Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 403
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Другата България
Хайде, останете си със здраве и си пишете глупости на килограм. Честно казано разбирам, защо има хора, които не могат да се реализират на пазара на труда  Mr. Green
Тук само такива ли може да пишат? Безработни?
 ooooh! hahaha
Това показва за пореден път колко и заблудена, 2/3 от пишещите са си на работа. Просто търсят нещо по - добро.
Може ли?

# 556
Хайде, останете си със здраве и си пишете глупости на килограм. Честно казано разбирам, защо има хора, които не могат да се реализират на пазара на труда  Mr. Green
 ooooh! hahaha
Това показва за пореден път колко и заблудена, 2/3 от пишещите са си на работа. Просто търсят нещо по - добро.
Може ли?

По-добро, за да намериш, трябва и ти да предложиш нещо по-добро. А като гледам май все едни и същи от мноогоооо време търсят това "по-добро", но за съжаление не виждам къде е доброто у тях, което обяснява нещата. Вместо по цял ден да чукате по клавиатурата, вземете поработете по квалификацията си, като имате толкова много свободно време на работа.

# 557
Почти всичко написано си е по темата.

Към Adelinda. Не искаш ли да пробваш в Sensata когато го открият?

Loriyn, аз честно не разбирам какво ти се вижда не по темата.
Потвърждавам. Някои от нас работят. Просто преслушваме пазара на труда периодично. Аз и по интервюта ходя в София чат-пат. Ми искам пък да съм информирана.

# 558
  • Другата България
 ooooh! hahaha
Може ли?

По-добро, за да намериш, трябва и ти да предложиш нещо по-добро. А като гледам май все едни и същи от мноогоооо време търсят това "по-добро", но за съжаление не виждам къде е доброто у тях, което обяснява нещата. Вместо по цял ден да чукате по клавиатурата, вземете поработете по квалификацията си, като имате толкова много свободно време на работа.
А ти от къде знаеш кои едни и същи  какво търсят? newsm78
И кой е на работа в момента, респ. колко свободно време има на нея?/ако визираш това с последния абзац от поста си, ако не - извинявай за недоразумението/.
Тоест, едни и същи пишат тук, вкл. и ти, разбира се - иначе няма как да знаеш какво се пише тук и от кой, та от това следва ли, че и ти си от тия - вечно пишещите тук, търсещите, имащи нужда от подобрение на квалификацията? Thinking
Интересно ми стана просто.
Има една приказка - "А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?"
Чула ли си я? Wink
И защо ти трябва да виждаш добро у някой, който търси нещо, независещо от теб? И не касаещо те?
Не е ли по - важно работодателят да го направи?
Много въпроси задавам, ама ми е интересен този тип на поведение. И колкото и да не ти се вярва, е свързано с една от квалификациите ми. Така че подобни дискусии лично на мен са ми в полза.

# 559
Е не се карайте де,моля ви се. Simple Smile Аз съм на работа да,ходих до общината че имах работа!Днес все пак е събота работен ден,затова е по спокойно,нали все пак се отработва 21. Simple Smile

Ами пак нещо с темата: Европейският съд: Пътуването до работа също е работа - днес са го казали по новините,но не ми се вярва да стане! Simple Smile

# 560
  • София

Аз например нищо не търся. Днес не ми е работен ден, не всички отработват.
Интересувам се от пазара на труда. Често тук се изказват мнения, които са ми интересни относно интервюта, обяви, възможности за по-добра квалификация и т.н. По-добре не обиждай потребителите без да знаеш с какво се занимават и какво им е работното време.

# 561

Ако работата ти е задоволителна, ако и парите не са лоши, наистина е много трудно да намериш нещо подходящо. Защото и летвата е висока. И така трябва да бъде. Докато си работоспособен и здрав, докато нямаш някакви тежки семейни обязаности с болен родител или друго, си длъжен да държиш летвата в тавана.
Така или иначе не винаги ще си в такава позиция. Трябва да се използва момента, за да търсиш максимума. На 59 или с болен родител в семейството вече няма да можеш.

