Отговори
# 615
  • Яко в Матрицата...
Това за филма и аз го четох, по-добре хубаво да се подготвят. Този филм е важен и за двамата. Peace

# 616
Заповядайте превода на онова, което е казал Керем на конференцията вчера Peace Peace

Керем Бюрсин: Прекрасен народ сме.. Но както казах, не искам да се фокусирам само върху Турция, защото това е световен проблем. Този проблем го има и в нашата страно и то е доста голям.. Например като те слушам теб. Каза, че ако футболът не е присъствал в живота ти, нямала си да можеш да се изучиш.. Това изречение е доста тъжно! Добре, че футболът е влязъл в живота ти.. Наистина.. Жената..И жените са хора..
Аз съм  много чувствителен на тази тема, защото се извършва една несправедливост и аз не мога да търпя тази несправедливост..  Когато влязох в този сектор  попитах: Добре, а защо не можем да показваме цигари и алкохол?Защото хората се влияят от това. И когато видят цигара или алкохол, за да не бъдат поощрявани да ги употребяват, ние не им показваме такива сцени.. В противен случай ни налагат наказания.. Има логика. Щом оказваме влияние върху хората,окей, разбирам.. Добре, а защо тогава виждаме насилието над жените? Защо темата на един сериал става изнасилването на една жена? Защо  мъжете в главните роли удрят жените, крещят им, изнасилват ги  и после се превръщат в герои?  Защо показваме всички тези неща? Щом хората гледат тези сериали и се влияят от тях, значи ги насърчаваме да извършат тези неща и те да се превърнат в нещо съвсем нормално. Или по  тоя начин ние им показваме, че това е нещо хубаво.. Това е грещка! Сто на сто е грешка!

Абсолютно съм съгласна с казаното от Керем.. Турския СЕМ има такава система за цензуриране, че  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Налага цензура върху целувки, прегръдки, но много нагло ни навира насилието от всякакъв вид в очите.. Керем в свой репортаж за ехстра тюрки каза, че след всяка сцена с Бурджу, когато й крещял и викал като Йиит Кълъч, й се извинявал, прегръщал я.. Същото и по време на слънцата. Когато се налагало Керем Сайер да крещи на Ямур, забравих как й беше името сега на актрисата, също й се извинявал.. Peace Peace Peace

# 617
Лили,  Hug благодаря за всичко, което си споделила.  bouquet Все пак не съм съгласна с Керем - филмите/сериалите са затова да показват и грозната страна на живота, в никакъв случай подобни сцени не са пример за подражание, напротив. А пък четох, че "Каква е вината на Фатмагюл" е дал надежда на много жени, че могат да получат справедливост. Той бе и повод темата за насилието над жените да бъде широко обсъждана по медиите. По тази причина не съм съгласна с изказването му в тази част. Peace  А и още - в кои сериали не показват алкохол? Доста честичко си попийват йени ракъ. Wink Mr. Green

Тара, bouquet Hug Жалко, че отлагат началото на снимките, дано причината не е сериозна.  Praynig

Рениbouquet

От конференцията... Heart Eyes

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 14:10 от ·٠•Snejka•٠·

# 618
Напълно съм съгласна с Керем. Личи, че има гражданска позиция.

# 619
Добро утро!  Hug Hug Hug

Усмивки за добро начало на деня. Heart Eyes

Приятна събота! bouquet

# 620
  • Яко в Матрицата...
Привет момичета! Hug Hug Hug

Керем много добре се е аргуменитрал, но можеше да се въздържи от "И жените са хора..." Shocked Какво иска да каже с това? Оправдавам го само с това, че му идваше да заговори на английски Joy Търсеше си думичките, милия Joy

# 621
# 622
Добър ден!  Hug Hug Hug

Късно кафенце и закуска за всички в прекрасната ни тема.  Hug Heart Eyes   bouquet Да ви е сладко. Hug

Диди, Рениbouquet bouquet  Ами така е... и Хасан е хора.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Още една снимчица изскочи от конференцията. Heart Eyes

Бурджу с приятелки. Wink

Желая ви прекрасна неделя.  bouquet

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 18:28 от ·٠•Snejka•٠·

# 623
# 624
Привет, мили момичета Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Благодаря ви за всичко, което сте споделили в темата bouquet bouquet bouquet

Видеото от вчерашното магазинно предаване.. Какво казва Керем ви го бях превела.. Peace Peace

https://www.facebook.com/HanKerFan/videos/695668760569034/?video … _finch_main_video

И в пресата..

# 625
Поздравче за вас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 626
Привет момичета! Hug Hug Hug

Керем много добре се е аргуменитрал, но можеше да се въздържи от "И жените са хора..." Shocked Какво иска да каже с това? Оправдавам го само с това, че му идваше да заговори на английски Joy Търсеше си думичките, милия Joy

