Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 452
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Моля, агентите да кажат, на т.н "предварително" интервю съобщава ли се името на фирмата?

# 406
  • Другата България
Хм, Red velvet ли виждам с бремелинска лентичка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Отказахме се да кандидатствам в ДФ Земеделие /днес е последния срок за документите/. Логистиката ще ми е твърде сложна и няма да успявам да взема детето от занималня.

Успех на всички!   bouquet
Защо? Трябваше да пробваш.....
Никой ли от пишещите не си подаде документите там?

# 407
  • КиТ
Аз подадох,чакам сега след 9ти списъка с одобрените и кога ще е теста  Thinking

# 408
  • Другата България
Да споделиш тук какво се случва. Peace

# 409
  • КиТ
Непременно  Peace

# 410
Моля, агентите да кажат, на т.н "предварително" интервю съобщава ли се името на фирмата?

Аз винаги. Дори фирмата да е казала да пазя тайна, пак им казвам, като моля да си траят. 

# 411

Аз винаги. Дори фирмата да е казала да пазя тайна, пак им казвам, като моля да си траят.  

Благодаря.
Вчера имах съмнения, че обявата е фалшива. Днес след "интервюто" съм убедена в това. Напълно нелогично беше всичко.  Слагам го в кавички, защото това не беше интервю, а пародия от лични въпроси от непрофесионалист, на една част от тях им обясних защо няма да отговоря. Изобщо тези малки градски агенцийки са много далеч от истината. И не разбрах защо е такава тайна името, след като уж мястото се освобождавало от колега, който се пенсионирал. Странно ми стана, защото от година напред се знае, че някой ще излиза в пенсия, а те сега уж бързали да наемат някой на неговото място  ooooh! съчинения по картинки

# 412
  • София
Вчера ми се обадиха и ме поканиха на интервю за днес в определен час. Часът много не ме устройваше, но ми казаха, че това е възможно най-удобния за управителя на фирмата, която е производствена. Съгласих се, преработих си ангажиментите за деня и 5 мин преди часа съм на портала на фирмата. Охраната се обажда по телефона и съобщава за мен, след което ми казва да изчакам малко. След 30 мин нищо, пак напомням на охраната, казват ми: "Съобщено е за Вас, изчакайте", което наистина беше така. След 5 мин си тръгнах, а разкарването беше 10 км на едната страна, отделно други неудобства.

Как да го тълкувам това, при положение, че при тел.разговор ме помолиха, ако се откажа от интервюто, поне 1 час преди това да уведомя, че няма да идвам.

Пускам поста с идеята не толкова да се оплача, колкото да покажа, че работодатели всякакви, едни пускат фалшиви св.раб.места, едни се интересуват от ЕГН-та и съдебно и полицейско минало, няма да се учудя ако има и такива, интересуващи се от интимни подробности от живота на хората и какво ли още не .

# 413
buty , че е некоректно и непрофесионално няма какво да го обсъждаме. От друга страна обаче, ако фирмата наистина е голяма, казваш производство, възможно е да било напечено, но поне е трябвало да ти кажа да чакаш или да не чакаш. От друга страна пък по това можеш да си направиш извода за организацията в тази фирма  Tired

# 414
То ако не ме попитат дали съм семейна и имам ли деца, ако да, колко големи, то ще си помисля, че нещо не е наред.  Peace Не че е редно да питат, а защото всички питат.

# 415
То ако не ме попитат дали съм семейна и имам ли деца, ако да, колко големи, то ще си помисля, че нещо не е наред.  Peace Не че е редно да питат, а защото всички питат.

Питат само измекярските фирми. Аз съм работила в национални компании в сектор, който в момента е много атрактивен и за 15 години никой никога не ме е попитал, нито когато съм започвала работа там, нито след това. Нямало е проблеми за майчинство и болнични. Пак зависи от от сектора, от позицията и т.н. Заемам мениджърска позиция, за такава и днес уж се явявах. Явно за не толкова квалифицирани позиции (не го казвам с лошо) си позволяват такива волности работодателите.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 21:30 от Анонимен

# 416
Не знам каква е тази нагласа честно казано за децата и майките....

# 417

Питат само измекярските фирми. Аз съм работила в национални компании в сектор, който в момента е много атрактивен и за 15 години никой никога не ме е попитал, нито когато съм започвала работа там, нито след това. Нямало е проблеми за майчинство и болнични. Пак зависи от от сектора, от позицията и т.н Явно за не толкова квалифицирани позиции (не го казвам с лошо) си позволяват такива волности работодателите.

И са офис сътрудник, и за соц. работник и за продавачка, все са ме питали.

# 418
Вчера ми се обадиха и ме поканиха на интервю за днес в определен час. Часът много не ме устройваше, но ми казаха, че това е възможно най-удобния за управителя на фирмата, която е производствена. Съгласих се, преработих си ангажиментите за деня и 5 мин преди часа съм на портала на фирмата. Охраната се обажда по телефона и съобщава за мен, след което ми казва да изчакам малко. След 30 мин нищо, пак напомням на охраната, казват ми: "Съобщено е за Вас, изчакайте", което наистина беше така. След 5 мин си тръгнах, а разкарването беше 10 км на едната страна, отделно други неудобства.

Как да го тълкувам това, при положение, че при тел.разговор ме помолиха, ако се откажа от интервюто, поне 1 час преди това да уведомя, че няма да идвам.

Пускам поста с идеята не толкова да се оплача, колкото да покажа, че работодатели всякакви, едни пускат фалшиви св.раб.места, едни се интересуват от ЕГН-та и съдебно и полицейско минало, няма да се учудя ако има и такива, интересуващи се от интимни подробности от живота на хората и какво ли още не .

Възможно е кандидатът преди теб да е закъснял и затова да не са те допуснали...

# 419
И на мен ми се бяха обадили за интервю в същия ден, казах добре, после видях в нета, че заплати се вземали на кукуво лято и не отидох. Утре съм канена на интервю, май се каня пак да не отида, че май само ще е разкарване. Интересно, че не откривам дори в история на кандидатстване, обявата.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт