Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 511
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нямам намерение да споря, просто ти казвам практика. И никъде не съм споменала, че ги няма в изискванията, а че не ги искат на реалния "изпит" - писмен, тестови, устен или и на трите.

Грешиш Merri_An. Горецитираните закони не са изброени просто за запълване на страницата на обявата, искат ги и на реалния изпит. Казвам го от опит Simple Smile

P.S. Между другото, писмен и тестови, за 99% горе долу от обявените свободни позиция в НАП /а и не само в НАП/ са идентични варианти: писменият изпит е тестът, през който минаваш като първи етап в пресявката. Вторият е устното препитване пред комисията Simple Smile

# 256
  • София
Днес бях на интервю, и ми обясняват, че заплата се взема на втория месец до към края гледали да изчистят. Договор на минималната, пари давали като им скимне, ако реша да се махам не мога да си взема и дължимото. Отделно заплатата е с 50 лв. по-ниска от минимума на това което бях съгласна.  Кафе, нищо не предлагали на 12 часа смени с нощи, а за 50 стотинки.  ooooh! А са длъжни. Уж по закон та се давали заплати, ама е сгрешила, който иска редовно да се ходи на работа, редовно да дава заплати.

И аз миналата седмица бях на интервю, освен всичко друго ми казаха, че в месеците с официални празници заплатата е по-малка в сравнение с месеците без празници. Учуден, попитах каква е причината, казаха, че оф.празници ги водели неплатен отпуск  newsm78 .

# 257
buty, нямат право да правят това май.  newsm78

# 258
  • Другата България
Нямам намерение да споря, просто ти казвам практика. И никъде не съм споменала, че ги няма в изискванията, а че не ги искат на реалния "изпит" - писмен, тестови, устен или и на трите.

Грешиш Merri_An. Горецитираните закони не са изброени просто за запълване на страницата на обявата, искат ги и на реалния изпит. Казвам го от опит Simple Smile

P.S. Между другото, писмен и тестови, за 99% горе долу от обявените свободни позиция в НАП /а и не само в НАП/ са идентични варианти: писменият изпит е тестът, през който минаваш като първи етап в пресявката. Вторият е устното препитване пред комисията Simple Smile
Не греша. Аз колко пъти да ти кажа, че също говоря от опит? И твърдя, че тестови не е равнозначно на писмен. Винаги. Все пак 99 не са 100%. Щото виждам, че държиш да ме поправяш и сочиш точно какво не съм казала.

П.П. И всъщност спирам дебатите по тази тема, защото сме досадни за останалите. Явно ти държиш да си "отгоре" с компетентно мнение, в което няма лошо, но аз съм работила ...доста в ДА, ходила на конкурси, имам доста приятели, работещи все още в ДА и говоря от личен опит и практика. И впечатления. Но не ти казвам, че грешиш или че казаното от теб не е вярно - нещо, което ти правиш. Просто приеми, че има и друг /и такива, освен твоите.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 15:31 от Merri_An

# 259
  • София

Нямат. Свинщина е!

# 260
Днес видях и обява за системен администратор 300лв бруто и стаж в маркетинг отдел за 100 лв бруто, та нищо ама нищо не може да ме изненада.  Whistling

# 261
Е, това вече е ...  Shocked то по-евтино ще излезе да си седиш вкъщи.

# 262
Днес видях и обява за системен администратор 300лв бруто и стаж в маркетинг отдел за 100 лв бруто, та нищо ама нищо не може да ме изненада.  Whistling

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Да не би да е на ден!?!?!?  newsm78

# 263
A колко трябва да плащат на стажант? Може да е на 2 часа, на 4 часа
За системния може да не е на пълен работен ден, да е някакви часове....иначе би било абсурдно

# 264
  • София

Нямат. Свинщина е!

Аз така и не започнах във фирмата, а че нямат право на тази "хватка", нямат, въпреки това го правят .

# 265
Днес бях на интервю, и ми обясняват, че заплата се взема на втория месец до към края гледали да изчистят. Договор на минималната, пари давали като им скимне, ако реша да се махам не мога да си взема и дължимото. Отделно заплатата е с 50 лв. по-ниска от минимума на това което бях съгласна.  Кафе, нищо не предлагали на 12 часа смени с нощи, а за 50 стотинки.  ooooh! А са длъжни. Уж по закон та се давали заплати, ама е сгрешила, който иска редовно да се ходи на работа, редовно да дава заплати.

И аз миналата седмица бях на интервю, освен всичко друго ми казаха, че в месеците с официални празници заплатата е по-малка в сравнение с месеците без празници. Учуден, попитах каква е причината, казаха, че оф.празници ги водели неплатен отпуск  newsm78 .

Aма тогава се работи и не го плащат ли? Реват за инспекцията по труда.

# 266
Някои от обявите за работа са същите като от преди половин година.  Shocked
Има и една доста привлекателна, с големи обещания, а от кухнята знам, че нещата не са съвсем розови и има текучество.

Възможно ли е в малък квартален магазин за хранителни стоки да предлагат заплата 700 лв за 2/2? На мен ми звучи нереално. Казаха, че по договор е 800 и нещо.

# 267
Абсолютно реално, дори има и с по-добри условия.

# 268
Някои от обявите за работа са същите като от преди половин година.  Shocked
Има и една доста привлекателна, с големи обещания, а от кухнята знам, че нещата не са съвсем розови и има текучество.

Възможно ли е в малък квартален магазин за хранителни стоки да предлагат заплата 700 лв за 2/2? На мен ми звучи нереално. Казаха, че по договор е 800 и нещо.

Има един магазин Мега Дивърс ли нещо от сорта, там четох такава заплата. Обявата им тече постоянно. Стоката им е боклук, купила бях 2 клавиатури от там, които фактически са такъв боклук, че не работят. Не ги слагат в магазина, което ме учуди, а то разковничето било, че ако ги види в магазина клиента няма да ги вземе. Предполагам имат постоянно скандали с клиенти, и персонал търсят перманентно, иначе ме впечатли заплатата.  Peace Та в тоя ред на мисли, малък квартален магазин да дава толкова, ще има уловка.

# 269
Дайте да ги видим обявите за 200 и 100 лв!

Общи условия

Активация на акаунт