Ренка, Hug Heart Eyes наистина е възможно да е  искал да каже нещо друго, но лично аз мисля, че е искал да каже точно това в буквалния смисъл на думата. А именно, че и жените са хора. Защото в един свой репортаж, мисля, че беше с Хакан Гендже, беше казал, че жените са чувствителното му място, защото в Турция гледат на тях като обекти.. Жените в Турция само привидно имат  права. Ако облече къса пола, веднага се превръща в сексуален обект.. Ако излезе нощно време навън сама, веднага се превръща в обект на насилие..Било сексуално, било физическо.. На работното си място пак са подложени на всякакъв тормоз от страна на мъжете.. След случая с ЙЪозгеджан Аслан направиха таг за нея в туитър, там такива неща прочетох, че цялата настръхнах.. Ние тука дори и не можем да си представим какво изтърпяват тези жени там.
И най-тъжното е, че дори и техните министри мислят, че жените могат само да раждат и отглеждат деца и да се грижат за съпрузите си.. Министърът на транспорта внесе проектозакон в парламента, според който жените трябва да се возят отделно от мъжете в градския транспорт. И за да им бъде по-лесно на жените да разпознават своите автобуси, цветът на автобусите трябва да бъде розов.. Така както са розови документите за самоличност на жените.. Министърът на образованието каза, че жените няма нужда да се образоват много, защото докато се грижат за семействата си, те нямат нужда от образование..Пък тенхия така наречен семеен министър каза, че бременните жени не трябва да излизат навън през деня, само през ноща, за да не ги види никой. И то мъжете им ще ги извеждат с кола, ако има хора навън, ще отвори само прозореца, за да поеме малко чист въздух.. И сега ако някой ми каже, че тези министри смятат жените за хора, отказвам да приема това.. Да не говорим пък за  малките момичета, които вместо да бъдат пращани на училище, ги омъжват за мъже, които могат да им бъдат дядовци..Сега не ми си рови в старите ми публикации, но бях споделила в темата за Сускунларите това в числа и факти, но наистина животът в Турция въобще не е лесен за момичетата и жените..
Та именно за това си мисля, че Керем наистина дълбоко в сърцето си им съчувства на тези жени и затова участва в такива кампании, които имат за цел да изучат момичетата, защото образованите  исилните жени могат да променят някои неща в Турция.. Peace Peace Peace

# 627
Лили,  Hug благодаря за всичко, което си споделила.  bouquet Все пак не съм съгласна с Керем - филмите/сериалите са затова да показват и грозната страна на живота, в никакъв случай подобни сцени не са пример за подражание, напротив. А пък четох, че "Каква е вината на Фатмагюл" е дал надежда на много жени, че могат да получат справедливост. Той бе и повод темата за насилието над жените да бъде широко обсъждана по медиите. По тази причина не съм съгласна с изказването му в тази част. Peace  А и още - в кои сериали не показват алкохол? Доста честичко си попийват йени ракъ. Wink Mr. Green

Тара, bouquet Hug Жалко, че отлагат началото на снимките, дано причината не е сериозна.  Praynig

Рениbouquet

От конференцията... Heart Eyes

СнежеHug Heart Eyesгледах известно време Фатмагюла, но  после се отказах, та затова сега няма да е уместно да се изкажа за този сериал. Съгласна съм с теб, че  той  отправя своето послание към зрителите..
Показателно е и това, че е оценен не само в Турция, но и в другите държави..
Но все пак доколкото си спомням Фатмагюл беше насила накарана да се омъжи за характера, който пресъздаде Енгин Акюрек, сега не мога да си спомня името му.. Но е факт, че той беше съучастник в това изнасилване, вярно, не се възползва сексуално от Фатмагюл, но пък също така и нищо не направи, за да спре,, приятелите си,,.. Та после Едже превърна ли го герой в очите на зрителите? Превърна го! Да вземем Съла, сериала, в който играха Джансу Дере и Мехмед Акиф Алакурт..Боран ага  изнасили жена си.. После той превърна ли се по един или друг начин в герой в очите на зрителите? Превърна се! После Хиляда и една нощ..  Онур Аксал се възползва от безсилието и отчаянието  на Шехразат и я накара в името на здравето на сина й, да спи с него.. Е, после Онур Аксал превърна ли се в герой в очите на зрителите? Превърна се!
Но не мисля, че докато е правил своето изказване, Керем се е задълбал толкова навътре в нещата..Според мен той е искал да каже, че живеем в общество, в което насилието над жените под всякакъв вид, не се приема сериозно от съответните институции..Той говори от гледна точка на своята професия..Турския Сем забранява показването на алкохол, цигари и малко по-страстнички сцени, но безмълвно позволя насилието над жените да се шири по сериалите..
 Да, показват йени ракъто, но после си плащат глобите за това Peace Peace А онези продуценти, които не искат да се бъркат в джоба за глоби, замъгляват чашите с алкохол.. Обаче по националната им  телевизия  не можеш да видиш никакъв алкохол и цигари.. Naughty Naughty Naughty

# 628
  • Яко в Матрицата...
Привет! Hug Hug Hug

Лили Heart Eyes Heart Eyes, мила, аз съм наясно, че Керем е имал искреното желание да каже нещо положително и окуражаващо нежната част от обществото. Но в Щатите може и да го дадат под съд за такова изказване или най-малкото публично да го нахокат едно хубаво и да го накарат да се извини. Като живял дълго време там трябва много добре да си подбира думите, защото например негър и черен там са две различни понятия ( за мен са едно и също Joy). И за едното можеш да си отидеш без време... Вярвай ми, ако на мен някой ми каже "и ти си човек", направо ще го изям hahaha

Просто ми се иска, след като не борави толкова бързо с турските думички, да се подготвя по-добре за такива събития Hug Hug Hug

# 629
Добро утро! Hug Hug Hug

Лили,  Hug може и така да е, но има доста неточности в изказването му.  Wink Както и да е, по-важното е, че не спира да участва в подобни инициативи - харесвам хора с гражданска позиция. Peace

Рени,  Hug наистина е можело да се подготви малко по-добре.  Wink Ама ще свикне сладурът, като поживее още известно време в Турция. Heart Eyes

Май не е нова, ама не съм я виждала, или съм я забравила. Wink

Успешна нова седмица!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт