Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 857
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
Момичета спешен въпрос!
Тъй като пак направих цистит със стафилококи, които не се отелят в урината а само си седят на уретрата, се налага пак да отложа този месец.

Днес ми дойде и искам да пия противозачатъчни, за да контролирам положението и да не се появяват кисти и полипи, защото при мен бяха доста агресивни. Пази Боже! Та някоя от Вас правила ли е опит веднага след спирането на противозачатъчни, защото аз ще съм на къс протокол и ме е страх другия месец да не ме върнат, заради тези противозачатъчни, които ще пия този месец? А реално между последната таблетка и старта на стимулацията ще има само 4-5 дни.

# 136
Sab, има клиники, които даже предпочитат в предходния месец да има противозачатъчни, яйчниците да си починат, и прочие. Така, че спокойно и успех Peace

# 137
  • София
Саб, докато бях пациентка на клиника Щерев винаги преди опит по къс протокол са ми предписвали, но не помня от кои ден започвах да ги пия.

# 138
Аз се чудя какво става ако след процедура на касата изтресат една солидна сума, с която човек не разполага на момента? Може ли да се плати при следващо посещение? Аз например днес имам час за лечение след лоша биопсия - нямам си и идея какво е това и какво ще ми правят. Вчера бях в болницата по друг повод и реших да питам на рецепцията с каква сума да се подготвя - 10 лв. бил прегледа - като обясних, че 10 лв. не са проблем се сети, че слагал лекарство за 250 лв. Е добре де, какво става ако човек не пита предварително и няма 250-300 лв. в себе си?

Съпружка, ако ти слагат РВМС, за него се взима кръв два пъти през ден. Плаща се и съответно два пъти - 150 лева първия път и 100 лева втория. Аз нямам проблем, защото винаги плащам с дебитната си карта, а и повечето от хората, които съм засичала на касата, са така. Мисля, че банковите карти са добър вариант за разплащане в този случай. Peace

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 22:50 от mars_4e

# 139
  • София
за рвмс платих 250лв накуп съвсем наскоро, така ми ги поискаха.

# 140
бамбарадамбара, моят опит е от април  Peace

# 141
Благодаря момичета! И аз не считам, че противозачатъчните ще са някакъв проблем. Ако някоя от вас се сети по каква схема се пият преди къс протокол, може да ми пише.

# 142
Лекарят трябва да каже как се пият.

# 143
САБ повечето се пият по едно на ден, лекарят е важно да ти каже кога да ги започнеш.

# 144
mars_4e,  бамбарадамбара, рвмс ще ми правят и после контролна биопсия - имате ли идея тя каква цена е?   bouquet
П.С Жената, която се занимава с фонда е много нелюбезна и отегчена - чакането при нея е най-малкия проблем.  Confused

# 145
Съпружка, аз имах същия проблем с плащането. Не знаех предварително, че ще ми слагат РВМС, разбрах го след пункцията. Трябваше да платя 150лв и на следващия ден още 100. В кредитната ми карта вече нямаше нищо, нямаше как да я използвам, а 250лв е всъщност половината ми заплата. Голямо унижение беше да ме гледат накриво имуноложките като им казах, че нямам пари в момента да платя. Наложи се да говоря с финансовия директор на болницата и да го помоля да платя по-късно. Добре, че човека ме успокои да не мисля за парите, а за трансфера, който ми предстои и ми каза, че ще говори със момичетата от регистратурата, че няма да платя веднага и ще се наложи да ме изчакат.
Редно е според мен да ни предупреждават какво ще се наложи да доплащаме. А не да се чувстваме унижени по време на процедурата. Искам да споделя също, че опита ни беше по фонда, като си бяхме подготвили и около 3000лв за изследвания и разни други процедури, но така и не ни стигнаха.
Благодаря на момичето, което беше публикувало тел. на финансовия директор!

# 146
  • София
3000 лв. не са ви стигнали. Леле  Tired Вие сте си платили половин опит направо  Confused Почвам да се притеснявам нашите дали ще ни стигнат като почнем.

# 147
Аглея, не се притеснявай, може да не ви се наложи да дадете толкова много. В тези 3000лв влизат много неща - две операции, изследвания, лекарства и т.н.
Съпружка, аз съм правила само една биопсия - имунологична и цената беше 165, не знам дали е същата.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 10:09 от guakamole

# 148
Ние нищо не сме доплащали - опита беше през март - само някои кръвни изследвания, които не се поемат по фонда. Но тогава не съм правила биопсия, рвмс и разни други - според д-ра тогава нямало нужда.

# 149
Аз май не мога да съм много полезна с цените, защото не съм имала скъпа стимулация, съответно не съм имала и и много Я и много Е. Опитите ми са излизали около 1000 лв. със замразяване и размразяване. Правих трите биопсии и при уговорката с док кога да отида да ми вземе секрет винаги съм питала какви са цените, за да съм подготвена. Никога не съм имала изненади с назначени в последния миг изследвания, които да не мога да платя и съответно не съм поставяна в такава конфузна ситуация като гуакамолето. Аз в "опит" включвам стимулация, проследяване, кръвни изследвания, пункция, РВМС, размразяване и трансфер, не и биопсиите, не и операции (засега такива не съм имала).
Имунологичната биопсия е 165 лв., микробиологичната е 80 лв., а тази за имплантационен прозорец е 200 лв. В моя случай пуснаха и хормони, които мисля, че са за тази за имплантационния прозорец и допълнително платих още 50-ина лева, не помня точно. Тези цени са от пролетта, не знам актуални ли са, предполагам да. А за РВМС наистина платих на два пъти - в деня на пункцията ми взеха кръв и след още един ден пак и плащането беше разбито на 150 лв. и 100 лв. РВМС е свързано с имунологичната биопсия, така че контролната ти биопсия трябва да е 165 лв. Но за тези неща най-добре да питаш док, аз така правя и нямам драми.
Стана дълго, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт