Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 38

• 63 320
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте.
Боядиваме една стая. Преди това е сменена дограмата и около нея замазано с бяло. Стените са сини, опушени с черно от годините, от радиатора. И така - "пъстра" картинка.
Как сега да постигнем равномерен лек оранжев цвят?
Ако трябва да се мие всичко ще стане във вода. Грунд сме взели и нанесли, но пак трудно се покрива.
Питам по принцип какво се прави в такива случаи?

# 121
Здравейте.
Боядиваме една стая. Преди това е сменена дограмата и около нея замазано с бяло. Стените са сини, опушени с черно от годините, от радиатора. И така - "пъстра" картинка.
Как сега да постигнем равномерен лек оранжев цвят?
Ако трябва да се мие всичко ще стане във вода. Грунд сме взели и нанесли, но пак трудно се покрива.
Питам по принцип какво се прави в такива случаи?

Щом сте грундирали минаваш на две, ако се наложи и три ръце латекс и трябва да покрие, като между тях изчакваш добре да изсъхне. При нас, с не особено хубав/скъп латекс, винаги след втора ръка е ставало равномерно и е покривало добре.

# 122
.......
Цвети,съжалявам за отговора но и двете врати с тези стъклени елементи са ужасни!Не може ли нещо по простичко?
Цвети, и аз така. Ако искаш стъкло нещо такова може би.

# 123
.......
Цвети,съжалявам за отговора но и двете врати с тези стъклени елементи са ужасни!Не може ли нещо по простичко?
Цвети, и аз така. Ако искаш стъкло нещо такова може би.

Тази ми харесва, но нямаха налични освен тези, които ви показах. По-добре да поръчам и да изчакам с монтажа.

# 124
Щом сте грундирали минаваш на две, ако се наложи и три ръце латекс и трябва да покрие, като между тях изчакваш добре да изсъхне. При нас, с не особено хубав/скъп латекс, винаги след втора ръка е ставало равномерно и е покривало добре.

Точно вчера едната стена са я минали 3 пъти, при това валеше. т.е. не е било жега. Ето за това се ядовам - надали е било изсъхнало достатъчно    Tired

# 125
  • Варна

Точно вчера едната стена са я минали 3 пъти, при това валеше. т.е. не е било жега. Ето за това се ядовам - надали е било изсъхнало достатъчно    Tired
И латекса е от значение...
Качествен латекс може да покрие и с една ръка, много майстори си знаят своето и разреждат много латекса и нанасят повече ръце. Качествен латекс като Левис и Дулукс е доста гъст, но не се разрежда или съвсеееем малко.

# 126
Аз ви изпуснах тотално.

Къде е богинската маса?

Арчо, зарази ме с това жълто, все повече се вглеждам в жълти елементи:)

Честърфийлд, кафява кожа или червеникава = класика. Така ще надживее всички цветни фази през които минаваме - жълто, тюркоаз,шартрьоз, хагско синьо...

Сложи жълт килим и нещо голямо жълто по стените и готово.

Жълтото е най-заразният цвят на света и перковците си го харесваме Simple Smile кафяв или червеникав Честър ще седят като "подарени" на тъмно сивото ми се струва Simple Smile килими няма да има тъй като не ги харесвам по принцип . за жълто по стените обмислям закупуването на няколко абстрактни цапаници от ebay в любимата ми комбинация - сиво , жълто , бяло и черно Simple Smile

# 127
Арчо, защо да не си пасне червеникав честърфийлд с тъмно сиво?
Скрит текст:

# 128
Цвети, и аз да налея още масло в огъня, но вратите и на мен не ми харесват  Confused Платени ли са вече? Нещо такова, по-изчистено не ти ли харесва повече?:

Скрит текст:
Вратите ни са на Classen и мога смело да ги препоръчам  Peace Тези със стъклото и с овалния перваз излизаха около 300 лв. без монтажа.  Разбира се, зависи и от останалото ви обзавеждане - ако всичко е т.н. "модерно" може би биха се вписали показаните от теб врати   bouquet

# 129
Не съм ги платила,  само погледнах какви модели имат налични и поисках съвет.  Blush
Имам уговорка само за взимане на размери и по-късно ще пиша какъв модел съм поръчала. Момчето каза, че ще носи каталози и ще избера нещо по семпло.

Определено обичам по семплите неща, хола ми е в бяло и кафяво, всичко е съвсем изчистено. Не харесвам претрупани неща.

# 130
  • София
Не мисля, че показаните врати подхождат на " модерно"-то. Като цяло тези със стъкло са запазена марка от соц. времето - тогава вратата на хола, порталът  бяха задължително такива, навсякъде.
Много по-добре стоят плътни, семпли, видимо качествени врати - мое мнение.

# 131
  • Sofia
Момичета, може ли за малко помощ, относно цветовете за спалня?

Стените са много светло сиви, подът-чамово дюшеме. В стаята има гардероб-бледо лилав и креват-бял /от дърво са и не са лъскави/, пердетата са ленени.
Дали мога да вкарам тюркоазени някакви елементи или по-добре тъмно лилави или някакви други?

Открих и палитра с посочените цветове, но не съм сигурна, че тюркоазът ще стои добре.
Скрит текст:

Определено патладжаненото пасва най-добре. Ако е за дамаска - може да се търси в някакво съчетание със сиво.

# 132
Като цяло тези със стъкло са запазена марка от соц. времето - тогава вратата на хола, порталът  бяха задължително такива, навсякъде.

Аз не бих ги определила като соц, още повече, че тези, които Цвети показваа, са по-характерни за шоурумския стил, мисля. А пък врати със стъкло аз лично избрах да са 2 от общо 7 в апартамента ни, за да влиза все пак някаква светлина в коридора (целият се пада вътрешен) и мисля, че наистина за подобни коридори е приемливо решение. Вратите на спалните, баня, мокро и тоалетна, разбира се, са плътни.

# 133
Раличка, какво имаш предвид шоурумски стил?  newsm78
Аз също съм на мнение, че трябва да има поне малък прозорец на вратата, наистина като се затвори навсякъде и няма да има грам светлина.  Peace

# 134
Tari Tasartir, благодаря за мнението и аз май на там клоня   bouquet

Вкъщи, точно заради светлината, всички врати са изцяло с мат стъкло/стъклопакет/, само рамката е от дърво. Майсторът, който ни ги прави се притесняваше, че не искаме никакви преки, които да държат стъклото. За 6 години нямаме никакъв проблем с тях, въпреки вилнеещото малко дете.
Стои ненатрапчиво и семпло, но пропуска светлина. А и са много лесни за поддръжка.

Общи условия

Активация на акаунт