Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 38

• 63 294
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Според мен най-проблемната мебел при daarena е диванът. Та той е превзел цялото помещение!
Кухнята е хубава, освен плочките. Не бих я боядисала бяла. Спокойно могат да се налепят плочки върху тези. Грундира се с контактен грунд и отгоре се лепи, без да се кърти нищо. Може да се залепят и някакви покривни панели, тип Икеа. И едно хубаво разтребване, много натрупано...При малки пространства една от ключовите думи е РЕД. Без излишни натурии. В този ред на мисли, около вратата бих разчистила безбройните рамчици.
Състареният шкаф е абсурден. Изобщо не е за тази стая. Библиотеката си е супер. Дори без пребоядисване. Хубаво, естетско подреждане иска, без претрупване.
Стените - бяло или сиво, тука всички сме единодушни. Никакви зеленикави и т.н. топли цветове.
Вместо такъв огромен ъглов диван бих сложила някаква по-лека мебел, може пак  ъгъл, но нещо на крачета, по-ефирно, за да не превзема и без това липсващото пространство. И по-високо, с удобна маса за хранене. Не мога да си представя как се храните полегнали върху диваните.
Черният шкаф и картините и на мен ми харесват.

И аз ще чакам Барба да си оправи леглото Simple Smile

Богиня и Гадамер съвсем зачезнаха!
Мда.

# 61
  • sofia
Супер сте, благодаря на всички.Вече се вкарах в други мисли.В момента боядисват и е" Бронкс" .Утре продължаваме да го мислим.Само да приключим с черната работа:)

# 62
Даарена,какво е Бронкс?

# 63
  • Варна
Мелани, много се радвам, че рецептата е произвела фурор. Аз дори не си спомням какво ти бях дала  Blush

Даарена, интересно платно за развихряне имаш. Аз бих пребоядисала кухнята в наситено индигово синьо. Оранжевите плочки също. Бих сложила семпли златни дръжки. Стените сиви задължително. Диванът трябва да си отиде - огромен и грозен е, сори. Библиотеката ми харесва. Не знам защо си й вдигнала мерника? Изрисуваният шкаф не може ли да се обърне вместо остров? Има някакъв наивистичен чар в него.

Аз съм в момента на вълна ремонти по приятели. Боря се с традиционните възгледи за "уют".
И посрещам гости  Wink

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 20:13 от bubanka

# 64
Самурайче ти тук ли си още? Залипсва и реших, че си отпътувала. Хайде тогава наистина да се съберем отново! Евентуално ще направим едно кратко моренце в началото на другата седмица, че направо ни бръмнаха главите, а и малкия иска да празнува воден рожден ден, та вместо басеин мислим да го изненадаме с нещо по-мащабно Simple Smile Голям, голям хаос е в главата ми, с огромно удоволствие даже ще ви взема и доведа в нас. Считам заявката на Съпружка и Самурайка за обещание. Край. Точка. Hug
Ехаааа, маса за богове! Голото изображение намек за дрескода ли е  Grinning

# 65
  • Варна
Карамелче, е, как без щипка декаданс - нима може да има вечеря без гола жена на нея?  Mr. Green
Кога е срещата във Варна?

# 66
Ееее,Боги,който може,си го може! Много ми харесват трапезите ти!

# 67
  • Варна
Благодаря  Blush

Май се усеща липсата ми - не виждам кой би могъл да ви поквари с цвят, злато и излишества? Mr. Green

# 68
  • София
Здравейте скъпи дами и от мен.
Потънала съм в ремонти ди ушите и ще се нуждая от малко помощ.
Малко завиждам на Богиня, че финишира успешно, за мен бе истинско удоволствие да следя процеса на обзавеждане.

Сега да изложа конкретния казус, който касае кухнята и вградените гардероби.
Искам класическа кухня и вградени гардероби от ясен и една библиотека в дневната и държа на елементи като римски колони и масивен корниз. Дотук добре, но автора на гардеробите и кухнята ми заяви, че не можело да бъде до тавана корниза. Нямало било как да се монтира. Моля за информация по въпроса.
Казано просто, искам горния корниз да опира в тавана, а не да виси на няколко сантиметра надолу.

Ако има нужда ще онагледя със снимки за кой корниз иде реч.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 15:43 от Azzy

# 69
Боги, липсваше, как да не липсваше! Grinning Hug С чудни снимки се завърна! Голата жена е трепач, одобрявам. Laughing
Обаче трапезарията с библиотеката не си ни я показвала в най-най-най-завършен вид май. Thinking

Аззи, аз те разбрах. Peace Може, но е една идея повече играчка, затова те режат, за да им е лесно и сигурно. Самата мебел няма да стига до тавана, а корнизът между гардероба и тавана трябва да се мотира достатъчно умело, та да се оберат евентуални неравности (а тях винаги ги има Rolling Eyes). Ей това е пипкавата част и обикновено се решава с щедри количества акрилен силикон, който може да се боядисва отгоре. Нашата къща е стара и много крива, бая я тунинговахме със силикон тук и там Laughing, но после като минеш с латекса отгоре и все едно не е било.

# 70
  • София
Много ти благодаря, именно за това става въпрос. Че са криви, криви са, сградата е стара с 3 метра таван, а кухнята и гардеробите струват доста и няма да отстъпя за корниза.
Чудех се дали не се монтира на тавана, а не на самата мебел, защото е ясно, че така е по-лесно за монтаж, но съм се запънала за този корниз и няма земна сила, която да ме откаже. Въпросът е в техническата част на монтажа.
Много съм благодарна на всяка информация.

# 71
И аз те разбрах! Изобщо не е такава философия!
Ето хората,как го правят с най- обикновени билита от Икея https://www.pinterest.com/pin/71002131600828485/ . Какво толкова се опъват?! За един добър майстор,това е фасулска работа! Изобщо не се отказвай,ами си дръж на твоето! И аз много харесвам такива библиотеки до стените!
Имам този регал от Икея от бая годинки http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.ikea.com/de/de/ima … amp;client=safari. Сега го преместихме в спалнята за да освободим място за бюро на детето,но бая се е поодраскало отвътре и ми се ще да сложа някакъв тапет и да направя нещо подобно http://appelkatha.blogspot.de/2013/06/pimp-my-bucherregal.html. Спалнята ми я знаете, в сиво и бяло е!
Имам някаква идея,но вие,какво бихте сложили за гръб?

Останаха ми очите в тази детска стая https://www.pinterest.com/pin/323837029430894323/ Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 23:28 от Има ли значение?

# 72
  • Canada
Здраейте на всички!

Даарена, много ми хареса кухнята (без плочките), както и картините, но някак се губят на фона на еднаквия цвят на стените. Ако кухненските шкафове са бели, всичко би се вързало чудесно с белия ти състрен шкаф, този, който си намислила за остров и някакъв бледо син/зелен цвят на стените.

# 73
  • София
Много благодаря.

Видях някакво клипче, което сега безуспешно опитвам да видя. Все едно, ориентирах се, слага се помощна летва отгоре на шкафа, след което с дюбелчета се закрепва корниза.
Използва се и малко силикон и готово.

Изобщо не възнамерявам да се отказвам, аз вече му заявих, че всички корнизи до тавана, които съм виждала, очевидно не са спуснати с Кораба-майка, а някой, някак ги е монтирал.

Много благодаря още веднъж!

# 74
Богиняяяя, страхотна маса, божествена!!!
Не зачезвай така, моля те Hug Без теб става прекалено черно-бяло.

Има ли значение, няма ли къде другаде да го сместите този регал?

Общи условия

Активация на акаунт