Не забравяй, че човек може да има много мотиви да търси нова работа. Може и заплащането да е свястно и пак да искаш друго. Може да ти е омръзнало, може да не те развиват, което като поработиш доста години, вече започва да те дразни. Скучно ти е, търсиш нови хоризонти.

Та помисли над тези неща преди да докладваш на модератори кое не е по темата.

# 562
Аз например си харесвам работата,мястото където работя и хората с които работя,но съм по програма от БТ,която този месец свършва и отивам пак на БТ,на стаж съм в държ. институция и се надявах да ме остават ама.можело някой ден в бъдещето,иначе са доволни от мен като цяло,ама уви не работиш това което ти е по специалността и това което ти харесва! Simple Smile Аз си търся работа,защото не мога да стоя без пари,затова разпитвах тук!Иначе ми се обадиха преди 2-3 месеца за едно място,но нямаше как да се махна и уредих братовчед ми да почне там,сега е доволен! Simple Smile
Това ви казвам,нямате ли човек не става! Simple Smile

# 563
  • Другата България
За съжаление си прав.
Затова и посъветвах всички момичета, които ще кандидатстват в ДФ "Земеделие", да си търсят връзки, защото иначе няма как да стане.
Това поне е нещо, което знам със  сигурност.
Подведох ги само, че конкурсът ще е по места, а се оказа, че ще е в Сф, за което се извинявам. Outta Joint
В частните фирми пък трябва да те препоръча някой, това наскоро го установих, независимо дали и какво си правел преди това.
Нещо не ми се вижда много правилно, нали все пак работодателят трябва да те види, да се срещне с теб лично, само по една препоръка да те наеме несериозно ми се струва.
Или пък препоръката е за интервю?

# 564
Ами ще прозвучи като спам,но това е пример от моя житейски път,когато бях в шивашката фирма без стаж,без нищо,защото не знаех какво е това машина и т.н.,просто имах работа не платена и ми се обади един познат на моите родители познат (не е шеф,а нормален работник),искаш ли да почнеш при нас,с 200 лв.,ще взимаш повече,казах му добре ще пробвам,та ме назначиха и след 1 седмица се запознах с шефа,а след 1 месец се запознах с баш баш шефа,който отговаря за цяла Европа.

Та това ви казвам,имате ли хора всичко става,дори и за чистачка вече искат връзки,една позната чистачка е и е на години жената,искаше в една частна болница да почне работа като чистачка,и шефката я е питала,ами английски знаете ли,а тя не знае и не я е взела,което е малко тъпо за мен,защото тя не кандидатства за доктор или сестра а за най-обикновена чистачка! Simple Smile

Ами тези,които са на високи постове и в държ. институции и при частниците,сигурно едно 40-50 % са сложени от някъде и някой си!!В България няма нищо случайно,или можеш да се мазниш и да целуваш крака или имаш връзки,които стават по същия начин!Всеки ми казва,ама аз с работа и труд,съм постигнал това и сам в живота,може но за повечето хора не вярвам!! Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 14:38 от Leitenanta

# 565

Към Adelinda. Не искаш ли да пробваш в Sensata когато го открият?
.

За какво иде реч?

Пък на заядливкото, мога да кажа, че карам курс, и не съм спирала да търся, работа. Пиша в темата, много и преди да се водя безработна.

# 566
Чета ви првз 10 реда.
Мен на първата ми работа с договор ме взеха май точно с препоръка. Но това го разбрах после. Обадили са се от фирмата да питат за мен.

# 567
  • Другата България
Аз имах предвид следното.
Фирма Х пуска обява за работа за нещо си. Получава 123 СВ - та, мястото е едно. Има хора, които да речем нямат или подходящо образование, или стаж за това определено място. Но с препоръка от бивш служител или...кой? ги допускат до интервю.

# 568
Ами на директора на фирмата му се струва все пак по-лесно да вземе някой познат на негов служител отколкото да стреля на сляпо. Това е. Това им е логиката.

# 569
  • Другата България
Съгласна.
Но допускането до интервю не означава веднага наемане, просто интервю.
Ако те харесат, те наемат.
Просто си трябва човек.

Общи условия

Активация на акаунт