и много вече бивши данъчни, от други отдели и т.н., които по дефолт са с предимство и като знания, и като стаж. После - отговорите на такива тестове предварително се изнасят от...близки хора на наши хора, може да не е навсякъде, но се прави. И трето - ако все пак си много научил и стигнеш до интервю, то ако "нашия човек" трябва да мине и да заеме мястото, просто няма никакво значение ти точно колко добре ще се представиш на това интервю.

Правилно си отбелязала, че броят на нормативните документи върху които ще ти се наложи да се явиш на подобен изпит е немалък и за човек, тепърва "прохождащ" в тази сфера е повече от трудно да ги научи. В този ред на мисли, такъв човек е в далеч по - неизгодна позиция спрямо "хората вътре в системата", които биха кандидатствали с него наравно за въпросната позиция най - малкото защото няма да има нито техния опит, нито специализираната подготовка през която те са минали евентуално след постъпването им на работа.
От там нататък, малко повечко си се "поизсилила" с това изнасяне на тестове от близки за наши хора. Не, че няма и подобни случаи по всяка вероятност, но заради 1 или 2 шугави овце не върви някак да обявиш цялото стадо за мърши, нали? Надявам се, разбираш, какво се опитвам да ти кажа?
Приятен ден Simple Smile
Дали може все пак да ми посочиш къде "обявих цялото стадо за мърши? Или казах именно болднатото? Отговорих на това
По спомени, тук има доста хора, които са ходили на конкурси. Дано се включат и споделят личен опит.

а отговорът ми, независимо как ти го тълкуваш и като какво го определяш, е този, и то именно от личен опит. Ако можеш да ме опровергаеш, сподели все пак твоят личен опит. Sunglasses
Надявам се разбираш какво искам да ти кажа?
Приятен и на теб.

# 178
Утре ще пробвам!   bouquet

# 179
.................., щом ползваш темплейта, не би трябвло да избираш от файлове. Не знам как става. От години не съм ползвала темплейта.
Откакто ползвам този сайт, може да се избира, независимо дали имам сиви на техния темплейт.
При мен не се получава с мобилна версия - нито с външно, нито с тяхно сиви.

Общи условия

Активация на акаунт