Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 837
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
С д-рите аз също не съм коментирала суми - питах на регистратура. Иначе аз днес ще си взема повече пари, но се чудех какво става, ако човек се окаже, че няма 200-300 лв. в себе си след процедура. Миналата год. след хистеро д-ра беше решил да ми сложи някакво лекарство за 150 лв. и на касата трябваше да платя 500 лв. вместо 350. та добре че имах пари в мен. Знам ли може би само аз не ходя с 500 лв. в джоба ... Grinning

# 121
След направена процедура няма проблем да платиш и следващия път.
Няма да те вържат на синджир и да не те пуснат от болницата.
Някои процедури обаче изискват и предварително плащане, на една от пункциите едното момиче не искаха да го качат горе, тъй като тя незнаела, че се плаща предварително та мъжа и спешно беше привикан.
За трансфера също знам, че искат предварително плащане.
Друг е въпроса, че док преди да ти сложи това или онова е редно да те пита имаш ли възможност да го платиш Money

# 122
  • СОФИЯ
Друг е въпроса, че док преди да ти сложи това или онова е редно да те пита имаш ли възможност да го платиш Money

Никога или поне не си спомням не са ми казвали цени за дадено изследване. Винаги нося в себе си пари в брой и кредитната си карта за всеки случай  Peace Имала съм доста изненади с плащания  Peace
Да когато съм била в процедури както и plqsmlqs е написала са ми казвали, че може и на следващ ден или на края на процедурата да плащам. Но за определени изследвания се изисква веднага да се плати.

# 123
Пънче, благодаря за отговора ти. Както винаги си безценна  Hug
Обмисляла съм го за тромбофилиите. За листерозата и токсоплазмозата в НЦЗПБ ли е най-добре да се пуснат или няма значение?
Иначе, ако на някого може да му е полезна информацията, която снощи успях да намеря от различни статии от изследвания направени в клиники, изследват основно влиянието на нивата на прогестерона и естрадиола на втори ден от цикъла, като за нормални дават следните стойности до 4,7 nmol/L за прогестерона и до 293 pmol/l за естрадиола. Това е условна граница, след която при по-високи нива драстично намаляват шансовете за успех на процедурата (но не значи, че е невъзможно). Само на едно място срещнах изследване, в което за прогестерона границата беше 2,5 nmol/l приета за нормална. Прогестеронът в деня на hCG се приема за нормален 2,5-6,4 nmol/l, но всъщност е важно да се вземе в предвид броят на фоликулите и съотношението на прогестерон/естрадиол.  

# 124
За трансфер и пункция е ясно и лесно може да се провери колко струва. На мен ми беше чудно за друго разни процедури/лекарства, които се решават на момента и човек може да е неподготвен.

# 125
Да, нивото на прогестерона е много важно за успеха на ЕЦ, за това около и след трансфер дават някакво подобно лекарство, не мога по памет да цитирам името  - утрогестан.

# 126
  • Sofia, Bulgaria
Съпружка , няма проблем , ако не си подготвена за няко изследване или нещо кото се е решило на момента да се прави , да го платиш следващия път когато идваш в клиниката  Peace

# 127
Пред мен пациенти са питали док, че нямат толкова парички в момента, а той е позволявал разсрочено.

# 128
Благодаря на включилите се!   bouquet

# 129
Gerda утрогеста се дава за друго, той е за поддръжка на ЛФ и по лесно имплантиране на ембрриона в лигавицата. В случая нивата на прогестерона преди таймиращата инжекция, ако са много повишени могат да значат, че фоликулите са започнали да лутеинезират. И всъщност в първа фаза (ФФ) при високи стойности на прогестерон се прави стимулацията с GnRN антагонисти

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 17:48 от Queen bee

# 130
Момичета, засегнахте темата "тромбофилиите".
Опитвам се да разбера, но явно от много четене съвсем се ошашавих - при тромбофилията означава завишени тромбоцити или е когато броят им е намален?
Аз имам спленектомия (отстраняване на далака) в следствие на катастрофа. Следователно тромбоцитите, които се разграждат от далак, при мен са винаги завишени.
Може ли това да е повлияло за спирането на сърдечните пулсации на ембриона (направих спонтанен аборт в  8-9 г.с.)?

# 131
Трули, по принцип става въпрос за генетично изследване, но в твоя случай може би трябва допълнително да се консултираш с лекар.  
Скрит текст:
Вродени тромбофилии

Генетичните предразположения, оказващи влияние върху процеса на кръвосъсирване може да са рискови фактори за спонтанен аборт, изоставане във вътреутробното развитие, дълбоки венозни тромбози, тромбоемболизъм и други.  Генетичните изследвания на тези фактори се извършват веднъж в живота. Резултатите от изследвнанията дават ценна информация на лекуващите лекари за профилактика на редица проблеми.  

По време на бременност, тези генетични предразположения се асоциират с повишен риск от развитие на тромботични инциденти - засягане на утероплацентарните кръвоносни съдове и формиране на микротромби в тях. Това от своя страна води до нарушен обмен и кръвен ток между майката и плода и се асоциира с повишен риск от развитие на прееклампсия/еклампсия (състояние при бременните, което се характеризира с високо кръвното налягане), интраутеринна ретардация на плода, загуба на плода и абрупцио на плацентата.

# 132
  • София
В кръвосъсирването участват доста фактори, така че за тромбофилия не може да се съди само по броя на тромбицитите

# 133
По повод прогестерона - след блокиращата нивото на хормоните се контролира изкуствено!?

# 134
Герда, за дълъг протокол не знам. В изследванията става въпрос за къс протокол или ЕЦ. Малки количества прогестерон май се отделят от надбъбречната жлеза, а тя дали се влияе от блокаж не знам.

Общи условия

Активация на акаунт