Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 832
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
Тук се сещам за рекламата на едно уиски - човечето колкото и дападаше, бързаше да стане и да продължи.
И ние сме така, след като 'паднем трябва бързо да се изправяме,без значение накъде, правилна ли е посоката..по-важно е да не се застояваме паднали и обездвижени, без поглед нагоре и напред, по-важното е да се продължи.

# 106
здравейте момичета  Hug
Пожелавям ви успех в новата тема
някой от вас има ли номера на Ралица  /която отговаря за графика/

# 107
Я, вземи сложи една лента да те следя.

# 108
Я, вземи сложи една лента да те следя.

Joy
ами следобед ще се опитам да сложе - че сега съм наредила доста задачи за вършене
Та 20 с и 2 д съм
Чакаме мъж.
Страха  е голям- нали знаеш. Следя се при Михова и когото няма час при нея при  Чачева.
При мен нещата са добре - поне така казват,но имам разни неразположения които ме плашат естествено. Следя ви аз тук изкъсо и изживямам все още всичко с всички.
За тези които не са запознати с моя случай - забременях спотанно след 3 лапароскопии, 2 опита инвитро, операция на ЩЖ с последваща диагноза карцином - лечение с Йод - инсулинова резистентност.  Слид всичко това, последния опит качеството на Я ми беше нищожно. Доктора не даваше много шанс и за третия опит.
Стискам ви палци момичета  Embarassed
Шакира - не търси причина - причина няма - наричат го опит, защото е точно такова нещо.

май много се разписах - Сигма като ми подаде микрофона Simple Smile

една приятелка иска да разбере дали има закъснение в графика днес . Има ли някои днес там?

# 109
И аз се интересувам дали днес има закъснения с графика. Имам час при д-р Персенска. Някой ако има час при нея да сподели как върви графика.

# 110
  • СОФИЯ
Нямаше ли тел за закъсненията  newsm78 newsm78
Иначе на мен винаги ми изпращаха смс със закъсненията при д-р Стаменов  Heart Eyes

# 111
Има телефон. Свързах се, при д-р Персенска закъсненията са в порядъка на 15 мин.

# 112
Имам питане, понеже информацията по форумите е стара и не особено подробна. Понеже не съм много активна тук - да представя ситуацията ни. Имаме 2 неуспешни инсета. Предстои ни опит на ЕЦ или лимитиран цикъл септември, към момента сме с мъжки фактор - отначало астенозооспермия, след прием на добавки остана само проблемът с морфологията (варира от 2 до 10 %), но от пролетта нямаме нова СГ и не знам актуално състояние. Ще пускаме SDI тест, за да приключим с изследването на мъжкия фактор. При мен половите хормони са добре, щитовидни също, имам спонтанна овулация, редовен цикъл, проходими тръби, само понякога лигавицата е тънка, както Цветков каза на ЦС, няма видима причина да не става. И точно защото няма причина да не става, аз търся такава по-надълбоко.
Попаднах на информация, че прогестеронът в началото на цикъла трябва да е под определена стойност (2 преди пункция, съответно към 1 в началото на цикъла), защото иначе влияе зле на качеството на яйцеклетките и лигавицата презрява. Докато мерех БТ това ме притесняваше, че в ФФ температурата остава сравнително висока и спада чак, когато свърши кървенето, което си го обяснявам точно с по-висок прогестерон. Изследвала съм 2 пъти прогестерон на 7 ден след О и съответно резултатите бяха 95 nmol/l при горна граница 86 и 81,5 при горна граница 68, т.е винаги е завишен. Днес пуснах на 3ти ден прогестерон и излезна 2,03 nmol/l при референтни 0,6-4,7. Някой има ли опит със стойности на прогестерон в началото на цикъла? Какво да обсъдя с лекаря - евентуално биопсия за имплантационен прозорец? До колкото намерих информация май се бият GnRH антагонисти, за да се свали прогестерона?

# 113
  • В сърцето на любимия човек
Аз не бих го мислила в момента този прогестерон - извадете 1 Я, вижте какво е качеството, дали се опложда и дали стига до бластоцист и тогава, ако се налага търси по-сериозни причини.
Това, което те съветвам да направиш преди опит като изследвания е:
- генетични за вродени тромбофилии - основен панел
- листериоза и токсоплазмоза

ЕЦ дава много информация, която без да се извади яйцеклетка не може да се установи. Ние, например,  правихме цитогенетичен анализ (кариотип) след като биолозите сигнализираха, че при нас се получават вакуоли при ембрионите и по този начин отхвърлихме генетичен проблем.

Биопсия за имплантационен прозорец се прави след неуспешни трансфери на 3-ти и 5-ти ден. Ако и при двата вида трансфер няма имплантация се търси дали не е изместена.

# 114
Бих добавила и едно обикновено ПКК, да се види че няма анемия.

# 115
Момичета, евала! Вие сте цели доктори! Не че и аз не ровя, ама вие ме сразихте. Аз тука след две водки вече всичко ми е висша математика..Малко реших да разпусна..Прогестерони, анемии...Боже, ще има ли край нашето?..

# 116
  • СОФИЯ
Момичета, евала! Вие сте цели доктори! Не че и аз не ровя, ама вие ме сразихте. Аз тука след две водки вече всичко ми е висша математика..Малко реших да разпусна..Прогестерони, анемии...Боже, ще има ли край нашето?..

Правилното решение си взела Шакира  Heart Eyes Hug
Разпусни, почини и след време пак и с нови сили  Heart Eyes

# 117
Момичета може ли да ми кажете колко дни след като се постави блокираща инжекция започва стимулацията?

# 118
Аз се чудя какво става ако след процедура на касата изтресат една солидна сума, с която човек не разполага на момента? Може ли да се плати при следващо посещение? Аз например днес имам час за лечение след лоша биопсия - нямам си и идея какво е това и какво ще ми правят. Вчера бях в болницата по друг повод и реших да питам на рецепцията с каква сума да се подготвя - 10 лв. бил прегледа - като обясних, че 10 лв. не са проблем се сети, че слагал лекарство за 250 лв. Е добре де, какво става ако човек не пита предварително и няма 250-300 лв. в себе си?

# 119
съпружка точно в твоя случай за съжаление мисля, че няма да ти вземат кръв с която да изработят лекарството. До колкото едната акушерка ми обясни, че лекарството при лоша биопсия е като РВМС, а то се изготвя от имунолозите, които до сега винаги са искали да им покажа бележка с платена сума и тогава ми взимат кръв.
Като цяло с докторите там за суми не сме говорили никога, за всяко нещо си питаш на касата или на рецепция.
До колкото знам са разрешавали инжекциите по време на стимулация да се платят и по-късно или мен поне винаги са ме питали сега ли ще ги платя или следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт