Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 38

• 63 331
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Lady , ти докъде стигна с корнизите?

# 166
  • Варна
Имам корнизи, имам первази от камък и пердета и нов сив цвят на стените, нямам снимки.  Embarassed Не мога да преценя дали ми харесва дължината на пердетата и затова си трая още със снимките. Имам една само, но не и на "великия" овал.
Скрит текст:

# 167
  • София
Овалът ще е най-интересен, уважи го със снимки.  Simple Smile И первазите по-отблизо.
Ако той е близо с показания прозорец е по-трудно, но мисля, че ако седнеш в най-отдалечения ъгъл на стаята и гледаш достатъчно дълго прозорците с такава дължина пердета, и с по-къса / повдигнати малко отгоре / ще разбереш какво ти харесва. Определено влачещи се пердета са по-шик, но понякога може да се окаже, че не на всяка обстановка са подходящи. 

# 168
В стая с черно бял диван ,бял гардероб с отледални врати, стени бледо, бледо сиви,естествен паркет ,тези щори дали ще са подходящи? и килимче още не съм купила и полилей.Искам вашето мнение Hug

# 169
  • Варна
Дайте линк за богинската трапеза моля, нещо не я откривам.

И като сте на пердета, за ленени сиви завеси какво тънко перде - тензух?

# 170
Тензухът няма ли да простее до лена?

# 171
  • Варна
Тензухът няма ли да простее до лена?
Незная, нали са от една порода - естествени newsm78 Може би пак лен по-тънък ако има...

Органза и синтетика не звучат добре с лен?

# 172
Doris, Butterfly chair го има днес във Вивре и то на добра цена. Пише, че макс. допустима маса е 90 кг.

Лейди, ако можех да снимам като теб и някои други интериорки щях всеки ден да ви занимавам с дома си, ама уви не ми се получават снимките. Изчаквам/х/ Гадамер да се появи, тя нали беше предложила да дойде да снима. Ако не ще помоля Съпруж да направи 2-3 снимки.

# 173
  • Варна
Doris, Butterfly chair го има днес във Вивре и то на добра цена. Пише, че макс. допустима маса е 90 кг.

...
Благодаря Съпружка, значи няма да е този стол  Naughty
Пак ще търся сега.

Арчо във Вивре има:

https://www.vivre.bg/c-7321/british_urban_style

# 174
В стая с черно бял диван ,бял гардероб с отледални врати, стени бледо, бледо сиви,естествен паркет ,тези щори дали ще са подходящи? и килимче още не съм купила и полилей.Искам вашето мнение Hug

Ех,защо не ме отразявате....вярно са масови,но...

# 175
Аз все още съм в началото на обучението си тук и съвети не давам. Тези щори обаче не ми харесват. А и не разбирам това хол ли е (има диван) или спалня (има гардероб).
И тъй като наистина отскоро съм тук си викам, лелеее, тук какви нови думи ще науча, набутах се и аз при интелигенцията, а дано прихвана нещо  Laughing Доста време ми отне да разбера какво означава, но го открих. Ааама и аз съм една бургазлийка...

# 176
  • Варна
Карамелена, умори ме  Joy

# 177
  • София
Doris , и аз се зачудих, но го прескочих този израз, защото и без него питането ти се разбра  Wink
Обаче - нека регионалните изрази, идиоми, определения и т.н. да бъдат превеждани на масов български, да не ровим в речници  Joy

# 178
Обаче, си давам сметка каква важна роля изиграват корнизите горе, както и белите врати и первази при употребата на такива силни цветове. Аз ако го направя, при липсата на тези елементи, направо ще евтинее.
Права си, Лейди, че голяма роля играят. Не само при силните цветове, а по принцип сменят облика на "обрамчените" елементи, понеже са си рамки и правят акцент.
Макар и още в недовършено положение (при нас в момента няма никакво движение, в полуготов застой сме Rolling Eyes, но скоро ще заминаваме, та хич и не се занимаваме, дори и с нещата, които зависят от нас), ще покажа снимки от бившата наша спалня и сега стая на сина ми...
В тази стая вложихме малко повече труд, да не изпадам в подробности, понеже подобренията са предимно невидими, но видимото нещо е промяната на прозореца.
https://farm1.staticflickr.com/737/20707482601_fe6599de68_c.jpg
Първата снимка е от началото на ремонта, радиаторът вече е откачен, но се вижда къде му е беше мястото - отстрани на прозореца, където на снимката е облегната метлата. Много тъпо. Mr. Green Отдавна бях вдигнала мерник на този прозорец, който ми седеше малко примитивно като правоъгълна дупка в дебелия зид и имах идея да се изкопае под него и радиаторът да се премести там. Та, направихме го, но радиаторът още не е окачен (водопроводчикът ни е обещал да се материализира преди началото на ноември Twisted Evil).
Интересното е, че конкретното виждане за това как да оформим прозореца, видях от линк в тази тема, благодарение на вас! Heart Eyes Hug
А като казвам, че стените ни са камък, voilà, уверете се. Лично Тор го е разбивал това с неговия магически чук. Laughing
Някой се чудеше нещо за дограма "тъмен орех". Тази дограма на снимките е тъмен орех. Peace Но е масивно дърво, така че може да има някаква разлика в нюанса между дървото и фолиото на алуминиевата дограма.

# 179
  • София
Хиляди пъти е по-добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт